PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108123}

Czekając na Joe

Touching the Void
2003
7,8 27 tys. ocen
7,8 10 1 27397
7,1 12 krytyków
Czekając na Joe
powrót do forum filmu Czekając na Joe

ale chyba jednak dla ludzi, którzy choc troszkę góry ... kochają, liznęli ten klimat, niekoniecznie się wspinają, ale cenia sobie ten spokój, piekno i wartości... nie dla wielbicieli kina akcji, "Terminatora" czy "Nagiej broni" ;-) - dla nich moze być ten fim... "nudny" monotonny... 2 kolesi sie wspina, wspina, wspina, potem wypadek- nie "efektowny", a potem schcodzą, kolejny wypadek i dalej schodzą...chcą przeżyć. zero fajnych lasek, zero strelania, zero dowcipów. ale to jest w końcu dokument... WARTOŚCIOWY i głeboki. zakochać sie można w górach na nowo, ale tez pomyśleć o zyciu i śmierci...Walka o życie po prostu, siła i słabość człowieka, ambicja i zwątpienie, Boże... jak mi żal było, ze ja nie mogę się TAK wspinać..! A Joe powinien z 10 razy umrzeć w tych górach! Straszne po prostu!!! Aż mnie bolała dusza, jak ten ból opisywał. I beznadzieją, pragnienie, samotność, strach, wściekłość, majaki... a to kręcenie się piosenki Bonni M. – niesamowite wrażenie! Dźwięk też był niezły do tego...
EHHH... DOBRY FILM po prostu :)