8,2 278 tys. ocen
8,2 10 1 278300
8,2 64 krytyków
Człowiek z blizną
powrót do forum filmu Człowiek z blizną

wspaniały!

ocenił(a) film na 10

Tu mamy przykład idealnego kina. Film ma znakomita fabułę, jest emocjonujący do samego końca. Dodatkowe atuty to świetne aktorstwo, klimat i muzyka.

De Palma wspaniale przedstawił wzlot i upadek Tony'ego - człowieka, który marzył o lepszym życiu a skończył gorzej niż większość ludzi.

W pełni zasłużone 10/10

ocenił(a) film na 10
Ulisseska

No masz racje film bardzo fajny;) 10/10:)

Ulisseska

Zgadzam się z założycielką tematu,dodam jedynie,że film pomimo tylu lat jest nadal uniwersalny,ponadczasowy.Świetna gra aktorska Ala Pacino.Film można oglądać kilka razy w ciągu roku,ma swój urok i się nie nudzi.To jedyny film,gdzie nie miałem wątpliwości jaką przyznać ocenę.Zdecydowanie 10/10.

ocenił(a) film na 10
Xerty25

Niewiele filmów można postawić koło takiego Scarface, Dawno temu w Ameryce, czy Taksówkarza. Brian De Palma był kiedyś geniuszem w swoim fachu, cenię go też za Nietykalnych i Życie Carlita. Człowiek z Blizną ma u mnie tak jak i u was 10/10.

użytkownik usunięty
Slowianin

Dawno temu w Ameryce i Taksówkarza - zestawienie tych filmów obok Człowiek z blizną jest dla nich obrazą

ocenił(a) film na 10

To tylko Twoje zdanie, choć Taksówkarz też bardzo dobry.

użytkownik usunięty
Ulisseska

To nie moje zdanie tylko obiektywna prawda

ocenił(a) film na 10

Powiem tak: mnóstwo osób uważa, że Człowiek z Blizną jest strasznie przereklamowany. Często się spotykam z takimi opiniami, mnóstwo osób uważa że to mocno średni film.

Ulisseska

A ja powiem tak ile ludzi tyle opini,jedni uważają ,że przereklamowany inni ,że jest super.Ja zaliczam się do tej drugiej grupy.Film jest 10/10 i to jest moja prywatna opinia,którą tutaj wygłaszam.

ocenił(a) film na 9
Xerty25

dla mnie też 10/10, może i film jest przereklamowany, ale skądś się to musiało wziąć. Al Pacino w tym filmie jest geniuszem, tak dobrze zagrał tylko w ojcu chrzestnym (to moje zdanie), jest dużo dramaturgii w filmie, oprócz tego klimat świetny, zwłaszcza muzyka. Nie rozumiem tylko jak Scarface może mieć nizsza średnią niż goodfellas...