Mam takie pytanie. Gdzie jest ta tytułowa blizna. Chociaż oglądałem film kilka razy to żadnej blizny nie dostrzegłem. Czy tu może chodzi o jakąś wewnętrzną bliznę, uraz psychiczny itp?
A nie chodzi przypadkiem o to że on Tony Montana ma blizne na twarzy?
Na brwi. :) Jeśli się mylę to prosze o poprawe!! :P
Pozdrawiam!
ehh..tak to jest jak 13letnie dzieciaki udają wielkich znawców filmowych.MIło ze interesujesz sie takimi filmami ale jednak jest to dzieło na takim poziomie,że miło byłoby go nie hańbić takimi pytaniami..eh zalamany jestem poziomem gimnazjów..
A ja zamiast krytykować pomogę. Pusć sobie film jeszcze raz. Na samym początku ci z emigracyjnego pytają się Tony'ego skąd ma tę bliznę... Znajduje się ona nad i pod lewym okiem ( od cięcia nożem, które ledwo minęło oko ).
KURWA! Nie ponizaj wszystkich gimnazjalistow! Pierwszy raz widzialem Ojca jak mialem 13 lat i w pelni go zrozumialem, po drugim obejzeniu uznalem za arcydzielo!! Podobnie bylo ze Scarface, choc juz w mniejszym stopniu. Teraz mam 17 lat i dalej uwazam tak samo. Wiec wybacz...
LOL. Myślisz, że Scarface jest jakimś arcytrudnym do zrozumienia filmem??
Tjaa.. ja wiem że większość na słowo "gimnazjalista" myśli, ze interesuje się Transformersami albo innymi Tokio Driftami. Lubię takie filmy i kroppka. Również do ulubionych filmów nie zaliczam takich, których w pełni nie rozumiem typu "Dawno Temu w Ameryce" gdyż wiem dobrze, że jestem niedojrzały do nich. Może i Ojciec Chrzestny jest dla kogoś kto nieczytał książki niezrozumiały, lecz później wszystko staje się klarowne!
Jednak Scarface jest takim filmem, że nawet dla fana prostych filmów sensacyjnych jest fajny ponieważ nie jest nudny
Tym argumentem mnie przekonałes: "jest fajny bo nie jest nudny" Boze widzisz a nie grzmisz..
Ale Scarface jest faktycznie prostym w odbiorze filmem :-)
Do tego na maksa przerysowanym!
Dokladnie. Ja rowniez jestem "gimnazjalista" a uwazam filmy typu transformers za shity. tylko mi sie dawno temu w ameryce bardzo podobalo :)
Ja myślę że pomimo tego że może mieć bliznę pod okiem czy na brwi ( w Sracface Al ma dość mocne rysy twarzy przy tej ciemnej kreacji ) ale to nie chodzi chyba o bliznę na twarzy :)