Czarnobyl. Reaktor strachu

Chernobyl Diaries
2012
4,7 55 tys. ocen
4,7 10 1 55369
4,1 9 krytyków
Czarnobyl. Reaktor strachu
powrót do forum filmu Czarnobyl. Reaktor strachu

Po obejrzeniu tego filmu stwierdzam, że jest to film w którym bohaterowie są katowani zarówno fizycznie, ale jeszcze bardziej psychicznie. Można powiedzieć wiele o śmierci każdego z bohaterów, ale szczególnie intrygujące są losy dwóch ostatnich ludzi, a mianowicie chłopaka i dziewczyny. Z całej ekipy najdłużej żyli tylko oni. Trzeba też dodać, że im dłużej dany bohater żyje w tym filmie tym bardziej się męczy. Oni męczyli się najdłużej i właśnie dlatego, że jakoś udało im się pokonać wszystkie przeciwności losu, udało im się też motywować do działania i do dalszej walki o życie innych bohaterów, i kiedy zostali już sami ich postawa była godna podziwu. Nie zasługiwali na to by skończyć tak jak skończyli. Nie zasługiwali też na to by po cudem unikniętej śmierci, zostać zamordowanym przez ludzi, którzy powinni być dla nich wsparciem i ratunkiem. Zamiast wyżej wspomnianego wsparcia i ratunku, dostali tylko strach, cierpienie i nuż w plecy. Oni przeszli najwięcej, najwięcej też się nacierpieli i namęczyli. A mianowicie, kiedy wyszli już z tych bunkrów i pomieszczeń ,,grozy" zobaczyli idących ludzi, wyposażonych w latarki i inny sprzęt. Kiedy ich zobaczyli pewnie uradowali się i myśleli, że ujrzą wybawienie. Bez oporów poddali się im błagając tylko o ratunek i życie. Niestety tamci, wykazali się brakiem ludzkich odruchów. Kiedy chłopak błagał ich o ratunek, został zwyczajnie zastrzelony. Przerażona i zdruzgotana tym faktem dziewczyna położyła się obok jego zwłok oddając tym samym swój los w ich ręce. Została jak śmieć, nakryta jakąś płachtą. Kiedy się obudziła, lekarze, którzy ją otaczali pewnie byli dla niej wszystkim, całą nadzieją na życie. Niestety oddając swój los w ich ręce oddała swoje życie. Tamci bez cienia wątpliwości pod postawą przyjaciół i opiekunów wydali ją na okrutną i ostateczną śmierć Dla pozorów zaopatrzyli się w sprzęt medyczny i tak jej się pokazali, dlatego, żeby oszczędzić jej męki psychicznej. Nikt z bohaterów a w szczególności ona nie zasłużył sobie na coś co jej na koniec zafundowano. Została zamknięta w ciemnym pomieszczeniu ze zgrają zmutowanych upiorów, którzy zapewniając jej masakrę ostatecznie pozbawili ją życia. Za to tamci bez cienia żalu patrzyli jak dokona się jej ostatnia męka, na którą ją skazali. Kiedy już upiory dobrały się do niej po prostu zasunęli sobie okienko oszczędzając sobie i nam szczegółów rzezi. A ona umierała po ciemku, jeszcze pewnie nie zdążyła zniknąć z jej głowy nadzieja na ocalenie.
Najgorzej jest kiedy pozorne oparcie wbija nuż w plecy. I co jest tutaj smutne i poruszające? Na pewno to, że człowiek czasami potrafi być okrutniejszy niż bestię! Przypomina mi się słynne zdanie ,,Jesteś bestią?! Nie, jestem człowiekiem..."

użytkownik usunięty
schfyo

Skończeni idioci!!!

ocenił(a) film na 4

To ty jesteś skończonym idiotą bo wdajesz się w przepychanki które i tak ci nic nie dadzą na twoim miejscu już bym sobie odpuścił no ale ty i tak jesteś trollem wiec tobie bardzo to odpowiada nieprawdaż ?

użytkownik usunięty
macio1514

Trolem to najwyżej jesteś ty. Ty mnie będziesz nazywał idiotą dlatego, że wdaję się w dyskusję z idiotami? Fenomenalne podejście. Ja tym durniom próbowałem coś wytłumaczyć, czyżbyś tego nie zauważył!?

użytkownik usunięty
macio1514

A ty się zamknij, bo debilizm to możesz powiedzieć o sobie a nie o mnie. Masz problemy z ustaleniem własnego zdania to się lecz, a nie nabieraj mentalności tłumu. Ale skoro jesteś z tymi pajacami, to sam jesteś pajac i ja nie mam o czym z tobą gadać!

użytkownik usunięty
macio1514

Spoko? Naprawdę jesteś tak prymitywny, że to cię rozwala. To wg. ciebie jest najwyższa rozrywka? Współczuję...

ty jesteś taką malutką rozrywką(beka z ciebie),jak tresowany pingwin w zooXD

użytkownik usunięty
schfyo

No, a ty jesteś Zerem no i co?

takiś kreatywny,a nic nowego nie wymyślisz..tylko:zero,zero...głupiutki jesteś,a nie jak się określasz-elokwentnyXD

użytkownik usunięty
schfyo

A ty głupszy bo nawet nie docierają do ciebie najprostsze argumenty tępaku. Nie wiem ile można mówić do kogoś ograniczonego, który ma bardzo mizerny zasób słownictwa. Polecam ci lekturę słownika języka Polskiego, tam znajdziesz 10000 polskich wyrazów, z nich wybierz sobie kilka i naucz się oraz staraj się wprowadzać je w codzienne życie, no chyba, że cię nie stać na coś takiego. Jesteś tępy jak młot. Nawet JuleN mi to przyzna, z którą nie zawsze się zgadzałem, ale akurat w tej kwestii wszyscy wiemy, że ty i Szeregowiec to skończeni durnie, którzy nic nie umieją oprócz wyzywania, ale tym sposobem pokazują tylko gdzie jest ich miejsce w szeregu, oczywiście na samym szarym końcu!!!

ZJEBIE A SAM NIC NIE UMIESZ TYLKO WSPIERASZ SIĘ KIMŚ???TY MARNA CIOTO Z PIERDZISZEWA??weź wsadź głowę w swoją dupę i przestań tu szczekać marny c-w-e-l-u.

użytkownik usunięty
schfyo

No mówię. Jesteś skończonym idiotą i takim już zostaniesz trudno, nic na to nie poradzę!

umiesz tylko jak dziecko z przedszkola odpowiadać...mam nadzieję że w realu jesteś "bity i poniewierany" XD

użytkownik usunięty
schfyo

Dziecko z przedszkola powiadasz? Ty za to umiesz odpowiadać jak kto? Jak człowiek cywilizowany. Dobrze wiesz, że przy mnie jesteś nikim bo nie masz za grosz kultury i obycia. Twój problem. Mam nadzieję, że w realu ,,wylądujesz w pierdlu" xD

użytkownik usunięty
schfyo

Radzę ci się zastanowić nad swoim ubogim słownictwem, bo cienko u ciebie z tym. Albo udajesz, albo rzeczywiście jesteś tak durny, a jeśli udajesz to na mistrza xD

użytkownik usunięty
schfyo

I nie odpowiadam jak ,, dziecko z przedszkola" tylko jak jeden z mądrzejszych przedstawicieli gatunku ludzkiego, który nie będzie się w bezsensowny i pozbawiony poziomu sposób obrzucał przekleństwami i inwektywami z kretynem. Poza tym pewnie jesteś na to za głupi, i nie wiesz, ale za każde przekleństwo i porównania wywodzące się z przekleństwa masz grzech, oczywiście pewnie nie jesteś tak inteligentny, żeby o tym wiedzieć, ale co mi do tego. To twoi starzy i ty majcie problem nie ja...

teraz to i ja wiele zrozumiałem..

użytkownik usunięty
schfyo

Super!!! Nareszcie!!!

użytkownik usunięty

po pierwsze sama,a po drugie z wyskakiwaniem z "downami" nie tylko przekroczyłeś granicę dobrego smaku, ale też wykazałeś się brakiem tolerancji i chamstwem, ale jak napisała inferno również mam nadzieję, że z tego wyrośniesz

użytkownik usunięty

,,po pierwsze sama" Spoko LuZ, ,,drugie z wyskakiwaniem z "downami" nie tylko przekroczyłeś granicę dobrego smaku, ale też wykazałeś się brakiem tolerancji i chamstwem," no weź, nie naśmiewałem się z downów, tylko zaznaczyłem, że chodzi mi o tych, którzy pisali do mnie w sposób chamski i głupi, są to takie osobniki jak: schyfo i szeregowiec z polski. To o nich mi chodziło a nie o ogół, tak że teraz nie ma się czego czepiać... LuZ

W zasadzie Down to słowo od nazwiska odkrywcy choroby, co w zasadzie nie ubliża bo ta osoba musiała być niebywale inteligenta ...

Nie żebym tu bronił tego Krzycha tak tylko mówię że w zasadzie to dziwne, że tak się przyjęło to wyzwisko w tym złym znaczeniu...

użytkownik usunięty
SaoSin

Możliwe, jednak myślę że akurat w tej wymianie zdań nie chodziło o nazwisko lekarza, bo gdyby tak było to raczej nie było by powodów do "śmiechu".
Zacytuję nawet: "Spoko, i właśnie o to chodzi, śmiejemy się z tych downów!!! HAHAHAHAH"

użytkownik usunięty

A wyzwisko przyjęło się w złym znaczeniu ze względu na ciemnotę i brak tolerancji dla osób "innych" niż większość społeczeństwa.

wyzwisko wzięło się po prostu z uposledzenia tych osób.

użytkownik usunięty
schfyo

spoko. To może zacznijmy jeszcze wyśmiewać się z innych chorób ha? Przecież to też może być "zabawne"

chcesz to się śmiej,kalafiorem mi to lata.

użytkownik usunięty
schfyo

proponuję zapoznać się ze słowem sarkazm

każdemu coś proponujesz...ja proponuję zapoznać ci się ze związkiem frazeologicznym-"ciągnij kichę"..elo.

użytkownik usunięty
schfyo

Tak! o to chodzi. konwersacja na najwyższym poziomie:)

to nie wyjeżdżaj z jakimś "górnolotnym" filozofowaniem,pouczaniem czy tym podobnymi dyrdymałami...wtedy konwersacja będzie udana.Porzygać się idzie jak co 3 temat komentują domorośli filozofowie,lub innej maści "zjadacze wszystkich rozumów"..Pozdro.

użytkownik usunięty
schfyo

Nie twierdzę, że zjadłam wszystkie rozumy, ale denerwuje mnie takie podejście do sprawy. Czytając stwierdzenie że "wyzwisko wzięło się od upośledzenia osób" może nasunąć myśl, że mamy prawo do naśmiewania się z ludzi dotkniętych tą chorobą, co nie jest dla mnie rzeczą normalną.

no to ciesz się,bo pewnie jesteś w 2 % społeczeństwa.

użytkownik usunięty

No mówię, on jest zerem i potrafi tylko rozmawiać na poziomie zera...

dostosowuję się do twego poziomu baranie.

użytkownik usunięty
schfyo

Jasne, jakoś tego nie widać, ja ani razu nie użyłem słów na c... itp no a ty niestety tak. Twoje porównania i inwektywy pod moim adresem są rodem z zapadłej wiochy, z której prawdopodobnie pochodzisz. Więc min: to jest ta subtelna różnica między nami ,,baranie"

XD..ach ta twoja mania wielkości wykluty z jajka w czarnobylu matołku...

użytkownik usunięty
schfyo

O tym mówię, prezentujesz tylko chamstwo i ogólne zero. Wiesz co? Spadaj!!!...

ty prezentujesz poziom myślenia na poziomie...glonojada.

użytkownik usunięty
schfyo

A ty prezentujesz poziom zachowania i ogólny na poziomie... Janusza Palikota, Kuby Wojewódzkiego, itp...

a właśnie,że nie,bo ty!......co za małoletni debil..

użytkownik usunięty
schfyo

,,a właśnie,że nie,bo ty!." No no co? Jakiś kolejny inwektyw na który ciebie tylko stać? Widzę, że nie masz większego zasobu słownictwa języka polskiego! ,,Kultura Głupcze!!!"

mam bekę z ciebie baranieXDXD..a nie że brakuje mi inwektyw.Jesteś jednak tak głupi że nawet nie czaiszXD

użytkownik usunięty
schfyo

,,mam bekę z ciebie baranieXDXD..a nie że brakuje mi inwektyw.Jesteś jednak tak głupi że nawet nie czaiszXD" guzik mnie to obchodzi. To ty nie czaisz, i nakwyraźniej nigdy nie zaczaisz, pajacu o co mi chodzi. Powiem, szczerze za głupi jesteś na mnie wiesz?!

no jednak utwierdzasz mnie stylem pisania,żeś niegramotna pi-zd-a.XD

użytkownik usunięty
schfyo

No a ty jednak też utwierdzasz mnie w przekonaniu, że jesteś tępym młotem, jakich mało. Rzadko kiedy spotyka się takie dno i zero jakie ty prezentujesz!!!

użytkownik usunięty

JuleN, nie kłóć się z tym ćwierćinteligentem, który nie umie nic poza inwektywami i wulgaryzmami.

użytkownik usunięty

Kłócić się nie będę bo za dużo by mi zajęło zniżanie się do tak niskiego poziomu. Według mnie najlepiej by było usunąć wątek to wszyscy unikniemy wyzywania się nawzajem, ale to jest tylko moja opinia. Aż się zastanawiałam czy to napisać, żeby ktoś znowu nie stwierdził że mam dla każdego rady;d

użytkownik usunięty

Nie no spoko, wg mnie ty nic złego nie robisz. Masz rację, ten człowiek ma bardzo niski poziom. Ja z nim dyskutuję i staram się delikatnie go podchodzić ale to pajac, który w dyskusji jest zerem, jego atuty to wulgaryzmy, przekleństwa, chamstwo itp: Nie wiem, czy nie zgłosić tego użytkownika do admina, no ale na razie nie jest tak źle. Ty jednak jesteś spoko!

kumpli to tylko na filmwebie chyba w takim razie posiadaszXD

użytkownik usunięty
schfyo

No, wyobraź sobie, że nie tylko na filmwebie!

użytkownik usunięty

Zgłaszać nie ma co, wystarczy zignorować.