Czas zabijania

A Time to Kill
1996
7,7 83 tys. ocen
7,7 10 1 83381
6,3 25 krytyków
Czas zabijania
powrót do forum filmu Czas zabijania

Za każdym razem płaczę, mowa końcowa jest genialna! Genialna! A aktorzy- mistrzowie, szczególnie Kevin Spacey! Uwielbiam ten film i jego dialogi, chociaż sam temat jest przerażający, ale niestety prawdziwy. Fajnie jest wierzyć, że sprawiedliwość istnieje- o tym jest ten film! Z czystym sumieniem polecam!!!

ocenił(a) film na 10
balex

Podpisuje się pod tym.9/10.Genialny film znakomitą obsadą

lukanio_kulej

pamiętam, że jak pierwszy raz go obejrzałam miałam jakieś 12 czy 13 lat...film mną wstąrznął, no i też popłakałam sięprzy mowie obrońcy...potem przeczytałam książkę, po kilku latach obejrzałam drugi raz film..i choć może nie przeżyłam go tak mocno jak za pierwszym razem, to końcowe wystąpienie obrony znowu wywarło na mnie wielkie wrażenie... bardzo dobry film, który pokazuje dużą dozę prawdy o sotsunkach rasowych na Południu... gorzka ułuda

balex

Całkowicie popieram, doskonałe dramatyczne kino. Porusza poważnie problemy społeczne. Świetne kreacje aktorów. Polecam film gorąco. Zupełnie nie rozumiem tej nominacji filmu do Złotej maliny. Czasami mam wrażenie, że totalni kretyni - za przeproszeniem - nominują do tych nagród, bo w tym wypadku nie można się kompletnie z tym zgodzić. Z resztą po wysokiej średniej ocenie na filmwebie, też chyba tak wszyscy uważają.