Może ktoś wyjaśnić szczegółowo film bo szczerze mówiąc sam już nie wiem co myśleć....
Pod koniec filmu ta stara Urszula Stefańska mówi do Goriii że jej Krzysztof a twój Agam pewnego dnia nie wrócił czy to oznacza że rząd wymazał mu pamięć i defacto uwięził go w roku już nie pamiętam 2032 przez co te z roku 52 zmarł a wszystko co oglądamy w filmie działo się przed tym wydarzeniem bo inaczej ciężko to wszystko wyjaśnić trochę to zamotałem ale jak ktoś zrozumiał film to myślę że będzie wiedział o co mi chodzi....
Ja myślę, że to film otwarty na interpretację. Po obejrzeniu go 3 razy odnoszę wrażenie, że on wcale się w czasie nie przenosił, tylko nie czuł się szczęśliwy w swojej rzeczywistości i tęsknił za tym, co było kiedyś, popadł w jakąś depresję. Tylko że do tej interpretacji nie pasuje mi właśnie ta staruszka i ten jej wątek z nim. Żeby to jeszcze była matka, czy babcia... ale ona była wtedy dziewczynką. Albo twórcy coś zamotali (bo jakim cudem miałby dwa ciała w różnych czasach?), albo i ja czegoś nie rozumiem :D