PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33076}

Dealer

Pusher
1996
7,4 17 tys. ocen
7,4 10 1 16743
7,5 26 krytyków
Dealer
powrót do forum filmu Dealer

7 dni dealera

ocenił(a) film na 7

Kino post-tarantinowskie przypominające paradokument. Początek nie zachwyca, dużo dialogów o niczym, ogranych schematów i w zasadzie do punktu zwrotnego czyli problemu Franka z policją byłem zawiedziony. Potem się zaczyna i czuć że reżyser miał jednak jakiś pomysł. Świetne ujęcia i dynamiczny montaż to główne zalety filmu. Ale nie wolno zapomnieć o świetnej roli Kim Bodnia (nie wiem jak odmienić:D). Paranoja jaką przechodzi główny bohater jest świetnie oddana, jego powolny obłęd który widzimy w oczach jest niesamowicie prawdziwy, aż sami zaczynamy czuć przerażenie. Wszystko prowadzi do świetnego moim zdaniem zakończenia.
Warto zobaczyć, choćby dla porównania z tragicznym polskim "Dil". Od razu widać jak duńskie kino amatorskie przebija nasze rodzime.

ocenił(a) film na 7
Lucky_luke

"Pusher" jest dobrym filmem ale zakończenie jest do bani po drugie jak dealer mógł uwierzyć w to że odda 60 tyś i będzie git ja nie jestem w takich kręgach a i tak wiedziałem że to pułapka i kit główny bohater strasznie był momentami głupi.Moja ocena 7/10.Pozdro

użytkownik usunięty
DemiaN

Oj to życia nie znasz :) Nie będę drążyć tematu bo nie ma się czym chwalić, ale uwierz mi, że film jest prawdziwy do bólu :)

ocenił(a) film na 7

Ja tu pisałem o głupocie głównego bohatera a nie o tym czy ten film jest prawdziwy czy nie bo akurat jeśli chodzi o tą tematykę to film jak najbardziej prezentuje się realistycznie.

użytkownik usunięty
DemiaN

A ja o jego "głupocie". To też jest jak najbardziej realistyczne. Cały film jest tak realistyczny, że osobiście postanowiłem go nie oceniać.

ocenił(a) film na 7

Jeżeli na prawdę oni są tak głupi to się nie dziwie że kończą potem jak kończą.

użytkownik usunięty
DemiaN

Pamiętaj, że z boku wszystko wygląda inaczej :)

ocenił(a) film na 7

W tej kwestii masz racje ale z boku wygląda to żałośnie.Pozdro

użytkownik usunięty
DemiaN

Tu również się zgodzę. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9

tu sie z toba zgodze.... Czlowiek potrafi byc naiwny gdy ma szanse uratowac swoje zycie. A zycie Franka bylo to czym zajmował sie na codzien i to bylo dla niego wszystkim. Film prawdziwy do bolu napewno do niego wroce bo napewno wszystkiego nie wychwycilem. Ostatnia scena to jego walka wewnętrzna. Wiedział ze ma juz przeje.... na całej lini. Milo szykowal folie na podlodze zeby go zachlastac a z drugiej strony wiedzial ze sie na niego szykuje diler ktorego okradl na silowni.