8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Scena z piłą

ocenił(a) film na 8

Właśnie dowiedziałem się że istnieją dwie wersje tego filmu: w jednej ocenzurowano scenę z piłą łańcuchową, w drugiej nie. Widziałem ten film pierwszy raz parę lat temu i w scenie o której mówię wyraźnie pokazano jak piła zagłębia się w czaszkę. Wtedy byłem totalnie zszokowany, bo nie przepadam za tak krwawymi scenami. To oznacza, że widziałem nieocenzurowaną wersję? A może nieocenzurowana jest jeszcze gorsza?

ocenił(a) film na 10
Curt90

Również nie wiedziałem, że istnieją dwie wersje filmu. Więc ja oglądałem te ocenzurowaną, w niej nie ma pokazanego kontaktu piły z ciałem, a widzimy jedynie bryzgającą krew :D Chętnie zobaczyłbym wersję nieocenzurowaną, gdzie mogę ją obejrzeć?

ocenił(a) film na 10
obywatel_roku

Wersja nieocenzurowana to oryginalna wersja, którą możesz obejrzeć na DVD, czy w TV. Natomiast wersja ocenzurowana wyszła na VHS w Anglii w latach 90.

ocenił(a) film na 10
Hubert7671

w TV, proszę pana, puszczają głównie wersję ocenzurowaną... dokładnie brakuje ucinania ręki i sceny z Mannym uczącym Tony'ego podrywać (językiem :))

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

To musiałeś zobaczyć wersję TVP 1, którą puścili ze siedem lat temu. Wersje TV Puls i TVN 7 są bez żadnej cenzury.

ocenił(a) film na 8
Hubert7671

Dziś na pulsie z cenzurą :(

ocenił(a) film na 10
FRANK_MARTIN_FILMWEB

A o co się zakładasz, że bez?

ocenił(a) film na 8
Hubert7671

Przecież obejrzałem w niedzielę i nie było mocnych scen z piłą , jedynie tryskająca krew , zapewne dzisiejsza wersja jest taka sama jak niedzielna.

ocenił(a) film na 10
FRANK_MARTIN_FILMWEB

Ściągnij sobie ten film z cho mika to zobaczysz, że nie ma i nie będzie tam żadnej mocnej sceny z piłą.

ocenił(a) film na 8
Hubert7671

Czyli to scena wyssana z palca użytkownika curt90?

ocenił(a) film na 10
FRANK_MARTIN_FILMWEB

Tak, dokładnie.