8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278321
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

fajny chcociaz..podobny do Ojca chrzestnego??????????

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Fajny???Człowieku oglądnij jak najszybciej.Świetne.Super pokazane jak człowiek zrobi wszysytko aby być na szczycie nawet kosztem najbliższych.Pozycja obowiązkowa.

ocenił(a) film na 8
Kaszaniator

POtwierdzam, film jest arcydziełem, ale nie zbyt podobny do Ojca Chrzestnego.

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Film dzieje sie w latach '80 a Ojciec Chrzestny w latach '40 czy '50.Ale spodoba Ci się.

ocenił(a) film na 6
Kaszaniator

Film nie jest arcydziełem. Jest dobry. Arcydziełem jest film z 1932r.

ocenił(a) film na 9
czester

"Arcydziełem jest film z 1932r."
A widziałeś chociaż? bo ja tak i brzydko się zestarzał. Jedyne co ma do zaoferowania to genialna rola Paula Munie'ego.

Ta wersja Scarface'a nie jest bezbłędna, momentami nawet kiczowata, ale ogląda się ją przecież zdecydowanie lepiej, a o to chodzi.
8/10, rewelacyjny film.

ocenił(a) film na 6
konrii_2

Racja. "Scarface" jest dobry, ale do arcydzieła mu daleko. Na pewno jeden z bardziej przereklamowanych filmów.

_Pablos_

Dla konesera filmów gangsterskich pozycja obowiązkowa do obejrzenia tylko dobra rada nie oglądać w tv, tylko na dvd bez cenzury. Gdyż ocenzurowanie tego filmu jak ostatnio zrobiła to tvp całkowicie zmieniła ten film na gorsze, z tej prostej przyczyny że cenzura diametralnie zmienia sam klimat tego filmu i klimat miami lat 80. Świetna kreacja aktorska Ala Pacino co mnie nie zaskoczyło, film brutalny ale genialny jak najbardziej polecam

ocenił(a) film na 6
martin_martin

Jeśli cenzura w telewizji zmienia jakiś film zdecydowanie na gorsze to znaczy, że sam film nie jest najlepszy. Dobry film poradzi sobie z najbardziej restrykcyjna cenzurą.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Ale ta przeróbka w TVP to troszke niezłe przegięcie było.Ktoś czekał na ten film pare lat bo nigdy nie oglądał i oglądając nie obejrzał wielu scen.

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Gówno prawda.;-)
Miałem tą wątpliwą przyjemność oglądać Gorączkę, Człowieka z blizną i kilka innych filmów w TV i każde były tak samo zjebane. A Gorączka najbardziej.

ocenił(a) film na 6
Uzi

Ja również miałem wątpliwą przyjemność oglądania Gorączki na tvp i jakoś moje zdanie o tym arcydziele nie zmieniło się ani o jotę. Jedyne co mi przeszkadzało to fatalny obraz i fatalny dźwięk. Jak chcę oglądać film rozkoszując się wszystkimi jego walorami, to włączam sobie dvd albo idę do kina. Gdybym mieszkał w kraju o PKB per capita: 200 dolarów, to musiałby mi wystarczyć kilku calowy, czarno-biały odbiornik wielkości małej mikrofalówki. Pomyślcie o takich kinomanach! :]

ocenił(a) film na 6
_Pablos_

Co ja mówię. 200 dolarów, prędzej złotych

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

No to dobra jeśli tak to podaj mi tytuły filmów które pomimo cenzury były wspaniałe cenzura zmienia i to dużo, a w przypadku normalnego scarface'a tego w telewizji to różnica jest zasadnicza