PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=818016}

Czarne lustro: Bandersnatch

Black Mirror: Bandersnatch
2018
6,9 75 tys. ocen
6,9 10 1 74984
5,9 51 krytyków
Czarne lustro: Bandersnatch
powrót do forum filmu Czarne lustro: Bandersnatch

Zbierzmy wszystkie zakończenia filmu żeby było to bardziej jasne:

1. Stefan kończy w celi (chyba najczęściej trafiane)
-raz gra wychodzi, raz nie
-raz jest dobra raz nie
-firma bankrutuje po wypłynięciu sprawy
-raz Colin żyje raz nie raz go wgl nie ma

2. Znajdujemy się w teraźniejszości z córką Colina która ożywia gre
<napisy końcowe same się pojawiaja>
- po tym jak gra odnosi sukces jest idealna

3. Znajdujemy się na planie filmowym
- po tym jak nie umiemy nacisnąć klamki

4.Wsiadamy z mamą do pociągu
<napisy końcowe same się pojawiają>
-po tym jak w "śnie" znajdujemy pluszaka

5.
Piszcie

_Adix_

Napisy końcowe pojawiają się same po przerobieniu wszystkich scenariuszy, a nie po zrobieniu konkretnego z nich.

ocenił(a) film na 8
anymore

oh nie widziałem dzieki

_Adix_

Mi się pokazały po jednym z zakończeń w celi. ;)

ocenił(a) film na 8
anymore

Dostałam napisy, a nie dotarłam na plan filmowy :)

nan_ssagaji

A dotarłaś do zakończenia z terapeutką?

ocenił(a) film na 8
anymore

Tak, ale gdy był wybór wyskoczenia przez okno, żeby się dostać na plan i to drugie, no to wybrałam to drugie i zostałam chyba wyciągnięta z gabinetu przez ojca, przez drzwi. Potem już nie miałam powrotu do tej sceny.

_Adix_

Co do punktu pierwszego, to ja mialam jeszcze zakończenie, w którym szef został zabity.

ocenił(a) film na 8
anymore

Wiesz może jak to zrobić, by szef został zabity? Myślę że miałem już wszystkie zakończenia, poza zabiciem szefa.

V1PER_filmweb

Tak. :) Jak robisz zakończenie, w którym zabijasz ojca i decydujesz się go pochować, to dzwoni telefon. Za pierwszym i drugim razem szef wysyła Colina i można przetestować dwa warianty zakończeń. Za trzecim szef przychodzi osobiście.

ocenił(a) film na 8
anymore

za jednym razem zamiast Colina przyszła mi jego dziewczyna mówisz jej o skoku Colina to traktuje to jako żart i odchodzi

ocenił(a) film na 8
_Adix_

Jest jeszcze zakończenie, gdzie trzeba wpisać numer telefonu po zabiciu ojca. Wtedy Stefan dzwoni do dr Hayes, ale jej nie ma i odbiera sekretarka. Stefan ostatecznie tez trafia do więzienia.

ocenił(a) film na 8
maraton321

tak masz racje ;)

_Adix_

5. Stefan skacze z balkonu i umiera.

ocenił(a) film na 8
anymore

Słusznie o tym zapomniałem

ocenił(a) film na 9
_Adix_

Stefan wydaje grę w studiu. 5 miesięcy później widzimy jak gra nie odnosi sukcesu bo jest zbyt okrojona i wychodzi za szybko

ocenił(a) film na 8
_Adix_

Jeszce jest jedna ciekawa kwestia:

Zaraz na początku ogladania odkryłem że jeśłi drugi raz da się te same wybory końcówka się nie zmieni ale kwestie wypowiadane przez aktorów już sie pozmieniały

Oraz
Jeśli omięnły was: kody wyboru PAC TOY PAX JFD, wpisywanie numeru telefonu, "Oglądałem Cie na netflixie" czy scena kiedy dziewczyna Colina/szef przychodzi do Stefana to znaczy że musicie zobaczyć jeszcze raz ;)

ocenił(a) film na 10
_Adix_

po wyborach z netflixem, bójka z psycholog i z ojcem

ocenił(a) film na 8
Robert_Laska

miałem to ale czy wtedy pojawiły się napisy?

_Adix_

moje zakończenie: Stefan oblewa terapeutkę kawą, po czym okazuje się, że to wszystko było planem filmowym; reżyser każe zawołać lekarza, odpocząć Mike'owi (tak nazywa bohatera), który uważa, że nazywa się Stefan...

ocenił(a) film na 6
kaarolinaa65

Ja myślałam że nie doczekam zakończenia, zakończenie miałam dokładnie jak twoje a myślałam że będą kolejne wybory.

_Adix_

Ja jeszcze miałam zakończenie, w którym Stefan umiera u terapeutki z niewyjaśnionych powodów. Po prostu zamknął oczy i umarł. Jest przy nim również ojciec.

ocenił(a) film na 9
Emilia22

To można przeinterpretować.

Tak naprawdę do psychoterapeutki chodzi ojciec i jest to symboliczne pogodzenie się ojca ze śmiercią żony i syna.

:-)

ten film naprawdę niesie ze sobą bogactwo interpretacji w bardzo nieprzyjaznej przeciętnemu widzowi formie.

ocenił(a) film na 8
Emilia22

tak to jest zaraz po śnie gdzie wchodzi z mama do pociągu ^^

_Adix_

miałam to nawet dobre

ocenił(a) film na 8
_Adix_

Jak doszliście do zakończenia, że Pearl wydaje grę? Kiedy ja miałam dwa razy z nią zakończenie były tylko opcje zalania albo zniszczenia komputera i koniec

knefelek

Hmmm, trzeba wybrać "Poćwiartuj ciało" xD A żeby to zrobić musisz najpierw zabić ojca,a to z kolei pojawiło się po wybraniu w jaki sposób skontaktować się z Stefanem, czy poprzez Netflixa czy poprze znaczek (to drugie).

ocenił(a) film na 9
_Adix_

Jest jeszcze jedno zakończenie, kiedy ojciec okazuje się być kontrolerem jego decyzji. Ten scenariusz pojawia się po wpisaniu kodu PAC.