PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=172574}

Daleka północ

North Country
2005
7,3 12 tys. ocen
7,3 10 1 11625
6,1 7 krytyków
Daleka północ
powrót do forum filmu Daleka północ

Poniewaz jak wszyscy powszechniemy majacy telewizje badz radio poznalismy niebagatelne feministyczne talenty pani Szczuki... A ten film bedzie opiewala na ohy i ahy (ajjjjć zapomnialem ona jest zbyt dystyngowana na takie ochy i achy).
Badz co badz stykamy sie z autentyczna historia dzieki ktorej kobiety w kazdej chwili maja prawo zaskarzyc mezczyzn... Ciezki dramat o kobiecie zgnojonej przez los ktora wycierpiala bardzo duzo ...

Obsada jest bardzo mocna w tym filmie Charlize powiedzmy nie siega zenitow tylko powraca do konwencji zbitej lani jakbym znowu byl w zonie astronauty te same zalzawione oczy , te same gesty ... marnie poprostu marnie.Woody Harleson wyborny jak zwykle jego zadziorny usmiech i nieodzowny grymas dzialaja cuda ....

Film przyzwoity bo w koncu zycie pisze najlepsze scenariusze :)

No dobra babeczki teraz ja poczekam jak ktos nakreci film o tym jak kobiety wykorzystuje i terroryzuja mezczyzn w pracy swoim wygladem.
Ehehehe niedoczekanie moje tak sadze bo w koncu jak to mozliwe zeby kobieta mogla wykorzystywac mezczyzne kiedy SZCZUKA stoi ze sztandarem i bronic kobiet bedzie za wszelka cene ... bo my faceci zaslugujemy tylko na pognebienie. No coz nadeszla wielka rewolta panowie .... role sie odmienily teraz my sie bojmy kobiet :)

SaLuT

ocenił(a) film na 8
InsanE_RabbiT

Ojej widzę że kolega ma jakieś kompleksy, głęboko zakorzenione w psychice. Nie rozumiem czemu wyskakujesz tutaj ze Szczuką, jeżeli fabuła filmu wogóle Ci się nie podobała to po co go oglądałeś?? Żyjemy w takich czasach w których każdy ma takie samo prawo we wszystkich aspektach życia. Oklepane zagrania Theron?? Litości człowieku obejrzyj sobie grę Keanu Reevesa to jest oklepanie (we wszystkich filmach identyczny)..

Joern

O, chwileczkę, proszę nie mieszać do tego Keanu Reevesa [czyżby koleżanka miała na jego punkcie jakieś kompleksy?]!

Joern

Sciagajac ten film fabula przykula moja uwage bo chcialem poznac bebeczke dzieki ktorej za patrzenie na baby moge isc do pierdla :) (to to niegrzecznie powiedziane)

Kompleksy ! Alez oczywiscie ! Mam ! I to kompleks kobiet !

eeee czy ja cos mowilem o Keanu ? wogole o kims spoza grona aktorow z tego filmu ?

Jesli tak bardzo podziwiasz gre Charlize Uwaga ! Obejrzyj 3 filmy pod rzad w nastepujacej kolejnosci .... Monster Zona astronauty i North County ... moze wtedy trybyik ci zaskoczy ze rutynka rutynka rutynka ....

Odnosnie Keanu ... hmm no coz on tak jakby w branzy od wielu wielu lat i jest duza paleta filmow gdzie gra rutynke albo cos nowego :)