Zbierzmy wszystkie zakończenia filmu żeby było to bardziej jasne:
1. Stefan kończy w celi (chyba najczęściej trafiane)
-raz gra wychodzi, raz nie
-raz jest dobra raz nie
-firma bankrutuje po wypłynięciu sprawy
-raz Colin żyje raz nie raz go wgl nie ma
2. Znajdujemy się w teraźniejszości z córką Colina która ożywia gre
<napisy końcowe same się pojawiaja>
- po tym jak gra odnosi sukces jest idealna
3. Znajdujemy się na planie filmowym
- po tym jak nie umiemy nacisnąć klamki
4.Wsiadamy z mamą do pociągu
<napisy końcowe same się pojawiają>
-po tym jak w "śnie" znajdujemy pluszaka
5.
Piszcie
Napisy końcowe pojawiają się same po przerobieniu wszystkich scenariuszy, a nie po zrobieniu konkretnego z nich.
Tak, ale gdy był wybór wyskoczenia przez okno, żeby się dostać na plan i to drugie, no to wybrałam to drugie i zostałam chyba wyciągnięta z gabinetu przez ojca, przez drzwi. Potem już nie miałam powrotu do tej sceny.
Wiesz może jak to zrobić, by szef został zabity? Myślę że miałem już wszystkie zakończenia, poza zabiciem szefa.
Tak. :) Jak robisz zakończenie, w którym zabijasz ojca i decydujesz się go pochować, to dzwoni telefon. Za pierwszym i drugim razem szef wysyła Colina i można przetestować dwa warianty zakończeń. Za trzecim szef przychodzi osobiście.
za jednym razem zamiast Colina przyszła mi jego dziewczyna mówisz jej o skoku Colina to traktuje to jako żart i odchodzi
Jest jeszcze zakończenie, gdzie trzeba wpisać numer telefonu po zabiciu ojca. Wtedy Stefan dzwoni do dr Hayes, ale jej nie ma i odbiera sekretarka. Stefan ostatecznie tez trafia do więzienia.
Stefan wydaje grę w studiu. 5 miesięcy później widzimy jak gra nie odnosi sukcesu bo jest zbyt okrojona i wychodzi za szybko
Jeszce jest jedna ciekawa kwestia:
Zaraz na początku ogladania odkryłem że jeśłi drugi raz da się te same wybory końcówka się nie zmieni ale kwestie wypowiadane przez aktorów już sie pozmieniały
Oraz
Jeśli omięnły was: kody wyboru PAC TOY PAX JFD, wpisywanie numeru telefonu, "Oglądałem Cie na netflixie" czy scena kiedy dziewczyna Colina/szef przychodzi do Stefana to znaczy że musicie zobaczyć jeszcze raz ;)
moje zakończenie: Stefan oblewa terapeutkę kawą, po czym okazuje się, że to wszystko było planem filmowym; reżyser każe zawołać lekarza, odpocząć Mike'owi (tak nazywa bohatera), który uważa, że nazywa się Stefan...
Ja myślałam że nie doczekam zakończenia, zakończenie miałam dokładnie jak twoje a myślałam że będą kolejne wybory.
Ja jeszcze miałam zakończenie, w którym Stefan umiera u terapeutki z niewyjaśnionych powodów. Po prostu zamknął oczy i umarł. Jest przy nim również ojciec.
To można przeinterpretować.
Tak naprawdę do psychoterapeutki chodzi ojciec i jest to symboliczne pogodzenie się ojca ze śmiercią żony i syna.
:-)
ten film naprawdę niesie ze sobą bogactwo interpretacji w bardzo nieprzyjaznej przeciętnemu widzowi formie.
Jak doszliście do zakończenia, że Pearl wydaje grę? Kiedy ja miałam dwa razy z nią zakończenie były tylko opcje zalania albo zniszczenia komputera i koniec
Hmmm, trzeba wybrać "Poćwiartuj ciało" xD A żeby to zrobić musisz najpierw zabić ojca,a to z kolei pojawiło się po wybraniu w jaki sposób skontaktować się z Stefanem, czy poprzez Netflixa czy poprze znaczek (to drugie).