8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278321
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Moim zdaniem, najlepszy film gangsterski jaki kiedykolwiek nakręcono. Pacino w roli Tony`ego Montany perfekcyjny, Tony Montana to chyba największy twardziel w historii wszyscy gangsterskich ról w Hollywod, Swietne zdjęcia, kapitalny klimat, Kuby i Miami, no i co najwazniejsze film, na faktach, moim zdaniem to najlepsza rola Pacina z jednej strony bezwzględny i skrupulatny w Swoich poczynaniach mafiozo a z drugiej zakochany Tommy, mimo wszysto Jego imperium, bylo niesamowite, a co wazne Jego historia pokazana jest od samego poczatku, mimo iz film jest bardzo dlugi, to wlasnie dzieki temu mozemy sledzic poczynania glownego bohatera od pucybuta do gangstera, wpierw praca w kuchni, potem Tron Króla narkotykow w Miami, no i smutny koniec,

ocenił(a) film na 10
Ary

Zgadzam się z Tobą. Własnie obejrzałem w czoraj wieczorem ten film po bardzo długiej przerwie i podtrzymuje, ze film jest arcy dziełem gangsterki i sprzyjających temu klimatów. Rola Pacino była genialna. Jestem ciekaw co sądzisz o filmie ŻYCIE CARLITA czy DONNIE BRASCO. Pozdrawiam