A może tak o tym, jak Wielka Brytania oszukała Polskę i razem z Francją rzuciła ją na pożarcie Hitlerowi, żeby ratować własną dupę i zyskać na czasie? A nie... o tym nie można... ciii
Film jest o Churchillu który nie decydował o tym czy pomóc Polsce. Dodatkowo Churchill był przeciwnikiem ustępstw jakie zastosowała Wielka Brytania wobec III Rzeszy.
Churchilll nie decydował o tym czy pomóc Polsce ? hehehe dobre mi sobie, ten łajza w późniejszej fazie wojny posuwała się do najbardziej wyrafinowanych intryg żeby tylko wydymać wszystkim w koło łącznie z Polską dla dobra Anglii, to że Sikorski zginał jest oczywiście jasne że było na jego zlecenie, a to zaledwie wierzchołek góry lodowej.
gdybym był Brytyjczykiem to pewnie bym pisał jak mówisz ale jestem Polakiem i dobrze wiem jaką politykę prowadził ten padalec wobec Polski.
Z Wielkiej trójki to jednak chciał najlepiej. Jego koncepcja uderzenia przez Bałkany była by dla nas korzystna.
no i na koncepcji się skonczyło, ja nie oceniam polityków po niespełnionych obietnicach bo jakby tak było to rudowłosego Tuska powinni koronować a Kaczyńskiego ogłosić jego świątobliwością. Polityków ocenia sie właśnie po tym co zrobili i z tego rozlicza, a dla mnie Churchill dla Polski nie zrobił nic, to że miał też gówno do gadania to juz inna sprawa. Pierwsze skrzypce grał Roosevelt, pozniej Stalin a ten przydupas na końcu, mógł jednak chociaż, nie likwidować Sikorskiego żeby nie wspomnieć o tym że wydymał nas razem z Rooseveltem najpierw W Teheranie a później w Jałcie.
a od kiedy to politycy w Polsce są "naszymi politykami" ? Chyba nie wierzysz w to że jak ktoś ma polskie nazwisko to od razu jest Polakiem ? Diaspora żydowska, mówi ci to coś ? Jedyni ludzie i politycy którym jeszcze zależało na Polsce to byli ludzie z okresu dwudziestolecia międzywojennego, zwłaszcza po tak długim komuszym okresie, w ktróym społeczeństwo zostalo mentalnie zaorane a polskość sprzedana.
1) To forum filmowe a nie agitka polityczna, idź z tymi swoimi mądrościami gdzieś indziej.
2) Kim Ty k.... jesteś żeby oceniać kto jest Polakiem a kto nie?!
tyle ze egzik 01 napisał jak jest.... a te forum bardzo często służy do wygłaszania poglądów politycznych i etnicznych. Akurat widziałem to wiele razy a w avatach były gwiady dawida
Nie, on nie napisał jak jest. On napisał jak mu się wydaje, że jest i nie znaczy to o racji w odniesieniu do całego społeczeństwa. Może warto by powrócić do tego czym kilkanaście lat temu był Filmweb gdzie nikt bez sensu nie epatował poglądami czy religią. To tu nikomu nie jest do niczego potrzebne bo ma na celu wywyższanie innych i umniejszanie innych. A wszyscy, absolutnie wszyscy ludzie są sobie równi. Tylko nie wiem czemu niektórym półgłówkom tak trudno to pojąć.
Idź na forum Frondy - tam znajdziesz klakierów, dostaniesz mnóstwo lajkow, twoje ego się napompuje do niebywałych rozmiarów....nie zasmiecaj tego forum.