Film jest bardzo dobry, ale patrząc na 5. miejsce na liście filmwebu i po komentarzach znajomych, spodziewałem się czegoś naprawdę kultowego. Daję 8/10 i wielka a w tym zasługa Pacino. Na pewno wrócę do tego filmu więc moje zdanie może ulec zmianie. Al Pacino po prostu wspaniały - wielka rola! Film ma fajny klimat lat 80 (Policjanci z Miami).
Pozdrawiam fanów Ala Pacino:-)
Osobiście też się nieco zawiodłem. Oczywiście film świetny, ale czegoś mi brakowało. W sumie poza Tonym (nie trzeba już wspominać o geniuszu Pacino) nie ma tutaj jakiś charakterystycznych bohaterów, których losami byśmy się przejmowali. Może miałem za duże oczekiwania w stosunku do tego filmu, ale tak wysokie miejsce w rankingu zobowiązuje, a jak dla mnie film na równi z "Donnie Brasco" czy "Życiem Carlita" - co oczywiście nie znaczy, że jest zły! Ale nadal "tylko" 9/10.
I ja troszke zawiedziona. Dałam 7 bo genialny Al Pacino no i klimacik fajny^^ Generalnie mogę sie mylic ze film miejscami nudnawy poniewaz nieszczegolnie lubie filmy gangsterskie - ten obejrzałam raczej dlatego ze po prostu wypada go znac. Film na poziomie jak mowie, ale mi osobiscie bardziej podobał sie "Donnie Brasco" o ktorym wspominasz ze podobny. Głownie ze wzgledu na duzo ciekawsza fabułe, ktora to zreszta składała sie z dwoch podstawowych watkow - dwoje całkowicie róznych bohaterów. Z drugiej strony moge tak myslec dlatego ze był nieco bardziej hmmm...delikatny? sentymentalny? kobiecy? :D Co do "Człowieka z blizna" - świetny w swojej kategorii, niezly w ogole (wiec wychodzi ze "dobry" ;P) ale nie przesadzałabym z tym 5 miejscem;)
jednakowoz chyba warto ;)
hm. ja bym dał mu miejsce 3 po gofatherze i shawshank. gdy obejrzałem pierwszy raz rok temu dalem mu 6/10. tak samo jak wy się zawiodłem. (ogladalem na kompie). Ostatnio na dvd i siedziałem przed tv do końca napisów. wspaniała historia i zakończenie. nie wspominając o muzyce i aktorstwie.
Ja tez daje 8/10. Bardzo dobry film, choć mocno przesadzone sceny psują ogólne warzenia. Pacino, wiadomo, jak zawsze znakomity.
Dajesz 8/10, ale pod postacią 1. - fajnie oceniasz stary.. nie ma co.. filmy genialne na 10., filmy słabe też na 10., a na 1. to już same klasyki..
Pozdro