8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

o dziwo wersja puszczona na tvn 7 jest dobra , dialogi całkiem sensowne , bluzgi też są , lektor znośny no i reklamy nie lecą co 5 minut jak na polsacie , duzo lepsza wersja na pewno niż na dwójce puszczali

ocenił(a) film na 10
wojti_venom

Całkowicie się zgadzam. Świetne tłumaczenie, każdy cytat idealnie przełożony. Super lektor (jak zawsze Maciek Gudowski). Poza tym film nie okrojony z brutalnych scen, jak na TVP. Brawo TVN7!

Aldo_Raine

dokładnie Gudowski to najlepszy polski lektor

użytkownik usunięty
wojti_venom

W pełni się z wami zgadzam

wojti_venom

To akurat racja. Ale byłem trochę zawiedziony spodziewałem się czegoś więcej. Krew, morderstwa, narkotyki i tak w kółko.. No niby wszystko było, ale czegoś mi zabrakło. Fantastyczna gra Pacino, gdyby nie on film już nie byłby taki dobry. Fakt, ostatnia scena, przeszła już do historii kina, "wszedł i rozpierd**** wszystkich". Ale "Życie Carlita" bardziej mi się spodobał..
Muzyka w filmie trochę inna niż sobie wyobrażałem, ale niczego sobie.. Ale według mnie film zasługuje na 8/10. I wszystko głównie za rewelacyjną grę Pacino.

wojti_venom

Akurat reklamy były wpieprzające wczoraj, ale takie już prawa telewizji.
Kto zabił ostatecznie Toniego? Bo facet wyglądał jak ten co wisiał z helikoptera, ale to raczej niemożliwe?

ocenił(a) film na 10
ab86

To był jakiś loco z policji pewnie :P.A co do filmu,to obejrzałem go dopiero wczoraj w całości.Podpasował mi bardzo.Klasyk jak nic!Tony nie pierdzielił się z nikim,nawet swojego najlepszego ziomka załatwił..

ocenił(a) film na 10
ab86

Toniego zabił jeden z ludzi Sosy - ten sam, który zabił Omara Suareza w helikopterze.

ocenił(a) film na 9
wojti_venom

nie przesadzaj, reklamy nie były aż tak natrętne. Film trwa prawie 3 godziny więc nic dziwnego że było kilka przerw.
Lektor dobry, film świetny. Długi ale ogląda się dobrze do samego końca. Jak przeczytałem przed obejrzeniem ile trwa to spodziewałem się, że będzie wiało nudą (mało akcji-więcej pieprzenia o niczym) a tak nie jest. Na pewno obejrzę go jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
novril

nie wiecie czy beda jeszcze powtórki bo dotarlem w połowie do domu::)))

ocenił(a) film na 9
asmad77

trudno powiedzieć. Jednak tvn7 to nie ale kino gdzie jeden film jest puszczany co kilka tygodni.