8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Jak większość wie, już za kilka lat w kinach zobaczymy nowego Człowieka z Blizną.
http://www.filmweb.pl/news/Przywitajcie+si%C4%99+z+nowym+%22Cz%C5%82owiekiem+z+b lizn%C4%85%22-78037
Będzie to remake. W dwóch poprzednich wersjach w główną rolę czyli w Tonego wcielili się
Paul Muni(wersja z 1932r.) oraz Al Pacino(wersja z 1983r.). Teraz pytanie kogo widzicie w
nowej wersji? Jak widzę Roberta Pattinsona(tak tego z Zmierzchu). Możecie się śmiać,
jednak tak sobie wyobrażam nowego Człowieka z Blizną:

http://imageshack.us/photo/my-images/213/scarfaceb.jpg/

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Jak wyobrażasz sobie grę aktora jednego filmu w Człowieku z Blizną? To była co najmniej profanacja tego wybitnego dzieła. Niech Pattinson z jego piękną buźką zmiata do swoich słodkich wampirzych romansideł.

ocenił(a) film na 10
seth3241

nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to jest prowokacja to co on napisal...

ocenił(a) film na 9
Slowianin

Jakby w tym zagrał, to bym go znalazł i zapjerdolił jak prosiaka.

andriej2

Dobrze powiedziane! Popieram w 100%!

ocenił(a) film na 10
Slowianin

Kogo widzicie w nowej wersji Scarface? J
Jedynym aktorem jaki mógłby zastąpić Ala w tej roli jest tylko Robert De Niro.

ocenił(a) film na 9
MajkelloMakaroff

Hmmm, Pattison odpada. Żałosna gra aktorska, a ja po remake'u takiego dzieła spodziewam się czegoś więcej niż gwiazdki serii filmów dla napalonych nastolatek.
De Niro - dobra propozycja, ale jeżeli film ma przedstawiać budowę narkotykowego imperium od początku, to chyba jest trochę za stary.
Ja bym w tej roli widział Russell'a Crowe'a. :)

myszur

Crowe to idealny kandydat.

Sebu_BGZ

Crowe nie pasuje roli takiego maniaka i narwańca jakim jest Tony Montana. Pacino to Pacino i nie powinni robić żadnego remake`a bo okaże się szmirą !

arturo2304

Zgadzam się z tym, aczkolwiek ciekawe jak zagrałby Johnny Deep

dukexxx

Depp nie nadaje się do takich "brudnych" ról, zresztą jest już cokolwiek za stary.

arturo2304

Właśnie Crowe bardzo by pasował do nowego Scarface , obejrzyjcie Romper Stomper - Tam "maniaka i narwańca" zagrał wręcz doskonale , zresztą ten film został jego przepustką do Hollywood. Ale lepiej niech nie robią nowej wersji , wszystkie dzisiejsze remaki starych hitów to jedno wielkie dno i rzut na mamone.

ocenił(a) film na 10
arturo2304

dobrze teraz gadasz

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

No ciekaw jestem jak deep by zagrał;)

ocenił(a) film na 7
myszur

Ja wolałbym kogoś młodszego np. Edwarda Nortona labo Ryana Goslinga ale jednak wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem byłby Norton.

ocenił(a) film na 9
eadamiec1

Norton ma zbyt "chłopięcą", delikatną twarz, raczej też do takiej roli się nie nadaje. Gosling już bardziej.

ocenił(a) film na 9
myszur

E tam, popatrz na Nortona w "Więźniu nienawiści" albo "W cieniu chwały". Z zarostem i piękną szramą na policzku już nie wygląda tak chłopięco. Moim zdaniem Norton to idealny kandydat, choć w sumie nie wiem, czy chciałabym inną wersję "Człowieka z blizną" i Tony'ego, którego nie gra Pacino.

Do autora wątku: jak już podajesz link z informacją, to chociaż sam ją przeczytaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Wyraźnie tam napisano, że "Nowa wersja nie będzie ani sequelem, ani remakiem".

ocenił(a) film na 10
zieloo

dlaczego 9 a nie max?

ocenił(a) film na 9
krzysiekk123

Za aktorkę grającą siostrę Tony'ego - nie mogłam znieść jej widoku na ekranie, była beznadziejna.

ocenił(a) film na 10
eadamiec1

tylko i wylacznie Ch. Bale umialby to zagrac, wiek idealny, tylko Bale potrafi tak genialnie wcielac sie w role o podlozach psychologicznych, oraz bohaterow, ktorymi kiruja silne emocje, nie ma co szukac bo jakas charakteryzacja odpowiednia i Bale by dal sobie rade, reszta nie bardzo, moze jeszcze J. Phoenix, Norton, albo Wahlberg

ocenił(a) film na 10
MajkelloMakaroff

Adamczyk ewentualnie Małaszyński

just kidding

filip6891

Karolak albo Frycz.

Seriously

ocenił(a) film na 9
MajkelloMakaroff

De niro to mistrz ale jest już chyba za stary

ocenił(a) film na 9
MajkelloMakaroff

John Leguizamo

użytkownik usunięty
MajkelloMakaroff

Jedyną osobą, która mogłaby zastąpić Pacino jest Robert De Niro, ale tylko pod warunkiem, że byłby młodszy o jakieś 30 lat.

ocenił(a) film na 10
Slowianin

tylko Karolak ! Jego gra aktorska na pewno zachwyci widzów na całym świecie

ocenił(a) film na 10
Slowianin

Wyluzuj, Pacino przyćmił Muniego i przyćmi każdego, kto będzie po nim.

ocenił(a) film na 10
Slowianin

Potrzeba kogos o tak szalonych i agresywnych oczach jak Pacino.

Niewykonalne

ocenił(a) film na 7
Crossman

czyli ktoś taki jak Taylor Lautner :)

ocenił(a) film na 10
Slowianin

Dzisiaj nie ma takich aktorów, którzy mogliby zastąpić Pacino w "Człowieku z blizną". No chyba, że żaba Kermit :D, widzieliście stand up Pablo Francisco? :). Ci którzy widzieli to wiedzą o co chodzi.

ocenił(a) film na 10
Crossman

jego nikt nie przebije

Slowianin

Tak na serio to Javier Bardem byłby dobry.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

javier bardem? nie nie, on nie ma twarzy do bosa i gangstera, aczkolwiek jego rola w "to nie jest kraj dla staryczh ludzi" rewelacyjna. Pacino to Pacino .. i te jego niezrownowazone psychicznie oczy, geniusz po prostu. i nie robic zadnego remaku! po*ebalo juz tych rezyserow, nie maja wlasnych pomyslow na wybitny obraz?

mee_how333

Remake niestety będzie i dla mnie to jedyny kandydat którego przeboleję.

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
Slowianin

milo mi ze jestem inspiracja.

ocenił(a) film na 10
Slowianin

Pattinson może zagrać co najwyżej wycieraczkę człowieka z blizną

ocenił(a) film na 7
filip6891

albo siostrę Tonny'ego

ocenił(a) film na 10
filip6891

dla mnie to jakas prowokacja albo ten co podal tego aktora na wcielenie tonego jest idiota

ocenił(a) film na 10
Slowianin

wbrew pozorom Patinson to dobry aktor, aczkolwiek niewiem czy by pasowal do tej roli, moim zdaniem DiCaprio moglby poradzic sobie z ta rola, juz nam pokazal na co go stac w Infiltracji

ocenił(a) film na 10
hupcio

nastepny pajac

ocenił(a) film na 10
krzysiekk123

Nie pozwalaj sobie za duzo gowniarzu

ocenił(a) film na 10
hupcio

moge byc dla ciebie gowniarzem, jednak mam od ciebie dojrzalszy umysl.

ocenił(a) film na 9
Slowianin

Jak już kolega napisał Di Caprio napewno by się sprawdził a może jeszcze Brad Pitt nigdy nie grał w gangsterskich a to przecież bardzo dobry aktor ale to tylko moja sugestia

ocenił(a) film na 9
Slowianin

hahaha, ja nowego Scarface'a wyobrażam sobie tak: http://img706.imageshack.us/img706/7483/scarfaceb.jpg

kiprowaty

Di Caprio tez nie pasuje. A Pitt grał w gansterskim filmie, a "Przekręt" Guya Ritchiego to co bajka dla dzieci ? :D. Zgadzam się z osobą, która wyzej pisala, że do tej roli potrzebny jest aktor z " niezrównoważonymi psychicznie oczami " :D. Taki jak Pacino

ocenił(a) film na 8
Slowianin

Tony Montana - Leonrdo di Caprio
Manny Ribera - Johnny Depp
Elvira Hancock - Monica Bellucci
Gina Montana - Natalie Portman
Frank Lopez - Clint Eastwood

Tak byłoby idealnie, szkoda, że gaże aktorów przewyższyłyby potencjalne zyski.

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

Clint za stary, Depp nie zagra roli drugoplanowej

ocenił(a) film na 8
Slowianin

To za Deppa dać Banderasa, a za Clinta Harrisona Forda.

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

14 lat starszy Manny od Tony'ego, to nie przejdzie. Tom Hardy albo Ryan Gosling oni tak. Rolę bossa może De Niro, albo Al Pacino :) Chodź wcale to nie głupie i sam film zyskałby więcej rozgłosu dzięki temu.