Demoniczny wiatr

Demon Wind
1990
4,9 614  ocen
4,9 10 1 614
7,0 2 krytyków
Demoniczny wiatr
powrót do forum filmu Demoniczny wiatr

Hej .

Horror oglądałam kilkanaście lat temu z lektorem , niestety byłam zbyt młoda i nie rozumiałam o co chodziło z Rodziną i ogólnie z farmą . Teraz obejrzałam film na youtube bez lektora ale nie znam na tyle dobrze angielskiego by zrozumieć , z tego co wiem to Ta Babcia stworzyła siedem noży niszczących te demony jednak pięć z nic zaginęło .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

nie bylo wyjasnione skad babcia miala noze

ocenił(a) film na 6
maciek27

Ale jaka jest historia tego domu , jak to się wszystko zaczęło ?

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

mam ten film z lektorem,wiec z tego co mowili wiele lat temu kaznodzieja andrus zaczal glosic o falszywym Bogu-byl wyznawca szatana,pozniej zniknely dwie male dziewczynki,znaleziono je w domu andrusa,Andrus i jego wyznawcy zostali spaleni w jego domu,nie wyjasniona byla moc stodoły,ktora prawdopodobnie byla przejściem miedzy pieklem a swiatem

ocenił(a) film na 6
maciek27

To Te trzy Dziewczynki co zabrały Tą Bobby ?

A co mają do tego Dziadek i Babcia Corry'ego ?

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

te dziewczynki byly prawdopodobnie z piekla(tylko raz pokazane) o dziadku coriego nic nie wiadomo,wiadomo o ojcu,ze pojechal na farme sprawdzic co sie stalo i nigdy nie wrocil do domu,a babcia coriego byla czarownicam dobra i bronila sie przed demonami za pomaca zaklec,jednak nie zdazyla ich pokonac jak pokazala poczatkowa scena filmu i cory musial przyjechac i pokonac

ocenił(a) film na 6
maciek27

Rozumiem , dziękuję za pomoc :)

Ale wydaje Mi się że Te Dziewczynki co zaginęły to Te same co zabrały Bobby .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

te dziewczynki nie zaginely,zaginela dziewczyna mala linda,ktora stala grzebiac patykiem po czaszce,ale to nie byla ona,te dziewczynki pojawily sie znikac,zatem mogly tylko z piekla byc(co bylo widac po ich sile)

ocenił(a) film na 6
maciek27

I dlatego Ta Baba i Ten Facet ze stacji Jej szukali ?

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ta baba i ten facet nie szukali jej tylko matka malej lindy byla jej szukac i tamci jedynie przekazywali to przyjezdnym,czy ktos ja widzial

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

jeszcze jakies pytania?

ocenił(a) film na 6
maciek27

Szkoda że ten film można obejrzeć tylko bez Lektora w internecie , tak to bym nie musiała pytać .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ja mam go z super lektorem,zaplacilem kiedys duzo pieniedzy kolekcjonerowi prywatnemu za to,ledwo co sie zgodzil

ocenił(a) film na 6
maciek27

Jak byłam mała to miałam kasetę video z tym filmem , pamiętam że Rodzice zabronili Mi to oglądać a wiadomo że zakazany owoc najlepiej smakuje ;)

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

a ja gdy po raz pierwszy obejrzałam ten film to potem bałam się iść spać...

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

a co do Bonnie...gdyby stała spokojnie(w scenie z dziewczynkami) to by jej się nic nie stało...a tak? wyszło jak wyszło....

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

Bardziej by nic się nie stało gdyby nie przeczytała tego na ścianie .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ciekawość to pierwszy stopień do piekła...-tutaj jak najbardziej trafne stwierdzenie.....

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

To tak jak w przypadku Tych dwóch co wyszli w nocy z tego domu gdy pojawił im się demon we wcieleniu gołej Babki .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

Chuck myślał że już mu się udało...a tu z tyłu ...niespodzianka!!!!

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

Ale po co wyleźli skoro wiedzieli że Ta Baba to demon ? i że będzie tam cała plaga tych pokrak ?

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

poczuli się w obowiązku stanąć do walki...

ocenił(a) film na 6
moniczka_28

Z demonami ? , to nie logiczne porywając się z motyką na słońce i skończyli jak skończyli . Niestety od Niektórych w tym filmie wieje głupotą .

Tak jak tamci co chcieli sami odejść wiedząc że mgła Ich może przenieść a jakby zostali to by nie narazili się tak bardzo .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

mysleli,ze sobie poradza,tym bardziej,ze Chuck znal karate,szkoda tylko,ze nie powstala 2 czesc wiatru,jak ten ostatni demon poszedl do miasta np(ktorego zapomnieli zabic)

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

nalezy pamietac,ze Chuck nie bal sie,bo znal karate

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

czy czesc 2 powinna byc w miescie??

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

mial za wolna reakcje,mogl kopnac tego demona

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

będąc reżyserem bym chyba akcje w mieście zrobil czesci 2

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

co tu zrobic,zeby powstala czesc 2........

ocenił(a) film na 6
maciek27

Ze swoim karate mógł się zmierzyć z drugim Człowiekiem a nie demonem .

Niestety w tym filmie coś takiego jak LOGIKA nie istnieje , no Corry i Jego Dziewczyna myśleli w miarę logicznie .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

DLACZEGOA tak uwazasz?

ocenił(a) film na 6
maciek27

Niestety nie znam imion Tych Ludzi więc napiszę po swetrach , spodniach i fryzurach ;)

1) Ta w różowym swetrze już po zobaczeniu tego napisu powinna skumać że coś tu jest nie tak i powiedzieć o tym reszcie grupy od razu a nie czytać na głos ( Ja na Jej miejscu już dawno bym spinkoliła z tej chaty ) już sama treść zdradzała że Rodzina Corry'ego miała nierówno pod sufitem .
Ale ok , przeczytała ...dobra dupcia tam ..., jak już przeczytała to na motylą nogę w momencie ukazania się tych trzech pokrak powinna stać w miejscu jak Inni ( jak wspomniała Moniczka ) a nie latać jakby miała rozwolnienie trzeciego stopnia .

2) Ci Dwaj ( Jeden z Nich był Czarodziejem czy Kimś tam , ten wątek to już przeszedł sam siebie , brakowało jeszcze Clowna i Pani biegającej z szarfami :P ) Oni to już w ogóle ...Ich głupota sięgnęła zenitu . Zamiast siedzieć na du...... w tym domu wylecieli jak Superman z Batmanem z jedną strzelbą na gołego demona , tak szczerze że gdyby nie gęba tego demona i te odgłosy wcale bym się nie bała .

3) O Tej Dwójce już pisałam , Bruce Lee i Jego Dziewczyna .

4 ) Ta nowa co przyjechała w połowie filmu ze swoim Chłopakiem . Jak można zachwycać się truchłem z łbem kozy ? i jeszcze podchodząc do tego podniecała się jakby zobaczyła Brad'a Pitt'a w młodszej wersji . O Jej Chłopaku nie Mam nic do napisania bo zginął przez głupotę swojej wybranki serca .

5) Ten w okularach - Koleś na początku kumaty i nawet Go lubiłam jednak kiedy zobaczył latającą swoją Dziewczynę za oknem rozum Mu odjęło , wystawił rękę niczym Romeo do Julii .....i Go dziabnęli , wiedział że na zewnątrz łażą demony to On " a wystawię rąsię , może Moja Julia Mnie złapie i pojedziemy na białym rumaku ku zachodzącemu słońcu "

W sumie film bardzo fajny , super pomysł na fabułę ale logika Postaci...dziwna .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ta w rozowym swetrze nie jest jasnowidzem,zeby domyslec sie,ze czytajac napis narobi problemu,a rodzina Coriego nie miala zle pod sufitem,tylko bronila sie przed demonami,tamci dwaj zrobili sztuczke(ten twojc zarodziej) i nic w tym zlego,co do tych 2 ze strzelbami to poczuli obowiazek walki dlatego wyszli,ty jestes madra bo przez telewizorem kazdy jest madry,a ta ktora zachwycila sie glowa kozla to miala do tego prawo podobalo jej sie i tyle,a jej chlopak nie wiadomo jak zginal,nie biegl z innymi i dlatego dopadl go demon,a tamten w okularach to poniosly go emocje jak zobaczyl tamta dziewczyne,logika postaci nie jest dziwna tylko trzeba ja rozumiec

ocenił(a) film na 6
maciek27

Już samo to że Dziadek Corry'ego i Ten Ksiądz bawili się w ajla bajla w stodole już świadczy o tym że byli stuknięci , Babcia bawiła się białą magią a to również niebezpieczne .

Stodoła stoi na ziemi Carterów więc należy do Nich , tym samym Dziadek musiał wyrazić zgodę na to co się tam będzie działo .

1) Ta w różowym swetrze Jasnowidzem nie jest ale już po samej treści mogła skumać o co chodzi , wyglądała na mądrą Kobietę ale widać że logiczne myślenie zostawiła w domu .

2) Poczuli obowiązek walki z demonem wylatując ze strzelbą , to tak jakby Pan chciał się bić z Pudzianowskim biorąc ze sobą pistolet na wodę . Wiadomo że demon ma siłę nadludzką i żadna broń palna czy biała tu nic nie da .

3) Niestety uważam że Tamta po zobaczeniu lucyfera i podnietach w stronę tego czegoś przyczyniła się do własnej śmierci jak i śmierci Swojego Chłopaka .

4) Ten w okularach rozumiem kocha i tak dalej ( ale na litość Boską ) wiedział że za oknem roi się od tych dziwadeł , już by mądrzejsze było jakby stanął w kącie i zaczął płakać .

Wiadomo że demony zwabiają Ludzi wcielając się w najbliższe Osoby a Oni wiedzieli że tam się roi od demonów .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

to dziadek tak,reszta byla ok,dzieki bialej magii babci Cori pokonal demony i syna szatana,ta w rowowym przeczytala to spontanicznie,nie domyslila sie,ze moze byc zagrozenie,ci dwaj po prostu nie chcieli okazac strachu przed demonami,tym bardziej ze jeden z nich byl karateka i pokonal demony dzieki karate,tylko nie zauwazyl tego z tylu bo poczul sie pewnie,ze juz uciekl,tamta dziewczyna w stodole sama sprowadzila na siebie smierc,bo nie nalezalo chwalic tej czaszki kozla,ale widzisz ona nie wiedziala o zagrozeniu ze strony kozla,a jej chlopak zamiast trzymac sie grupy i razem uciec byl najwolniejszy z nich i dlatego dopadl go demon(NIE wiem moze za dlugo patrzyl na swoja dziewczyne juz martwa),ten w okularach po prostu poniosly go emocje,nie zapanowal nad soba,

ocenił(a) film na 6
maciek27

Fabuła filmu że demony i szatana pokonuje się białą magią są naciągane jak gumka w majtkach , bo jedynie Bóg może pokonać tak silne moce jakimi pałają demony a co dopiero szatan ale to trzeba się zagłębić w to czym są demony i czym jest szatan .

Moim zdaniem to Oni obaj

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

nie wiem jego ojciec byl alkoholikiem ,wiem,ze Bog wszystko zalatwi,ale to tylko film

ocenił(a) film na 6
maciek27

Może po prostu nie chciał by Corry tam jechał bo jak sam zaginął to myślał że Jego Syna spotka to samo , chociaż z drugiej strony Cory dostał jak już pojawił się szatan a to troszkę trąca tym że Ojciec nie chciał by Corry zabił szatana , niestety są dwie teorie tego ale nie wiem która jest prawdziwa .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

rzeczywiscie to byly tylko sztuczki syna szatana

ocenił(a) film na 6
maciek27

Rzeczywiście mógł chcieć tak zbałamucić Corry'ego , nie pomyślałam o tym ale ma to sens .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

cori pozniej powiedzial synowi szatana ze jego sztuczki nie dzialaja i nie boi sie go tylko syn szatana sie go boi

ocenił(a) film na 6
maciek27

To dlatego Ten Facet ze stacji benzynowej nie chciał by Corry tam jechał bo wiedział że pokona syna szatana czyli Księdza .

ocenił(a) film na 10
Dzyn83

ten facet byl tym ksiedzem - tak zgadza sie - dlatego

ocenił(a) film na 10
maciek27

jeszcze w walceCoriego z synem szatana była taka scena że Cori ujrzał swoich przyjaciół pochylających się nad nim a potem znowu zmienili się w demony....zaczeło się jak Dellowi ulała się taka piana z buzi -rzekł "Ups" ....co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

maGI asyna szatana

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

a zauważyliście że tylko my troje aktywnie udzielamy się w dyskusji????

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

dlatego tylko my,ze film jest za malo znany

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

pokazali Coriemu,ze sa demonami to sztuczka syna szatana

ocenił(a) film na 10
maciek27

napisać do reżysera

ocenił(a) film na 10
moniczka_28

ja bym napisal tylko powiedzcie gdzie dokladnie

ocenił(a) film na 6
maciek27

Jeżeli chodzi o Przyjaciół Corry'ego to wydaje Mi się że syn szatana chciał Go zwieść ( tak jak w przypadku Jego Ojca ) żeby Corry się poddał i stwierdził że sytuacja jest tak beznadziejna że nic nie jest w stanie zrobić ale jak było widać Corry nie uległ szatanowi i walczył .

Szatan ukazał najbliższe Osoby Corry'ego ( Ojciec , Dziewczyna i Przyjaciele ) bo wiedział że to są Osoby na Których Corry'emu najbardziej zależy .

A co do filmu to wątpię czy powstanie druga część , film ma świetną fabułę jednaj jest niskobudżetowy i nieopłacalny , tak więc zyski z niego byłyby żadne .
To też zależy od tego Kto by w nim wystąpił i Kto byłby Reżyserem ale w tych czasach horrory raczej bawią niż mają wzbudzać strach więc osobiście nie chcę by zepsuto ten horror jakąś gównianą drugą częścią w stylu :
Goła blondi ucieka przez las i goni Ją demon .