8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

jak to wytłumaczycie fani Scarface'a? :)

ocenił(a) film na 10
Vaylander

poziomka

bumbleble

oto właśnie poziom fanów tego filmu :)

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Te Złote Maliny to pomyłka, a właśnie pomyłką wszechczasów była nominacja Briana De Palny za ten film - reżyseria w tym w filmie jest świetna (a przykładowo bardzo przeciętny "Mission: Impossible" tego samego twórcy nie dostał nominacji za reżyserię). Ale cóż, ci idioci (no bo jak inaczej ich nazwać) mają chyba niechęć do De Palmy, bo nie tylko za ten film dostawał nominacje.

robert2207

mam inną hipotezę - ten film jest słaby, ot powód Maliny

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Argumenty...?

robert2207

Złota Malina

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Przyjąłem :).

Dla mnie Złote Maliny nie są żadnym wyznacznikiem filmu - wiele świetnych filmów było nominowanych (przykładowo "Człowiek z blizną"), a wiele beznadziejnych filmów zostało pominiętych (przykładowo "Nieśmiertelny 2").

A co do "Scarface'a" to dla mnie równie świetne jest również "Zycie Carlita".

robert2207

filmy z Pacino są obrzydliwe

ocenił(a) film na 10
Vaylander

A, jeśli można spytać, dlaczego?

robert2207

bo to aktor na poziomie Piotra Cyrwusa

ocenił(a) film na 9
Vaylander

a, Ty jesteś niżej od poziomu "Maciusia":)

crusing24

lepszy Maciek niż Pacino - ten pierwszy gra chociaż naturalnie i przekonująco oraz występuje w dobrych produkcjach

ocenił(a) film na 9
Vaylander

Taaa...A, Bożenka przebija Meryl Streep:P nudzi Ci się przed Świętami czy pomyliłeś Boże Narodzenie z sylwestrem?:

crusing24

Bożenka jest troche drewniana, mnie jwięcej na poziomie Natalie Portman, tylko ładniejsza.
Co do Maćka jestem w 100% poważny.

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Prowokacja i tyle.

robert2207

jakoś musi się dowartościować

ocenił(a) film na 10
Vaylander

A ty jesteś pedał i prowokacje masz tanią, w sumie nie wiem po co to komentuje ale wydajesz mi sie idiota:)

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Średnio jak na trolling :) Zobaczcie jakie filmy ma w TOP100 Wszechczasów. Vaylander ma 4 filmy z Alem Pacino, w tym na 3 miejscu Donnie Bracso.

ocenił(a) film na 10
Vaylander

tak - ten poziom pokazuje niezwykle wysmakowana ironia którą jak widzę muszę ci wytłumaczyć - swoim krótkim i treściwym komentarzem pokazuję ci że złota malina nie ma dla mnie żadnego znaczenia, tak samo jak oskar czy jakiekolwiek doczesne duperelki, ponieważ dla mnie nie są żadnym wyznacznikiem - mam swój gust, swoje preferencje i wedle nich oceniam, nikt nie musi mi podpowiadać co ma mi się podobać a co nie.

bumbleble

Chyba się już nie gniewasz nieznajoma za "Atenę" ? A film "Człowiek z blizną" jest co najmniej bardzo dobry.

bumbleble

Dla mnie: 8/10

bumbleble

A gdybyś jeszcze zmieniła zdanie co do drugiego punktu w wypełnionej ankiecie dostawiłbym do 8 małego plusa a ty okazałabyś się dojrzalszą i mądrzejszą dziewczyną.

ocenił(a) film na 10
Martinus_filmweb

jakiej ankiecie, jaką "atenę"? nie rozumiem cię.

bumbleble

Napisałem wystarczająco wiele abyś skojarzyła fakty. Tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 10
Martinus_filmweb

widocznie nie jestem na tyle dojrzałą i mądrą dziewczyną żeby zapamiętywać wszystkie rozmowy na filmwebie. Powinnam przewidzieć w swojej dojrzałości to, że ktoś na tej podstawie będzie chciał dodawać lub nie + do swojej oceny "człowieka z blizną". Powinno mnie to bardzo obchodzić, niestety widocznie nie jestem na tyle mądra i dojrzała .... :'(

ocenił(a) film na 9
Vaylander

Z tego co zauważyłem na liście twoich filmów wszech czasów znajduje się The Thing , który dostał nominacje do złotej maliny , jak to wytłumaczysz ??

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Złota Malina? I Ty się kierujesz nagrodami, które są przyznawane przez "bandę" idiotów? Analogicznie, "holiłodzkie dno" - Titanic, Twoim zdaniem jest arcydziełem, ponieważ został obsypany oskarami... Nie mówiąc już o geniuszu Kubricka, który został nominowany do złotej maliny za film Lśnienie. Scarface to niesamowity klimat i pokaz wspaniałej gry aktorskiej, muzyka, kreacje - wszystko w tym filmie wymiata, klasyk gangsterki połączony z akcja. Podobno o gustach się nie dyskutuje, aczkolwiek jeśli dany gust można tłumaczyć głupotą to wręcz przeciwnie... :)

ocenił(a) film na 10
Vaylander

Ehh, nie przeczytałem całej dyskusji, lecz tylko sam początek - i niestety dałem się sprowokować. Czysta prowokacja i trolling, bez odbioru :)

ocenił(a) film na 9
Vaylander

Scarface tylko 23 u Ciebie w TOP 100? Czemu tak nisko?!?!?
pozdro