PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481010}

Czarny cadillac

Dolan's Cadillac
2009
5,9 3,6 tys. ocen
5,9 10 1 3610
Czarny cadillac
powrót do forum filmu Czarny cadillac

No jedno z moich ulubionych opowiadań będzie zekranizowane :) Nic tylko czekać i modlić się o udany transfer na szklany ekran :D

Ps. Czy ktoś może się orientuje czy KOMÓRKA ma jakiekolwiek szanse na ekranizacje :) Bo ten tytuł też chętnie bym widział na dużym ekranie :D

ocenił(a) film na 7
Ziachu

POPIERAM! POPIERAM!! POPIERAM!!!
Dzisiaj myślałam o tym opowiadaniu, czy zostanie zekranizowane i moje prośby zostały wysłuchane!!! Ach, właśnie rozpłynęłam się na klawiaturze z zachwytu...
Muszę to obejrzeć!!!
Mam pytanie dotyczące "Komórki". Wypożyczyłam, ale musiałam oddać żeby wypożyczyć lekturę. Czy to pozycja obowiązkowa dla fanów kinga, czy można ją ominąć bez zbytniego uszczerbku???

I_am_a_Bad_Girl

Każda pozycja jest obowiązkowa ;D
A tak poważnie to mnie się ta książka akurat bardzo podobała. Fajny ma klimat.

ocenił(a) film na 5
I_am_a_Bad_Girl

"Komórka" klimatem bardzo przypomina "Bastion", więc jeżeli podobał Ci się "Bastion", bezwzględnie musisz przeczytać "Komórkę". :-)) A "Cadillac Dolana" jest również jednym z moich ulubionych opowiadań. Rob Reiner wraca po prawie 20 latach do zekranizowania Kinga, czyżby pozazdrościł Frankowi Darabontowi sukcesów?

ocenił(a) film na 7
Ziachu

Masz rację, to jedno z najlepszych opowiadań Króla. Mam nadzieję że ekranizacja będzie udana.

Ziachu

zgadzam się, z "komórki" wyszedłby świetny film o zombie. :) jak na razie ma być zekranizowany kingowski "dolan's cadillac" i "worek kości", do którego już piszą scenariusz...;d

ocenił(a) film na 6
Ziachu

Mam pytanie. Gdzie można przeczytać opowiadanie "Dolan's Cadillac"? W jakiej książce King je umieścił? Albo ewentualnie jakiś ebook...?

ocenił(a) film na 6
_paranoid_

Ok, już wiem. Nawet mam tę książkę tylko jeszcze jej nie przeczytałem :p

Ziachu

ja też ciesze sie ze znana jest już data premiery (mniej więcej) ale co do komórki to dziękuję :/ nie lubię książek pisanych pod film a komórka taką się własnie jawi

ckrecik

No dobrze a tak abstrahując od Komórki i Cadillaca to co sądzicie o (Daj Panie Boże) ekranizacji Mrocznej Wieży w przyszłości, oby niedalekiej ? Ja Póki co jestem na 2 części i nie powiem, wkręcił mnie świat Reworwelowca.

Ziachu

Mroczna wieża jest ok. Co prawda, według mnie napisał wiele lepszych książek. Jeśli zaś chodzi o ekranizację to mogła by być nawet ciekawa. Tylko potrzeba do tego dobrego reżysera i sporych środków aby wyglądała dobrze. Miejmy nadzieję że ktoś kto się tego podejmie weźmie pod uwagę wymagania fanów Kinga i ich oczekiwania.