Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9274
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

czy tylko ja zauważyłam, że ich mundurki są zbyt piękne? W książce było, że mundurek był
obrzydliwie żółty i w kolorze wymiocin czy jakoś tak.

ocenił(a) film na 6
Wiciaaa0201

W kolorze sików ;) Ale tak, też to zauważyłam... Chociaż wiadomo, że nie film nie będzie w 100% wierny książce.

Annabelle_Paxton

szkoda, że film bd produkcją niemiecką, wolałabym amerykańską (ew. angielską) mimo wszystko :D

ocenił(a) film na 6
Wiciaaa0201

Ja też, ale nie ma co wybrzydzać, dopóki film jeszcze nie miał premiery. Może nie będzie tak źle? ;) Jak tak oglądam zwiastun, to myślę, że poza językiem <którego osobiście nie znoszę> nie mam nie wiadomo jakich zastrzeżeń... Pożyjemy, zobaczymy ^^

Annabelle_Paxton

Masz rację. Przy okazji też nie znoszę niemieckiego, sama uczę się francuskiego :>

Wiciaaa0201

Też uczę się francuskiego, ale niemiecki nie jest nawet taki zły. Z początku też strasznie go nie lubiłam i byłam strasznie rozczarowana, że film będzie niemiecki, ale postanowiłam trochę przyzwyczaić się do niemieckiego i trochę się go pouczyłam. Tylko trochę, takie podstawy i nawet przeszła mi ta nienawiść do tego języka. A poza tym jak język przeszkadza to zawsze można sobie włożyć do uszu stopery i gotowe! ;P Bo założę się, że będą napisy a nie lektor, w końcu to poważna produkcja a nie jakaś tam bajka dla dzieci, które jeszcze za dobrze nie umieją czytać ;].
Wciąż mam mieszane uczucia co do niemieckich produkcji ale myślę, że Rubinrot rozwieje moje wątpliwości.