Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94569
4,2 9 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

nareszcie. ^^

użytkownik usunięty

nareszcie jakieś wieści ! ;D seria jest boska i już nie mogę sie doczekać, aż będzie więcej inforamcji na temat filmu. Np. kto w nim zagra, kto go wyreżyseruje itp.
Jeśli ktoś będzie miał jakieś inforamcje o tym to niech wrzuca tutaj :D
szkoda, że trzeba czekać do 2012 roku ;/;/
a wy czytaliście ? jak wam sie podobała ? kogo byście widzieli w obsadzie ?
piszcie ... ;)

ocenił(a) film na 5
julia1826

tylko napotykam, żeby wiadomo było że nie mówię o tym:P ale nie ważnee;];]

pissedchupacabra

Hej :* Kocham Miasto Kości i uważam że Alex fajny byłby do tej roli no ale hm...jakby był nieco młodszy...Oglądaliście "Alex Rider: Misja Stormbreaker" ?Wtedy to on był idealny na Jaca według mnie :) A co do roli Clary...cóż zkoda ze wybrali Collins :/ Mysle ze totalnie sie nie nadaje :/ Alexz Johnson fajnie nadawalaby sie do tej roli nie sądzicie? Ei a tak właściwie to wiadomo tak mniej więcej kiedy będzie film?

angeeelka

Widziałam Johnson w jakimś filmie czy czyś tam i mnie niczym nie zainteresowała :/ to, że ma rude włosy jeszcze o niczym nie świadczy

gabry886

Jak najbardziej się zgadzam, po za tym Alexz Johnson swoją grą mnie nie przekonuje... uważam, że Lily będzie lepsza, i chociaż wyobrażałam sobie Clary inaczej to Collins w zasadzie mnie niczym nie zraża.
Co do Alexa - mógłby się już facet zdecydować! Jak dla mnie nadal numerem jeden ;)

tamwood

Na cityofbonesmovie.com piszą, że nadal trwają negocjacje co do Alexa ;/

gabry886

No ok moze przesadziłam do tej Alexz (choć ja tam nic do niej nie mam xD ) no ale mi Collins totalnie tutaj nie pasuje :/ Ponawiam pytanie: Wiecie już tak jakoś mniej wiecej kiedy będzie film?Za rok?Za dwa? :D

angeeelka

Ja nie mam pojęcia, mam tylko nadzieję, że jeszcze za mojego żywota xP
Jeżeli jeszcze nie ma obsady to gdzie tu mówić o premierze ;)

gabry - czytałam, nawet Cassie z nim rozmawiała o ile dobrze widziałam... nie wiem co on się tak zastanawia. Dwa miesiące myśli czy powiedzieć tak lub nie... brak słów xD

tamwood

No podobno z nim rozmawiała... Co z tego wyniknie nie wiadomo. Zdjęcia do filmu miały się zacząć w kwietniu, więc myślę, że może w maju zaczną wreszcie kręcić, a film ma mieć premierą w 2012 roku, myślę że jakieś 10 miesięcy po rozpoczęciu zdjęć ;P

gabry886

Fajnie by było gdyby w 2012 roku xD Bo na 2011 nie ma co liczyć :P A co do Alex'a to kurcze ja go nie rozumiem.No nie wiem może i ma jakieś 'ciekawsze' propozycje,ale on chyba nie zdaje sobie sprawy jaki może powstać hit z 'Miasta Kości' .Myśle że jak dobrze go zrobią to nawet 'Zmierzch' może pobić.Ha a wtedy Alex byłby sławniejszy od Pattinsona Wow xD

angeeelka

No i zapewne tego się właśnie obawia... Kto chciałby być sławniejszy od Pattinsona? (po za tym Alex jest tak samo znany, ale cóż ;p)... Te fanki-krejzolki biegające za tobą w kółko. Nie dziwota, że facet się nie może zdecydować ;)

tamwood

No niby tak ale wiesz bycie aktorem (dobrym aktorem) jednak wiąże sie z tym ze jest sie rozpoznawanym na ulicach ma się grono fanów i wgl...Skoro wybrał taki zawód to jednak musiał się z tym liczyć ;)

angeeelka

Tak, ale pomiędzy normalnymi fankami a fankami-biegającymi-za-tobą-w-kółko-i-piszczącymi-jak-gumowe-myszki-na-twój-wido k jest jednak subtelna różnica;D Pod tym względem to ja też się nie dziwię, że się chłopak zdecydować nie może- może się boi, biedak;P

Ava713

Haha 'piszczące-jak-gumowe-myszki" mnie rozwaliło haha o lol xD No tak tak masz całkowita rację :P Ale ciii Alex ma przyjać tę role i koniec,kropka.! :D

angeeelka

ei a wy kogo widzicie w innych rolach?

angeeelka

Co tak tu cicho? :P

angeeelka

Po prostu nikogo nie widzimy w innych rolach. Propozycje do roli Jace'a - masakra, goście co 30 lat mają się nawet pojawiają ;/ Ale jeżeli nie Alex o Douglas Booth jest całkiem, całkiem, ale to moja osobista obsesja na punkcie przystojnych Anglików ;P Clary jest już wybrana więc nic nam do tego, a nad resztą się nie zastanawiałam ;)

gabry886

Jak koleżanka powyżej;D Pomijając ten fakt, że ja jednak w razie czego byłabym bardziej za Maxem Ironsem niż za Douglasem Boothem, prawdę mówiąc;P

Ava713

Douglas lub Max, ale na razie czekamy na to co powie Alex ;)

gabry886

Nom obydwaj są fajni ;) No ale miejmy nadzieje że jednak to będzie Alex :)

ocenił(a) film na 6
angeeelka

Alex nie chce garc ;( Jace zagra Jamie Campbell ...

Wampirzycaaaa

To już wszyscy wiemy od 3 tygodni, ten temat stoi od kwietnia ;P

ocenił(a) film na 6
gabry886

Ciii ;d

Wampirzycaaaa

Ei ja jestem wgl jakoś totalnie zacofana ostatnio jeśli chodzi o Dary Anioła ^^ Bo nie wiedziałam o tym xd dzięki za informację xd Hm..nie jest źle .Szkoda że nie Alex ale może i Jamie nas zaskoczy xd

Pewnie dlatego nie zobaczymy Alexa w ekranizacji "Miast" - http://www.upc-na-zadanie.pl strona 4 tytuł artykułu striptizer i złodziej…
Może to i lepiej. Pozyjemy, zobaczymy. ;)
Pozdrawiam

Himeko

Jamie Campbell Bower was recently interviewed by SciFi Now, and revealed a few nuggets of precious info:
“What can you tell us about playing Jace Wayland in the forthcoming adaptation of The Mortal Instruments?
“We’re looking to start shooting in January. What I can say is that I’m incredibly lucky to play this part, and for them to cast a Brit in this role is a bold call. I feel like I owe a lot to the people who are fans of the books, so at the moment I’m knuckling down and trying to get my head around who this guy is.”
JUHUUUUU!!!!! czyli jest trochę czekania na pierwsze zdjęcie z planu, ale przynajmniej już coś wiemy :D

http://www.cityofbonesmovie.com/2011/08/mortal-instruments-filming-begins-januar y-2012-and-bower-nods-to-fans/

gabry886

Nooo i to ja rozumiem;D To teraz czekamy na następnych aktorów^^;D

gabry886

Jamie Campbell nie jest taki zły. Dobra charakteryzacja i będzie ok. Oby tego nie spartolił :/

coconutP

Oby .. !!
Choć nie Lubie Goo, (i jak większość widze TaaaM Alexa p. no ale cóż .. xD) to trzymam za niego kciuki , żeby dał z siebie jak najwięcej i nie Spier**dolił tego ... !! ;p
Cholera.. ile można wybierać aktorów ... proste nadaje się albo nie .. no ludzie błagaam waas ..!!
[Jaak już wszyscy jęczą .. to ja też moge xP.. ]
pozdro Haaahaaa

ocenił(a) film na 6

Jako Jace`a osobiście wstawiłabym Alexa Pettyfera ( chociaż zawsze można zrobić castingi i znajdzie się ktoś lepszy od niego). Z ostawieniem Clary mam duży kłopot ponieważ nie widziałam jakiejś aktoki która była by odpowiednia, lecz chyba najbardziej jestem za Alexz Johnson. Odpowiedników reszty obsady nie znalazłam ale zgadzam się z niektórymi wypowiedziami powyżej (nie wymienie bo ktoś mógł by się obrazić:). Myślę jednak że nawet jeśli aktorzy jakich sobie wymarzyliśmy ( lub wymieniliśmy) zagrają w tym filmie, to w dużej mierze zależy od reżysera ile będzie scen wyciętych, co będzie zagrane i jak. Tak więc jeśli reżyser i ekipa filmowa spartolą ekranizację to nawet najlepsi aktorzy nie pomogą!

ocenił(a) film na 6

A co powiecie ludzie na Francisco Lachowskiego jako Sebastiana ? Chociaż ... blee xd

ocenił(a) film na 5
Wampirzycaaaa

Hmmmm no, noo jak dla mnie too w sumie by sie nadawał,
Ale mnie to tam zwisa ! ;P

http://www.cityofbonesmovie.com/2011/10/mortal-instruments-screenplay-still-unde r-construction/
Niestety żadnych wieści oprócz tych, że scenariusz się jeszcze pisze :(

ocenił(a) film na 5
gabry886

Spoko, spoko na starość doczekamy .. ;D
Jak bd chodzic o lasce moze dojde kiedys przy okazji na to do kina xD

Daaaamy rade !!, pozyjemy zoabzcymy .. ;D oby jak najszybciej !!

Devil_Or_Angel

kurde, mogliby już powiedzieć kto zagra Aleca i Izzy. W końcu, zdjęcia do MI zaczynają już w styczniu. -.- ile można czekać.

ocenił(a) film na 5
serenitylane

Dłużej niż wieczoność .. chyba sie nie da .. ;D A co z tym całym Simonem ? ;>

Devil_Or_Angel

Z Simonem?
Nowy kandydat - Tony Oller (całkiem ładny jak na Simona :P )
Wczoraj jeszcze wyszła propozycja co do Magnusa - Tyler Blackburn ;)
Nie wiem jak wy, ale ja przez cały czas wyobrażałam sobie Magnusa jako 30-35-latka ;D sama nie wiem czemu ;P

ocenił(a) film na 5
gabry886

Tony .. coś taam <MmmmmM> on na Simona ??
niewiem . w sumie czemu nie .. może jak go zagra moja "nienawiść" do niego zelżeje .. xD
Tyler .. xD niewiem, ja sobie go jakos takos wyobrazalam (po mimo opisu) bardziej przy sobie i również jako 30-35- latka ;D

Devil_Or_Angel

Na Magnusa Tyler Blackburn? To jakieś zarty, prawda? Magnusa często porównują do Miyawiego, a ja się z tym zgadzam.

serenitylane

haha :D no proszę was, dobra charakteryzacja wszystko zrobi , poza tym kim jest ten Miyavi? Piosenkarzem, bo aktorem nie (jeden film aktorem go nie czyni), chcecie jakiegoś 30letniego gostka-emo? Nie obraźcie się, ja tylko wyrażam swoją opinię :P

gabry886

tak, ale z tego co pamiętam, bo czytalam dawno Magnus był pół azjatą czy jakoś tak, miał egzotyczną urodę, charakteryzacja potrafi wiele, ale bez przesady.

serenitylane

Azjata a Azjata-emo to dla mnie bardzo duża różnica :D Poza tym nie mogą całej książki tak po prostu przenieść na ekran, to nie zawsze ma pozytywne skutki (jak w przypadku Wichrowych Wzgórz z '92, film był tak wierny książce, wiem bo czytałam, że aż przeraźliwie nudny, nie powiem, dobry, ale nudny). Tristan i Izolda z 2006 nie był dokładną historią, która znamy ze szkoły itp, ale (jak dla mnie) był świetny :) Myślę, że tak po prostu będzie, Magnusa zagra całkiem "normalny" człowiek, bo twórcy filmów nigdy nie słuchają fanów, a tym bardziej nie trzymają się fabuły książki. Jestem ciekawa jakich scen zabraknie w filmie TMI, co pominą, a co "dokleją" :)

gabry886

no tak, ale pewnych rzeczy nie powinno się zmieniać. magnus był "emo" jak to określiłaś, takiego wykreowała go C.Clare, po co to zmieniać? to tak jakby Jace nie miał blond włosów, a Clary rudych.

a dodam tyle, że ja nie napisalam, ze miyawi ma go zagrac, podalam przykład, bez tony makijażu wyglądałby ok, poza tym magnus był taki nietypowy. chodzi mi po prostu, aby zagrał go azjata.

serenitylane

właśnie w tym problem, że Lily nie dopatruje się chociażby pasemek rudych włosów :D

gabry886

Lily jest naturalnie ruda :) Teraz po prostu przefarbowała się na czarny kolor.

serenitylane

no chyba że, ja jej nie znam, widziałam tylko urywkami Blind Side, w którym też nie odgrywała dużej roli, więc ciężko stwierdzić :D Dzisiaj się załamałam, jaki idiota chciałby Jareda Leto na Valentine'a lub Luke'a? Nie chodzi mi o to, że on jest złym aktorem, bo jest bardzo dobrym aktorem, ale wcale nie pasuje do tej produkcji, on grywa w dobrych filmach, a nie w ekranizacjach książek dla nastolatek :D

ocenił(a) film na 5
gabry886

Jared .. ehmm ja taam niewiem .. ale wiecie co na poczatku jak czytalam o Luke'u to przyszedł mi do głowy teen wilkołak z Harry'ego Potter'a .. ale nie pamietam jak sie zwie &lt;haahaa&gt; ale stwierdziłam ze to jednka kiepski pomysl ..&lt;haahaa&gt; !!
Coś jeszcze miałam napisać ale nie pamietam co xD

ocenił(a) film na 6
Devil_Or_Angel

Lupin. na początku miałam podobne skojarzenie.

ocenił(a) film na 5
Ellen88

Oooooo właśnie Lupin .. ale przy " Miasto Popiołów" stwierdziłam że chyba oszalałam :D

HURAAA!!! Scenariusz skończony, zaczyna się coś dziać :D
Pozostałe info: wyciekła plotka o tym, że Gabriel Hugaboom (WTF?) ma zagrać Aleca. Chris Zylka jako kandydat na Sebastiana. Propozycje do roli Aleca: Nicholas Hoult, Colton Haynes, Ethan Peck.
To chyba tyle :D

gabry886

Gabriel Hugaboom?Chris Zylka? jak dla mnie żaden nie do przyjęcia, wgl nie pasują do tych ról...