8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Niestety przerywana reklamami, ale i tak nie mogę się doczekać.

ocenił(a) film na 7
robert2207

Nie przesadzaj , film nie jest arcydziełem to dobra kino ze znakomitą kreacją Pacino ale moim zdaniem nic więcej 7/10.

ocenił(a) film na 9
eadamiec1

...a ja daje 9/10, jak na 83r. daje nawet teraz rade miazdzac wspolczesne kino. Polecam.

użytkownik usunięty
carno

Oglądam to po raz pierwszy i dziwię się jak mogłem tyle czekać. Świetny film. Zobaczymy co przyniesie ta ostatnia godzina akcji :P

użytkownik usunięty

Również oglądałem po raz pierwszy, klasyka kina :)

użytkownik usunięty

Za pierwsze 2 godziny filmu bym wystawił tylko takie bardzo mocne 7/10, jednak nie spodziewałem się, że te ostatnie 40 minut mnie tak rozwali na łopatki. Końcówka po prostu miażdży, dlaczego dziś już się nie robi takich filmów.. Lepiej dodawać jakieś durne 3d zamiast pomyśleć o fabule

użytkownik usunięty

Jak dla mnie cały film był świetny, każda minuta :) Masz rację dziś już takich filmów nie robią, bawią się w remaki tworzą filmy na nowo z efektem 3D po co komu Titanic 3D, Król Lew nowe części Spider manów, Władców pierścieni ?
Żerują na filmach które już coś osiągnęły bo mają free reklamę bawią się efektami a fabuła schodzi na drugi, trzeci, czwarty plan. Wracając do Człowieka z Blizną masz racje koniec był rewelacyjny, zatkało mnie. Al Pacino jest genialny :)

carno

"daje nawet teraz rade miazdzac współczesne kino"

No to akurat niewielki problem ;)

ocenił(a) film na 5
eadamiec1

Ja lubię filmy tylko z happy endem, więc daję 5/10 (myślałem, czy nie dać 4).

ocenił(a) film na 10
intp

Boże czemu nie reagujesz?!
5?! Człowieku skąd się urwałeś, co jest dla Ciebie w takim razie na 7,8,9, albo na 10?
Klasyka kina, gra aktorska wybitna, świetny scenariusz, doskonała realizacja....
Rozumiem, ok, są gusta i guściki, ale oceniając klasykę, chcę wiedzieć dlaczego tak niska ocena, mam nadzieję, że doczekam się twojego wyjaśnienia :)

ocenił(a) film na 5
sanydej

Film ma mnie podnosić na duchu, a nie dobijać... Lubię, jak "dobro" zwycięża, choćby tylko moralnie... To jest moja subiektywna ocena. Jak chcesz wiedzieć, co oceniam wyżej to po prostu wejdź na mój profil. :)

ocenił(a) film na 10
intp

że co?.....to dlaczego oglądasz takie filmy? trzeba było zon romantice włączyć..... moja odpowiedź uważam jest adekwatna do Twojej
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
sanydej

Dla mnie od formy ważniejsza jest treść.
Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
intp

Zgodzę się z Tobą oglądając ten film strasznie mocno się wczułem i jakby, był razem z nimi i przeżywał to samo myślałem, że na końcu Tony zrozumie że robi źle, ale tu lipa najlepszy przyjaciel zabity siostra zabita wszyscy polegli i on sam po 20 kulach polegał daje 8//10.

ocenił(a) film na 10
intp

To oglądaj tylko kreskówki i komedie romantyczne. Tam masz gwarantowany happy end

ocenił(a) film na 10
robert2207

Już wolę, jak dają reklamy, niż wersję ocenzurowaną, jak w tvp. Jest czas, żeby zrobić sobie tosta ;)