PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481010}

Czarny cadillac

Dolan's Cadillac
2009
5,9 3,6 tys. ocen
5,9 10 1 3610
Czarny cadillac
powrót do forum filmu Czarny cadillac

8/10

ocenił(a) film na 8

Mi się bardzo podobał. Porównywalnie dobry do książki. Na początku nie ogarniałem, że to książka która czytałem a później skojarzyłem wszystkie fakty ;D Książkę czyta się jednym tchem, a przy filmie czas szybko leci. Ciekawy ;-) Ale jakbym nie czytał książki za cholerę bym nie wpadł jak on ma zamiar wykończyć Dolana hehe

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

ja nie czytałem książki wogle nic nie wiedziałem, dlatego byłem mile zaskoczony , sposób znęcania,fizycznego i psychicznego na Dolanie i w ostateczności uśmiercenie zaje..ście mi się podobało , jak dla mnie bardzo dobry film

Sprite_87

To bylo opowiadanie a nie ksiazka tak dla scislosci:) a film naprawde bardzo dobry, dziwi mnie troche tak niska ocena na filmwebie.

ocenił(a) film na 8
piotrek90007

Jak większości dobrych filmów na tej stronie. Masa troli siedzi obierając sobie za sens życia zaniżanie ocen czym najprawdopodobniej próbują zatuszować wielkość przyrodzenia, wrodzona ginekomastie lub po prostu to, że są puści jak bęben w pralce.
A co do książki hmm możliwe, że opowiadanie, dawno czytałem, a pamięć mam niesamowicie wybiórczą, niestety...

ocenił(a) film na 6
Sprite_87

W obronie tej oceny. Niezły = 6 to niestety jak najbardziej zasłużona ocena dla tego filmu. Owszem było by może nawet 8, ale gra aktorska głównego bohatera. On jest prawie przez cały film taki sam i bez wyrazu. Nudny i przestraszony. Dopiero na koniec odegranie lekkiego psychola jak zasypuje samochód wyszło mu w miarę, ale to za mało jak dla mnie. Podsumowując, świetne opowiadanie, jedno z moich ulubionych i w zasadzie ekranizacja opowiadania wyszła dobrze, ale część dorobiona na potrzeby filmu przed właściwą treścią oraz gra aktorska głównego bohatera zaniżają ocenę. Mam nadzieje że jest to dość merytoryczne uzasadnienie by nie zostać nazwanym trollem :P