Czerwień rubinu

Rubinrot
2013
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9274
Czerwień rubinu
powrót do forum filmu Czerwień rubinu

Zacznijmy od tego, iż sama książka jest niewykorzystanym potencjałem. Temat prześwietny, ale zniszczony naciąganym wątkiem miłosnym i na siłę wciskanym nam językiem młodzieżowym, który jest do bólu sztuczny (czy oni wszyscy myślą, że jesteśmy tacy głupi?). Jednak mimo wszystko sama koncepcja podróży w czasie - bardzo dobra.

Jednak film to jakieś nieporozumienie. Zdecydowanie jeden z najgorszych filmów jakie widziałam. Inaczej- nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam równie zły film. Naprawdę, "Zmierzch" jest bardzo dobrą ekranizacja, porównując go do "Robinrota", mimo, że w Zmierzchu naprawdę gówno się dzieje.

"Rubirot" jest klęską na wszystkich perspektywach - aktorstwo, dialogi, reżyseria, spójność wątków, fabuła. WSZYSTKO.

Więc nieistotne, czy czytałeś książkę i jesteś zainteresowany, jak udało się ją przełożyć na szklany ekran, czy też po prostu zamiast czytania chcesz od razu obejrzeć film. NIE RÓB TEGO, POD ŻADNYM POZOREM.

Mogłabym rozpisać nad każdym nieudanym aspektem filmu, ale po co. Naprawdę szkoda czasu. Mam nadzieję, że już i tak przekonałam was do spędzenia swoich cennym dwóch godzin na czymś przyjemniejszym, niż oglądanie tego gniota.