Czas na miłość

About Time
2013
7,6 205 tys. ocen
7,6 10 1 205180
7,1 44 krytyków
Czas na miłość
powrót do forum filmu Czas na miłość

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 5

Za bardzo rozwleczony, a słodycz aż się z niego wylewa - pod koniec mialam już dość ckliwych scen na najbliższe pół roku. A szkoda, bo gdyby wyciąć przynajmniej część ckliwych scen, byłby całkiem fajny - bez szału, ale chwilami naprawdę zabawny i do tego fajna muzyka.

ocenił(a) film na 8
juscior

wydaje mi się, że skoro nazwano toto romansem, istnienie ckliwych scen jest całkiem naturalne.

ocenił(a) film na 7
lessly

jednak pozostaje nadal kwestia proporcji i smaku. Najlepsze ciastko można przesłodzić i staje się niestrawne ;)

ocenił(a) film na 4
juscior

Ja widziałem wczoraj i w porównaniu z "4 weselami" i "Love Actually" ten film się nie broni. Ode mnie 4. Bardziej smutny niż śmieszny, niespójny (jak to często z podróżamy w czasie), z dłużyznami i niepotrzebnymi scenami. Muzyka OK, gra aktorów super (Nighty jak zawsze kradnie fimy) ale spory zawód...

ocenił(a) film na 7
juscior

Mi się podobał. Poszedłem nie spodziewając się niczego i wyszedłem zadowolony. Poza tym jak na romansie można narzekać na nadmierną słodycz ?

ocenił(a) film na 8
juscior

UWAGA SPOILER
Czy śmierć bliskiej osoby, tj. ojca głównego bohatera jest ckliwa? o_0

ocenił(a) film na 7
oallaa13

Ale tutaj ktoś ma rację.Zdecydowanie za dużo scen które mają z tego filmu uczynić coś głębokiego niesamowicie.A faktycznie można ten film polubić jednak ,trochę zbyt go rozciągnęli by posmęcic w koncówce.

Polski_Charlie

Te sceny były tutaj potrzebne tak jak w filmach akcji sceny walki, tak to już miało wyglądać. I nie do końca się zgodzę, że są przesłodzone. Myślę, że nasze czasy trochę czynią je przesłodzone, ale tak naprawdę patrzyliśmy na pewien wzór rodziny.

Co do filmu, to pokazał całkiem lekko i przyjemnie wiele ciężkich, życiowych prawd ukrytych w niewinnym (a często wręcz śmiesznym) podróżowaniu w czasie.

ocenił(a) film na 3
juscior

Nudny, do bólu poprawnie amerykański, do końca czekałam na jakiś suspens, zwrot, zaskoczenie – coś co uzasadniałoby powstanie tego filmu, ale ku mojemu zdumieniu – nic się nie zdarzyło… Nie okazało się, że kobiety też podróżują w czasie, ani – po powrocie z ojcem w dzieciństwo – dzieci Tima nie zmieniły płci i osobowości :) Po co powstał ten film?

ocenił(a) film na 9
potasznia

Czy końcowe wywody głównego aktora oraz ostatnie nauki ojca nie dają Ci do zrozumienia po co powstał ten film?

Co do powrotu do dzieciństwa, ojciec powiedział coś takiego: możemy odbyć jeszcze jeden spacer, jeśli nic nie nabroimy. Czyli jeśli nic nie zmienią, w przyszłości, która jest teraźniejszością, nic się nie zmieni.

potasznia

Ja do ostatniej chwili czekałam aż Timowi urodzi się syn, żeby mógł przekazać mu tajemną wiedzę:) Ale miał same córki.

potasznia

Jak brytyjski film może być amerykański? :)