Przecież ten film jest 100 razy lepszy niż powtarzające schematy filmy Marvela.
Nie zapluj monitora fanboju :) Czyli pisanie, że film ma przyzwoity motyw muzyczny, który jednak potrafi zmęczyć i piękne kostiumy i efekty, to hejt? hahah. Żałosne masz kryteria tego swojego hejtu.
Ty do do mnie piszesz? Bo jeśli tak, to gratuluję inteligencji, skoro poinformowałem cię, że nie czytam twoich pierdów, a ty dalej marnujesz czas na rozprawki i hejting. :D
To czemu odpowiadasz na te jak powiedziałeś "pierdy". Tak sobie przejrzałem tą dyskusję i można powiedzieć, że nie przyjmujesz do siebie, że ktoś może nie lubić MoS.
Nie odpowiadam na te pierdy. Jak mógłbym odpowiedzieć na coś, czego nie czytałem? Oznajmiam tej amebie jak wygląda sytuacja. :)
Można powiedzieć, tylko dlatego, że tobie się nie podoba MoS, gdyby ci się podobał miałbyś odmienne zdanie, tak więc takie opinie jak twoja mało mnie obchodzą. Gość przez pół roku siedzi i jęczy na wszystko co mu się nie podoba. Od pół roku! Fakt, że doszedłeś do takiego, a nie innego wniosku przypina ci odpowiednią etykietę.
"gdyby ci się podobał miałbyś odmienne zdanie, tak więc takie opinie jak twoja mało mnie obchodzą." - To się spytam, jakby to co ja stwierdził ktoś kto lubi MoS. Jakbyś wtedy zareagował?
Doprawdy przodujesz w kłamstwach... Od paru miesięcy hejtuje? A to ciekawe.... Jeśli wyważone opinie jakie prezentuje w tym temacie, to dla ciebie hejt, to hejterem jest każdy kto wystawia temu filmowi ocenę poniżej 8.
"Słuchaj, żeby wymagać jakiegoś poziomu zachowania, to najpierw spójrz na siebie hipokryto. "
Z twojej strony pierwsze padły uwagi na temat bólu dupy, srania i hejtowania, a więc dostosowałem się do twojego plebejskiego poziomu.
Cytując samą wymianę zdań
Dante99
ocena: 5
5 dni temu
Gdybym był hejterem to bym ocenił 1/10 i nie docenił walorów wizualnych. A te teksty o sraniu nijak mają się, do mojej wypowiedzi w której brak hejtu, jest tylko merytoryczna krytyka i wyważone własne zdanie, tak jak i ocena- 5/10 jest wyważona.
Mam wrażenie, że ty masz jakiś problem z tym, że nie każdy uważa, że to taki wspaniały film z najwspanialszymi efektami w historii kina.
Przestań sobie dzielić świat na swoich i obcych, fanow i hejterów, są jeszcze ludzie którzy maja zdanie pośrodku. To fajnie, że DC zrobiło nowego supermana ale wyszedł film średni, a ja jako miłośnik DC, wiem, że stać je na więcej i mam ku temu dobre oparcie- trylogia Mrocznego Rycerza, Watchmen czy V for Vendetta.
w odpowiedzi na post: Szejku
Szejku Szejku
5 dni temu
Merytoryczna krytyka? Człowieku, filmilm oceniłeś na średni, czyli na 5/10. Obok takiego filmu teoretycznie powinieneś przechodzić obojętnie, a ty go hejcisz od czasów premiery wypisując jakieś rozprawki o tym dlaczego uważasz film za słaby/średni. Co to, jakaś obsesja, kompleksy? Widać, że boli cię dupa, dlatego mówię byś się nie posrał hejcie, bo to co robisz nie jest normalne. Jak mi się jakiś film nie podoba, to napiszę swoje zdanie w jednym poście i tyle, najwyżej z kimś wymienię się opiniami, a ty siedzisz tu od miesięcy tutaj i w kółko klepiesz to samo, przekonując wszystkich jaki ten film słaby i ile ma wad. Ogarnij się, bo jesteś mega irytujący.
To fajnie, że DC zrobiło nowego supermana i wyszedł film rewelacyjny, a ja jako miłośnik DC jaram się nim jak i innymi filmami, takimi jak trylogia Mrocznego Rycerza, Watchmen czy V for Vendetta.
w odpowiedzi na post: Dante99
No i kto pierwszy zaczął wywody o sraniu i innych przyjemnościach?
Ja tylko dotowałem sie do twojego poziomu, zawsze to robię, dostosowuję sie do poziomu rozmówcy.
Nie będę z człowiekiem na poziomie pana spod budki z piwem dyskutował, jak z człowiekiem inteligentnym, bo g zrozumie z tego co mu przekazę
Ty bywasz irytujący w swoim szczekaniu na każdego, kto zabiera zdanie na temat filmu i nie fapi nad nim jak ty.
A więc pisząc w twoim plebejskim języku, idz fapić pod mosa fanboju.
Jeszcze jedno. Ja krytykuję film o super- pajacu, a ty atakujesz w bezczelny sposób człowieka za to, że ma własne zdanie. Widzę, że po prostu strasznie emocjonalnie podchodzisz do tego filmu i bronisz go jak matka dziecka.
Dodam jeszcze coś, przybrany ojciec Supermana w tym filmie, to zwykły potwór bez empatii i uczuć. Dołuje młodego od dziecka, tłucze mu pierdoły do głowy, stara się wciągnąć w pesymistyczno- defetystyczną czarna dziurę.
Znacznie bardziej podobała mi sie postawa prawdziwego ojca S, bez dołowania, bez srania młodemu go głowy dołowaniem.
Więcej cały scenariusz Goyera jest pełny dziur i niespójności - np atmosfera ziemska daje mieszkańcom kryptonu super-moce, a Faora nie zdejmując hełmu oddzielającego od atmosfery ziemskiej potrafi wykonać super-skok. Ten przerośnięty kryptonczyk posiada super-siłę, a walczy w hełmie. WTF?
Lane zostaje zabrana na statek, żeby wydobyć z niej informacje, ale Supermanowi przecież zrobili to samo. Po co wiec im informacje od zwykłej ziemianki, skoro wzieli Superamna, który wie od niej znacznie więcej, tego co potrzebne Zodowi? Kolejne WTF
Takich bzdurek i nieścisłości jest więcej, ale przynajmniej film ma efekty najwyższej jakości.
Dlatego mam nadzieję, że Goyer dostanie po kolejnym filmie dla DC, kopa w d. Tego człowieka trzeba trzymać jak najdalej od DC, jeśli będzie coś jeszcze grzebał przy B vs S, fani gacka powinny wnieść petycję o wypier**** tego człowieka z projektów DC, Zepsuł Supermana, zepsuje i Batmana.
Goyer nie jest poważnym scenarzysta dlatego właśnie MOS jest przeciętny i powinni go wyp**** :)
Wiem, że rzeczowa krytyka wywołuje u ciebie ogromny ból d, a więc nie mogę się doczekać jak znów pokażesz jakim jesteś prymitywem i zaczniesz pisać mi o sraniu, hetjowaniu i powylewasz trochę jadu na moja osobę, jak na bezkrytycznego fanboja przystało.
Nie czytałem nawet twoich wypocin - nie chciało mi się. Czemu? Ostatnio już obaliłem wszystkie twoje argumenty, to uciekłeś z podkulonym ogonem z dyskusji do innego tematu i tamtym zachowaniem pokazałeś, że nie warto marnować czasu na rozmowy z tobą.
Bo przerasta cię konstruktywna dyskusja, pisanie o sraniu, hejtowaniu, to twoja poprzeczka.
Wypisałem argumenty o tym, czemu film jest pełen nieścisłości, a ty znów piszesz jakieś schizofreniczne wywody. Nigdy z tobą się nie kłóciłem na temat tego filmu do tej pory.
Kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa- nawet parę razy, broniłem tego filmu przed spideyem, który jest autentycznym hejterem i wystawił 1/10 na co ten film nie zasłużył, choćby z powodu pięknej wizji Kryptonu, efektów specjalnych, scenografii i Faory Ul, której niestety było za mało.
To powiedz mi co w avengersach jest takiego cudownego, bo jak dla mnie marvel vs dc to tylko iron man 1 jest wyzej od supermana, reszta filmow marvela jest poprostu słaba.
Tak? Pokaz mi drugi taki film o superbohaterze, moze tylko nowe Gacki a tak to nie ma takiego dramatu efektownego w ogole
Tak? A kiedy to był tak poważny film o Supermanie? Bo jakoś sobie nie przypominam
Ocena tego filmu jest bardzo zaniżona na tym forum a film rzeczywiście zasługuje na wyższą ocenę. Na imdb Człowiek ze stali ma średnią 7,4 tak jak Iron Man 3 tyle że na Esa oddano większą liczbę głosów. Dodam również że człowiek ze stali był najbardziej oczekiwanym przeze mnie filmem 2013 roku i nie zawiodłem się, wspaniałe arcydzieło. To czego dokonał Zack Snyder z postacią Supermana zasługuje na liczne brawa. W końcu Superman jest pokazany jako twardy poważny superhero. Wprowadził dużo innowacji w tworzeniu tej postaci i oczywiście genialnie przedstawiony origin głównej postaci. Z niecierpliwością czekam na seguel oraz inne filmy które scalą uniwersum DC dążąc równocześnie do Justice League.
Ocena tego filmu jest bardzo zaniżona na tym forum a film rzeczywiście zasługuje na wyższą ocenę. Na imdb Człowiek ze stali ma średnią 7,4 tak jak Iron Man 3 tyle że na Esa oddano większą liczbę głosów. Dodam również że człowiek ze stali był najbardziej oczekiwanym przeze mnie filmem 2013 roku i nie zawiodłem się, wspaniałe arcydzieło. To czego dokonał Zack Snyder z postacią Supermana zasługuje na liczne brawa. W końcu Superman jest pokazany jako twardy poważny superhero. Wprowadził dużo innowacji w tworzeniu tej postaci i oczywiście genialnie przedstawiony origin głównej postaci. Z niecierpliwością czekam na seguel oraz inne filmy które scalą uniwersum DC dążąc równocześnie do Justice League.
A dla bonusiku przypomnę, że krytycy ocenili ten film na 5.5/10 (zachwycający wynik nie ma co) gdzie taki ironman 2 ma 7.9/10 od krytyków.
Oczywiście możemy też przyrównać to do TDK który jest top4 i ma ocenę 9.0 na imdb a u nas jest równo ocenę niżej. Odejmijmy tak samo punkcik od MOS i wychodzi, że powinien mieć 6.4, a ma 6.6 więc nie narzekać ;)
Ale masz porównanie... To w takim razie Iron Man 3 w twoim rozumowaniu powinien mieć na filmwebie 6,4 (punkcik niżej) a ma 7,5. Twoja koncepcją jest o kant dupy rozbij. Tu nie ma reguły, po prostu jest to film niedoceniony jako że jest to pierwszy film z universum które tworzy Zack i przy serii marvela która w tej chwili ma swoje apogeum nie jest dla niej konkurencją. Z resztą od momentu kiedy disney przejął marvela stworzyli dubbing żeby również dzieciarnia cieszyła gęby. Gdyby nie ten fakt to Iron man 3 nie przekroczyłby nawet granicy miliarda dolarów w box office a Avengers miałoby wynik o ok 200ml dolarów niższy. Oby nie wymyślili dubbingu dla tej serii bo bym chyba się załamał. Ale od razu mówie nie jestem jakims wrogiem marvela, bo uwielbiam filmy z tej serii; nawet pierwsza część Thora i Kapitana Ameryki które były trochę słabsze podobały mi się. Z resztą pożyjemy, zobaczymy. Przed nami seguel i inne filmy DC.
No dokładnie. Po Avengers zaczęło się dziać naprawdę. Myślę że sequel z udziałem batmana, wonder women i lexa luthora podkreśli wyraźniej markę Snydera.
Jeszcze jedno. Na szczęście to nie krytycy stanowią większość przy tworzeniu średniej oceny filmu. Aha, i podaj źródło, z jakiej strony wziąłeś oceny krytyków.
Z metascore.
I masz rację ta koncepcja jest z dupy. Problem w tym, że nie było to moje założenia, a wysmiewanie głupiego podejścia o tym jak to ocena jest zaniżona bo na imdb jest wyższa.
Kolejna głupota to gdybanie co by było gdyby nie było dubbingu. A co by było? No nic. Dubbing to koszmar, ale nie ma istotnego wpływu na końcowy zarobek filmu.
Nie wyśmiewam, po prostu stwierdzam fakt że w Polsce Man of steel nie przyjął się z takim entuzjazmem jak Iron man 3. Aha, i na metacore chciałbym powiedzieć że oprócz oceny krytyków jest również ocena użytkowników forum gdzie od krytyków i użytkowników tylko 1 część iron mana ma wysokie oceny. Man of steel ma 55 od krytyków a usersi ocenili na 7,7 także jak na poczatek serii nie jest źle i finansowo też nie bo zarobił 668 mln $.
Nie dlatego, że na IMDB jest wyższa. Ale dlatego, że na filmwebie jest wyjątkowo niska biorąc pod uwagę standardy jakimi rządzą się oba serwisy. W Polsce po prostu ludzie wolą Marvela po tym jak wyszedł Avengers jest u nas niesamowita podjarka tym tematem i MOS ma zaniżoną ocenę względem filmów Marvela, ewentualnie filmy Marvela mają zawyżoną względem MOS. Jak zwał, tak zwał.
To ponownie:
Dlaczego w takim razie to trylogia TDK ma najwyższe oceny z ekranizacji na filmwebie? Przecież jest podjarka marvela i zaniżanie mos (pominę fakt, ze ludzie podniecający się avengersami a nie znający marvela spoza filmów mają totalnie w dupie ocene mosa), wiec co się dzieje?
A jaki ma związek TDK od Nolana do MOS? Co się dzieje? Już cię uświadamiam. Otóż, wyobraź sobie, że Batman jest najpopularniejszym i najbardziej lubianym superbohaterem w naszym kraju. Dodając do tego fakt, że trylogia Nolana jest genialna, jest taka ocena a nie inna. Choć i tak widać uwielbienie dla Marvela, bo taki Batman Początek ma niższą średnią niż Avengers, na IMDB to Batman ma wyższą średnią. W PL ludzie jarają się Avengers strasznie (ja też zresztą) i traktują ten film, i wszystkie filmy z tego uniwersum po Avengers na trochę innych zasadach, po prostu dają im fory troszkę. To fakt.
Jesteś głupi. To fakt.
Rozumiesz siłe tego argumentu? I choć w tym wypadku to rzeczywiście jest fakt, to stwierdzenie, że coś jest faktem nie czyni go faktem
Tak jak mówiłem...
To będzie ostatni post, ale pofatyguje się jeszcze wytłumaczyć ci kilka rzeczy, których twój gładziutki móżdzek nie potrafi zrozumieć:
1. Nie podałeś faktów. Podałeś opinie. I tego dotyczył mój poprzedni post, który niby powinien się ustosunkować.
2. Próbując cały czas kogoś wyzywać (ba nie mając żadnych argumentów ponad to) pokazujesz własną dziecinność i zerowy poziom.
3. Twoje teorie spiskowe są śmieszne.
4. Naprawdę jesteś głupi :) Udowadniasz to w każdym kolejnym poście.
Daruj sobie odpowiedź, bo i tak nie mam zamiaru nawet jej czytać.
Ostatni? Dobra decyzja, szkoda zatruwać forum takimi głupotami jakie produkuje twój umysł gimnazjalisty.
1. Oceny przywołane przeze mnie są faktami, nie opiniami. Opinią są twoje pierdy odnośnie rzeczy które mają miejsce w twoim świecie.
2. Ty żałosny hipokryto, sam zacząłeś wyzywanie i wycieczki osobiste, ale cieszę się, że to powiedziałeś, to świetnie pokazuje skalę twojego idiotyzmu i niską inteligencję.
3. Jakie teorie spiskowe? Faktycznie, teoria spiskowa dziejów! Brawo bystrzaku!
4. Próbując cały czas kogoś wyzywać (ba nie mając żadnych argumentów ponad to) pokazujesz własną dziecinność i zerowy poziom.
Przegrałeś smarku.
Szejku, po zaobserwowaniu twoich postów na forum dochodzę do wniosku że masz jakiś kompleks na punkcie zasady "Kto nie liże tyłka MoS i wszystkiemu co z nim związane zostanie zbluzgany!". Zamiast obrażać ludzi lepiej weź jak na fana Supka przystało, załóż pelerynkę i skocz z balkonu :P
Obserwując twój post dochodze do wniosku, że nie potrafisz wyciągać wniosków na podstawie obserwacji postów innych osób.
Wracaj do swojego tematu, gdzie Nolanowi stawiasz świeczkę i mówisz, że nie jest szanowanym twórcą bo się sprzedał.
http://www.filmweb.pl/person/Christopher+Nolan-40896/discussion/Niestety+sprzeda %C5%82+si%C4%99+WB.-2350494
Podlinkowałem ci dziecko, żebyś nie zabłądził w drodze.
Szejku, nie ma sensu pisać z "Dearlic", ponieważ nawet gdybyś pokazał mu za przeproszeniem gówno na drodze, on nadal upierałby się, że to cukierki. Najlepiej machnąć ręką i tyle. Szkoda nerwów :)
RazzleMan88 - spoko, nie traktuję go poważnie.
Nie umiesz, w tym sęk. O sobie też myślisz pewnie jak o cukierkach, a każdy wie jaka jest prawda.
Proszę! Pierwszy raz się z czymś zgadzamy! ;) Z tym że to tyczyło się ciebie drogie dziecko^^