PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93023}
4,4 6,0 tys. ocen
4,4 10 1 5955
D-War: Wojna smoków
powrót do forum filmu D-War: Wojna smoków

Kiedyś zobaczyłem trailer filmu i przyznam, że zrobił na mnie spore wrażenie.
Bo o ile kolejna godzilla snująca się po mieście już tak nie emocjonuje, o tyle horda różnych smoków i dinozaurów zainteresowała mnie na tyle by film obejrzeć.

Niestety film jest bardzo nierówny.
Z jednej strony niezły pomysł i ciekawe wstawki a'la kostiumowe filmy dalekowschodnie + całkiem dobre efekty specjalne.
Z drugiej, gorszej strony - zły generalissimus który był żałosną wypadkową Lorda Vadera i jakiegoś szwarcharakteru z Power Rangers O_o
Jego przydupasowaci rycerze też nie wyglądali najlepiej, tak więc kostiumy zawalono.

Akcja dość wartka i może kino nie najwyższych lotów ale z pewnością za chałę tego uznać nie można.
Gdyby tak było pewnie szkoda było by mi klawiatury ;)

Z czystym sumieniem mogę temu przeciętniakowi wystawić ocenę 5/10.
Film nierówny ale lekki, czy przyjemny - sprawdźcie sami jeśli macie dużo wolnego czasu.

ocenił(a) film na 5
_MAX_

Zgadzam się z oceną.Mimo kiepskiego scenariusza i niezbyt udanych efektów specjalnych to film oglądało się w miarę bezboleśnie i 5/10 mogę postawić.Pomysł był całkiem dobry,jednak zdecydowanie niedostateczne możliwości finansowe i umiejętności twórców...

ocenił(a) film na 6
_MAX_

Podpisuję się pod tym. Film niezły, da radę obejrzeć bez płaczów i szlochania, ale hit to to nie jest :/