Czarodzieje z Waverly Place: Film

Wizards of Waverly Place: The Movie
2009
6,1 25 tys. ocen
6,1 10 1 25361
3,3 3 krytyków
Czarodzieje z Waverly Place: Film
powrót do forum filmu Czarodzieje z Waverly Place: Film

9/10

Disney Channel rzadko tworzy naprawdę ciekawe filmy. Zazwyczaj są to jakieś nudne filmy, z czołówką Disneyowskich gwiazd typu Miley, Selena, Demi czy Jonasi. Znacznie bardziej wolę seriale. Jednak po obejrzeniu kinowej wersji "Hanny Montany" stwierdziłem, że filmowe ekranizacje seriali są bardzo ciekawe :) Dlatego teraz przyszedł czas na film "Czarodzieje z Waverly Place". Co prawda nie jest to film kinowy, ale z pewnością ma taki poziom!

Film "Czarodzieje z Waverly Place" jest jednym z najlepszych filmów Disney Channel Original Movies. Jest moim zdaniem bardzo interesujący, z wciągającą fabułą i bardzo dobrą obsadą. Najlepszym aktorem w tym filmie jest Jake T. Austin, który jak na 14-latka jest bardzo utalentowany, i – co najbardziej w nim lubię – ma polskie korzenie! Oczywiście reszta aktorów też niczego sobie, ale Jake zawsze wydawał mi się w całej obsadzie serialu najlepszy.

Muszę pochwalić polskojęzyczny dubbing! Jeśli chodzi o seriale i filmy telewizyjne, Disney Channel zawsze miał najlepsze dubbingi. Ten jednak spodobał mi się w wyjątkowy sposób, a najlepsze głosy mieli Max i Justin. Jeśli chodzi o wersję polską, to spodobał mi się sposób Disney Channel na pierwsze puszczenie wersji angielskiej (10:30), a potem dopiero polskiej (15:10). Głosy oryginalne zawsze są najlepsze, ale polski dubbing w tym filmie był i tak bardzo dobry.

Podsumowując, cała fabuła tego filmu i jego wykonanie bardzo mi się spodobały, dlatego wystawiłem bardzo wysoką ocenę – dziewięć gwiazdek. Dziesięciu niestety jeszcze nie ma, bo takiej noty nie dostają ode mnie prawie żadne filmy, nawet te najdroższe i z najlepszą obsadą Hollywood. Jednak jak na Disney Channel, "Czarodzieje z Waverly Place" przerośli moje najśmielsze oczekiwania i nadają się przynajmniej do kin.