8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278333
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Antonio facaldo ;)

użytkownik usunięty

Właściwie po dokładnej analize filmu "Człowiek z blizną" doszłem do wniosku że zarzucić mu można naprawdę sporo począwszy od słabej pracy kamery , źle dobranej muzyki .W filmie Tony który po jakimś czasie zachodzi naprawdę wysoko nie ma właściwie żadnej widocznej dla widzów władzy, lata z trzema kolegami a w swoim pałacu słyszymy o ochronie ale jej nie widzimy. Wydaje mi się że narkotykowy boss taki jak montana ma najmniej dwudziestu żołnierzy w samym ogródku. Ale dochodzimy do aktorstwa (i tu mamy wejście z partyzanta ;P) bo to co zaprezentował Al Pacino udźwignęło cały film i wniosło na naprawde niezły poziom. Nigdy w swoim życiu nie myślałem że tyle może zależeć od aktora . Tony montana to gangster w czystej postaci sposób mówienia zachowania był bardzo przekonywujący. Dobre kino ,gdybym miał obiektywnie oceniać to 7/10 ale za to że nie raz gdy przechodze obok lustra mam ochotę powiedzieć "You fuck with me ,you fuck with the best" 8,5/10

"źle dobranej muzyki"

Muzyka w tym filmie jest genialna.

ocenił(a) film na 10
desmatrix

Pewnie że tak a muzyka z początku filmu wbija w fotel, to samo sekwencja końcowa, idealnie dopasowane do upadku Tony'ego czy zajebisty motyw muzyczny gdy Tony zarabia hajs.

Mam dokładnie takie samo zdanie. Film jako film zasługuje max. na 7/10, ale za Tony'ego i za klimat dostaje ode mnie gratisowy punkcik - mamy 8na10. Praca kamery, reżyseria i zdjęcia są bardzo zachowawcze; muzyka mogłaby być lepsza; aktorstwo choć na poziomie to uwagę przykuwa, niestety, tylko i jednie Al Pacino; film jest troszkę rozległy i mógłby być lepiej poprowadzony etc. Ale "fuck you prick!", klimat dźwiga wszystko. Arcydzieło to nie jest, ale w ogólnym rozrachunku bardzo dobre, wyraziste kino.