PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=826295}

Deadwood: Film

Deadwood: The Movie
2019
6,4 3,3 tys. ocen
6,4 10 1 3334
6,5 6 krytyków
Deadwood: Film
powrót do forum filmu Deadwood: Film

To jakaś podróba

ocenił(a) film na 4

Ckliwy, płytki i pobieżny. W sumie ciężko stwierdzić po co powstał. Postaci są sztucznie postarzone, ciągle zrzędzą, coś smęcą, a przekleństwa sypią się grubo. Szkoda tylko że wygląda to tak jakby ktoś je dopisał do scenariusza na kolanie.

W serialu postaci były niejednoznaczne, trochę tajemnicze, ale próbowały zachowywać się ze swojego punktu widzenia racjonalnie. Tutaj od początku da się wyczuć w którą stronę to wszystko zmierza. Było tam też dosyć unikalne poczucie humoru którego tutaj niestety brak - a film jest głównie o smęceniu, zrzędzeniu i emocjonalnych rozmowach o niczym w stylu tanich amerykańskich filmów. Miałem wrażenie że przez 10 lat wszystkie postaci postarzały się dużo bardziej niż powinny i teraz mają po 70 lat. Nie byłem pewien czy to dalej Deadwood czy oddział geriatrii albo dom starców. Zakończenie i los poszczególnych postaci też poprowadzone na siłe, tylko po to żeby zrobić z tego jakąś klamrę dla całości.

Dla mnie zmarnowane 1,5h i niestety wpływa negatywnie na odbiór całości historii, więc w swojej głowie muszę film potraktować jako "dodatek niekanoniczny".

ocenił(a) film na 6
kozgi

Zgoda w stu procentach! Ten film hańbi legendę serialu. I co najgorsze jest tak samo urwany jak serial (tylko tym razem to było zamierzone - co jeszcze gorzej świadczy o tym filmie).