wiem ze wielu sie ze mna nie zgodzi i wiem takze, ze ojciec chrzestny jest filmem ktory zapoczatkowal mode na tego typu filmy (byc moze wlasnie dlatego jest wyzej od czlowieka z blizna), ale godfather w niektórych momentach troche przynudzal (i nie dlatego ze mniej w nim akcji), oczywiste gra aktorska na najwyższym poziomie, szczególnie marlon brando, ale ogolnie film słabszy i na pewno z wieksza przyjemnością ogladalem ten film.
zgadzam sie czlowiek z blizna to najlepszy film gangsterski i dobry film sensacyjny, znakomita gra aktorska no i przypomina mi moja ulubiona gre gta vice city, ktora chyba byla wzorowana na tym filmie, ogolnie film robi wrazenie nawet dzisiaj
również sie zgadzam w 100% klimat lat 80. poprostu nie do opisania najlepsza wizja Miami jaką przyszło mi do tej pory oglądać a już muzyka to jest ogień na maxa.Jeśli ktoś do tej pory jeszcze nie miał przyjemności ogladać polecam zwrócić szczególną uwagę na takie aspekty jak: scenariusz,lokalizacje-miejsca kręcenia scen,gre aktorów,dobór aktorów,muzykę,akcent Stevena Bauera,wczuć się w klimat lat 80.,jednym słowem ocenić film z punktu widzenia krytyka filmowego-proponuje obejżeć ten film tyle razy ile wymieniłem aspektów na które należy zwrócić uwagę czyli jeden raz na jeden aspekt