PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=818016}

Czarne lustro: Bandersnatch

Black Mirror: Bandersnatch
2018
6,9 75 tys. ocen
6,9 10 1 75029
5,8 54 krytyków
Czarne lustro: Bandersnatch
powrót do forum filmu Czarne lustro: Bandersnatch

Nie oceniam tego w kategorii filmu bo ocena była by bardzo niska ale jako ciekawostki z pogranicza interaktywnej gry wpisanej w medium filmowe. Wycinając "interaktywność" a raczej trochę rozbudowaną fabułę liniową, pozostaje sztampowy scenariusz. Warto obejrzeć dla ciekawości; ... jednakże to trochę stara się być "grą"... trochę filmem...i wychodzi z tego trochę nic. Mam nadzieję że takie realizacje zabrną w ślepy zaułek ewolucji jak stało się z to z "kinem 3D". Zamiast być czynnym uczestnikiem tego "gro-filmu", niesamowicie się zmęczyłem, zrobili ze mnie zakładnika "film się nie skończy do puki nie wybierzesz dobrze" cieszę się że to już się skończyło i uśmierciłem "Stiwa" skracając jego męki i swoje :)

ocenił(a) film na 9
Finwe

"trochę rozbudowaną fabułę liniową"

To jest clue tego komentarza i największy spoiler tego filmu.

Jest taki film bodajże "Gra" czy jakoś tak.

Tutaj najlepsze jest właśnie to, że teoretyczne drzewo decyzyjne prowadzące do okienek z różnych rzeczywistości...

w połączeniu z rozbudowaną "Grą" można zrobić jako linearne z podejmowaniem kilku decyzji poprzez płatne sms... bo komuś się tak uwidzi.

Niesamowity poziom moralności macie... wszystkie klechy aż kiecki w górę zadzierają, ze już za chwilę sobie pohulają.