Czekolada

Chocolat
2000
7,4 220 tys. ocen
7,4 10 1 219581
7,0 37 krytyków
Czekolada
powrót do forum filmu Czekolada

bajkowa historia

ocenił(a) film na 10

Film z całą pewnością wart swojej oceny. Niepowtarzalny klimat i bogato opowiedziana historia. Z całą pewnością sięgnę po opowiadanie, na podstawie którego ten film powstał. Jedyne, czego żałuję to to, że sięgnęłam po ten film tak późno. Z całego szeregu ról Deppa, ta plasuje się wysoko, choć nie był on w tym filmie postacią kluczową. Wzbogacał cały obraz. Nikogo innego bym nie widziała w postaci Roux.

Oglądając ten film ma się przed oczami bajkę, na których wychowywało się lata temu :)

ocenił(a) film na 8
blue_essa

Całość zbyt piękna aby mogła być prawdziwa.
Depp jak zwykle w roli ,która pasuje do niego jak ''ulał''. Duży chłopczyk - Piotruś Pan.......ZNAKOMITY :)

ocenił(a) film na 10
djrav77

dlatego to bajkowa historia :) dużo ciekawych detali, które się wzajemnie dopełniają. Nic dodać, nic ująć :)

djrav77

hehe właśnie :D to był bardzo sympatyczny i klimatyczny film
A te dziwne ataki o antyklerykalizm z innych tematów to kurna z d.... wzięte... nie wiem, gdzie oni zauważyli to w filmie ?! na prawdę fanatyzm jest straszny ;(

użytkownik usunięty
blue_essa

Dla mnie wręcz zbyt bajkowa. Przez prawie cały film można było się łatwo domyślić co się stanie zaraz. Taki trochę burtonowski film bez tego charakterystycznego dla Burtona klimatu. Niemniej jednak film sympatyczny i lekki, godny polecenia.