PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=481010}

Czarny cadillac

Dolan's Cadillac
2009
5,9 3,6 tys. ocen
5,9 10 1 3610
Czarny cadillac
powrót do forum filmu Czarny cadillac

Upadek

użytkownik usunięty

Od czasu "Sekretnego okna" ekranizacje opowiadań czy też powieści S. Kinga sięgają coraz głębszego dna (o ile już nie osiągnęły stopnia dna z wodorostami czy też mułu). Ch. Slater hmmm nie przypuszczałem, że ten aktor również zatopi się w mule.

ocenił(a) film na 4

A "Mgła" ?
Choć tak naprawdę: na palcach jednej ręki można policzyć DOBRE ekranizacje twórczości Kinga. To, co świetnie się czyta, niekoniecznie da się przerobić na film...
Jeśli chodzi o "Cadillaca..." - miałem dać 5, ale w terminologi FilmWeb ta ocena nazywa się "OK" a to byłoby nadużyciem
Czwóreczka i to tylko za nazwisko S. Kinga

_eMBe_

Nie do końca kolego eMBe Cię rozumiem. Co masz na myśli z "a mgła"?? Dla mnie ten film pokazał coś smutnego i to bardzo. Jest to bezsprzecznie najlepsze opowiadanie ze zbioru opowiadań "szkieletowa załoga" w dodatku scenarzysta nie ośmielił się zmienić w scenariusza prawie nic. A wyszła taka kupa brzydka. Sam nie wiem co o tym myśleć. Może niektórych rzeczy p prostu lepiej nie ekranizować

ocenił(a) film na 4
lwidz

"Może niektórych rzeczy p prostu lepiej nie ekranizować" - możnaby to odnieść do większości ekranizacji Kinga... :)
Co do 'Mgły' - niekoniecznie musisz się ze mną zgadzać. Na moją ocenę wpłynęło zakończenie (akurat mocno od opowiadania odstające - co wyszło, o dziwo!, na dobre)

nie zgodze sie film naprawde dobry ciekawy trzymajacy w napieciu