8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278321
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

Wczoraj kupiłem bez mrugnięcia okiem - to jeden z moich ulubionych filmów. Niestety zawiodłem się sromotnie - wydanie "śmietnikowe". Co prawda DVD9 (trudno inaczej, w końcu to 2:42h czystego filmu), ale zero dodatków (do przeżycia w niedrogim wydaniu), większy minus to zwykłe stereo w obu wersjach językowych, ale skandal to BRAK JAKICHKOLWIEK NAPISÓW - nie tylko polskich, ale również angielskich. To jest jakaś kpina z nabywcy - już chyba wiadomo dlaczego zamknięto napisy.org - gang wykończył konkurencję i przejmuje dzielnicę :P
Wybaczcie, ale krew mnie zalewa - nie władam na tyle biegle językiem angielskim by swobodnie oglądać film w wersji oryginalnej bez napisów, łapiąc przy tym wszystkie "smaczki", w tym slangowe, a oglądanie z PL lektorem to nieporozumienie - nie po to kupuje się DVD. Taką wersję to mogłem sobie bez problemu dawno temu nagrać z TV na stacjonarnej nagrywarce itp, bo Scarface jest emitowany co jakiś czas. Jednym słowem nędza i kpiny z nabywcy - czuję się oszukany, bo edycja jest zafoliowana, a z tyłu pierdylion tapet GSM dla inteligentnych inaczej - nie można sprawdzić przed kupnem, że to edycja śmietnikowa DD 2.0 BEZ NAPISÓW i dodatków.
Nie piszcie tylko proszę, że wydziwiam za 10 zł (9,99 zł dokładnie) - obok na półce stoi Carlito's Way - wydanie kolekcjonerskie, DVD9, DD5.1 EN, DD5.1 PL + napisy, wywiady z twórcami, galeria zdjeć, trailery itp.
za którą dałem tyle samo (z dokładnością do 1 grosza) - 10 zł.

jocevywomiqyhuse

teraz przeczytałem....już kupiłem,skoro nie ma Polskich napisów,nawet nie otwieram niestety....ale dzieki na INFO,moze to przestrzeże innych..pozdro

ocenił(a) film na 8
jocevywomiqyhuse

Też się zawiodłam na tym wydaniu. Lektor odbiera całą przyjemność z oglądania filmu ;/