8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278321
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

GTA vice city ????

ocenił(a) film na 10

dobrą gre stworzono na bazie tego filmu.

A sam film wymiata. Lubię tego aktora i w sumie podoba mi się każdy film z nim o takiej tematyce ;] Pz

ocenił(a) film na 10
tou

Tommy Vercetti ma mało wspólnego z Tonym Montaną. Fakt, że willa Diaza jest identyczna jak willa Tony'ego, ale na tym podobieństwa się kończą.
GTA Vice City powstało na bazie, jak sama nazwa wskazuje, serialu Miami Vice. Nawiązaniem do tego może być pewien moment podczas pościgów, gdy jednostki FBI ścigając nas w Ferrari zatrzymują się i wysiadają dwaj mężczyźni - jeden czarny i jeden biały.

ocenił(a) film na 10
TonyMontana21

Ale jeszcze jest jedno podobieństwo, mianowicie w jest domek i łazienka taka, w jakiej zabili angela piłą mechaniczną, oczywiście można tam znaleźć ową broń.

ocenił(a) film na 10
tou

Hmm ja dostrzegam jeszcze trochę nawiązań....A dokładnie gabinet Franka , który jest taki sam jak gabinet w grze. Klub Malibu jest identyczny jak w filmie.Cała ulica koło plaży jest taka sama jak w grze. Zreszetą sama fabuła. Tommy i Tonny wywodzą się z biednego domu i zdobywają coraz to większą władze w mieście.

ocenił(a) film na 10
tou

Tonny dorabiał się jedynie na sprzedaży narkotyków a Tommy czerpał zyski z każdej branży :D.
Trzeba przyznać, że GTA Vice City to super gra;]

ocenił(a) film na 10
TonyMontana21

Nie "Tonny" tylko TONY. A sam masz nick "Tony" i avatar z Montaną. ;]

ocenił(a) film na 10
KAcpeross

Napisałem Tonny bo tak napisał kolega Tou ;].

ocenił(a) film na 10
TonyMontana21

fakt, gta niezla gra :) ale jak ktos chce klimaty ze scarface i odtworzone idealnie miasto z filmu to polecam gre scarface

ocenił(a) film na 10
kiciak100

(Mały spojler) Przyznajcie że misja w grze gdzie trzeba zabić Diaza jest identyczna jak końcówka filmu! Diaz stoi na schodach z m16 a wmy w niego lejemy! Muszę sęściągnąć tą gierkę!!

ocenił(a) film na 10
Mad_Max

Ja jeszcze do tego nie doszlam ;P ale cZekaj Diaza? a nie przypadkiem sose? bo braci diaz to kojarze, ale samego diaza ;P bo braci diaz (spoiler) to sie pila mechaniczna katuje :P przy zabijaniu nacho tez niezla jatka jest...

ocenił(a) film na 10
kiciak100

Przecież w Vice city jest RIcardo Diaz ten grubas!!!!!!