8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Bez zachwytu

ocenił(a) film na 8

Rola Ala Pacino absolutnie genialna, ale jednak cały film nudny. Nie ma tego czegoś, nie ma tego klimatu jaki miał Ojciec Chrzestny czy chociażby Chłopcy z Ferajny. Taki film powinien trzymać w napięciu tak by widz oczekiwał co się z chwilę wydarzy, przywiązywać widza do bohatera. Tutaj tego nie odczułem. Moim zdaniem winny temu jest Brian De Palma, który nie wykorzystał w pełni potencjału tego filmu. Momentami śmieszyły mnie te jego ujęcia ze zbliżającej się kamery, czy głupia muzyczka w tle. Momentami myślałem że oglądam telenowele kolumbijską. Po za kapitalną rolą Pacino nie widzę tu nic co by mogło przykuć moją uwagę.

ocenił(a) film na 7
Pablo1919

Uważam niestety tak samo, rola Pacino genialna ale sam film trochę nudnawy, a już zachwycanie się biustem i wyglądem Pfeiffer to już kompletna porażka.

Pablo1919

mówisz Jackass 3d lepszy ?

ocenił(a) film na 8
kondi143

Nie, ale ja filmy oceniam kategoriami. Jak na film gangsterski "Człowiek z Blizną" wypadł jak dla mnie przeciętnie bo widziałem masę lepszych tego typu filmów i stąd ta ocena. Jackass jak na komedie dokumentalną wypadł rewelacyjnie, bo lepszej nie widziałem, stąd 10/10. Nie da się porównywać takich filmów i oceniać ich względem siebie bo to dwie zupełne inne kategorie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem