No jedno z moich ulubionych opowiadań będzie zekranizowane :) Nic tylko czekać i modlić się o udany transfer na szklany ekran :D
Ps. Czy ktoś może się orientuje czy KOMÓRKA ma jakiekolwiek szanse na ekranizacje :) Bo ten tytuł też chętnie bym widział na dużym ekranie :D
POPIERAM! POPIERAM!! POPIERAM!!!
Dzisiaj myślałam o tym opowiadaniu, czy zostanie zekranizowane i moje prośby zostały wysłuchane!!! Ach, właśnie rozpłynęłam się na klawiaturze z zachwytu...
Muszę to obejrzeć!!!
Mam pytanie dotyczące "Komórki". Wypożyczyłam, ale musiałam oddać żeby wypożyczyć lekturę. Czy to pozycja obowiązkowa dla fanów kinga, czy można ją ominąć bez zbytniego uszczerbku???
Każda pozycja jest obowiązkowa ;D
A tak poważnie to mnie się ta książka akurat bardzo podobała. Fajny ma klimat.
"Komórka" klimatem bardzo przypomina "Bastion", więc jeżeli podobał Ci się "Bastion", bezwzględnie musisz przeczytać "Komórkę". :-)) A "Cadillac Dolana" jest również jednym z moich ulubionych opowiadań. Rob Reiner wraca po prawie 20 latach do zekranizowania Kinga, czyżby pozazdrościł Frankowi Darabontowi sukcesów?
Masz rację, to jedno z najlepszych opowiadań Króla. Mam nadzieję że ekranizacja będzie udana.
zgadzam się, z "komórki" wyszedłby świetny film o zombie. :) jak na razie ma być zekranizowany kingowski "dolan's cadillac" i "worek kości", do którego już piszą scenariusz...;d
Mam pytanie. Gdzie można przeczytać opowiadanie "Dolan's Cadillac"? W jakiej książce King je umieścił? Albo ewentualnie jakiś ebook...?
ja też ciesze sie ze znana jest już data premiery (mniej więcej) ale co do komórki to dziękuję :/ nie lubię książek pisanych pod film a komórka taką się własnie jawi
No dobrze a tak abstrahując od Komórki i Cadillaca to co sądzicie o (Daj Panie Boże) ekranizacji Mrocznej Wieży w przyszłości, oby niedalekiej ? Ja Póki co jestem na 2 części i nie powiem, wkręcił mnie świat Reworwelowca.
Mroczna wieża jest ok. Co prawda, według mnie napisał wiele lepszych książek. Jeśli zaś chodzi o ekranizację to mogła by być nawet ciekawa. Tylko potrzeba do tego dobrego reżysera i sporych środków aby wyglądała dobrze. Miejmy nadzieję że ktoś kto się tego podejmie weźmie pod uwagę wymagania fanów Kinga i ich oczekiwania.