PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598657}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 30176
6,5 15 krytyków
Czekając na sobotę
powrót do forum filmu Czekając na sobotę

.

ocenił(a) film na 6

jako dokument całkiem niezły. ale słuchanie wypowiedzi tych osób mnie drażniło. przecież
dużo, bardziej inteligentniejszych, ludzi chodzi na dyskoteki i też żyją tylko weekendami, więc
ja się pytam dlaczego oni? dlaczego to wszystko zostało pokazane od najgorszej strony?

patrycjabasia

Dlaczego oni? A dlaczego nie? Dlaczego jeżeli dokumentalista pokaże ludzi nie wystarczająco pięknych, ambitnych i bogatych to zaraz sypią się na niego gromy??? Twórca pokazuje kogo chce, wybrał takich bohaterów jakich wybrał i wcale nie twierdzi, że wszyscy ludzie na wsi są właśnie tacy. Tak trudno to zrozumieć?

ocenił(a) film na 6
kaska82

ja rozumiem jakby to był taki normalny film, ale to jest film dokumentalny i właśnie przez takie coś kształtuje się opinia o polskiej społeczności.
ogólnie nie mam nic przeciwko, bo ten film mi się podobał. ostatnio usłyszałam, że jakby wzięto do tego filmu kogoś bardziej inteligentnego to nikt by tego nie chciał oglądac. i to jest prawda, bo ludzie teraz wszędzie szukają jak największego debilizmu.

patrycjabasia

Film pokazuje WYCINEK z życia młodzieży żyjącej w polskiej wsi. I wcale to nie jest tak że obrazuje polską wieś. Jednak moim zdaniem dużo ludzi, nie tylko ze wsi ale także z miasta, żyje takim trybem, a w filmie chodziło o przedstawienie patologii takich ludzi, którzy żyją od soboty do soboty i nie mających w życiu żadnych celów i ambicji

ocenił(a) film na 7
patrycjabasia

Byłem niedawno u kuzynki na wsi, sobota tabuny nawalonej młodzieży chodziła od knajpy do GOK-u, ten film zawiera prawdę o polskiej prowincji, oczywiście nie wszyscy tak żyją.