5,2 1,7 tys. ocen
5,2 10 1 1658
Devil's Playground
powrót do forum filmu Devil's Playground

widać, że jest to przedwstęp do 28dni później oraz 28 tygodni później. Mnie się nawet podobał, ale co mnie rozwaliło to FIAT 126P na Poznańskich blachach oraz moment w którym, "polaczki" wysiadają i sprzeprzają z samochodu, nawet u gościa widać wąsy. Ogólnie najlepiej nakręcony był tytuł 28 weeks later, dla mnie był super.

ocenił(a) film na 4
xero451

No na pewno widać w tym filmie "inspiracje" (hehe) tytułem "28 dni później", tak jak i wieloma innymi filmami o zombiakach;). Jednak tak ogólnie,to chyba jeden ze słabszych filmów w tym temacie w ostatnich latach (nie mówię tu o totalnych gniotach,jakie np. ostatnio kręci "nieodżałowany" G.A.Romero;)) Już po "Rec2",czy "La Horde" czuć było "zmęczenie materiału" i takie też mam wrażenie po obejrzeniu tego tytułu .
Jedyna teraz nadzieja,że "28 miesięcy później" da radę na miarę swoich poprzedników,ale D.Boyle musi stanąć na wysokości zadania i pokazać coś lepszego niż komiczne momentami "zombiaki-parkour",jakie mogliśmy podziwiać w tym "delikatnym gniociku" Marka McQueen hehe;)

Jak ktoś kocha filmy o zombiakach (tak jak ja np.), to obejrzeć "DP" może,ale przymusu jakowegoś w tym przypadku brak...;)

gienek1

ogólnie to film na tle np. 28 tygodni później to nie powala ale ogólnie wg. mnie na tle innych filmów o zombiakach nawet fajny. Ostatnio przez przypadek oglądałem film PANDORUM - filmik mnie na tyle wciągnoł, że oglądałem go 3 razy... jak możesz to napisz jakie filmy polecasz w tej tematyce...

xero451

W tym temacie ostatnio godny uwagi był "Crazies" i jeszcze jeden, też o wirusie, nie pamiętam tytułu- ojciec jeździł samochodem z dziewczynką w masce, jeszcze kilku innych ocalałych znaleźli... całkiem dobry filmik.

funkyman

ten drugi to "Carriers". Całkiem miła obsada i ogólna wizja, ale stanowczo za krótki.

ocenił(a) film na 5
al_adi

z tym filmem jest cos nie tak
typ siedzi 10 miesiecy w wiezieniu mowi ze "angie" go nie odwiedzala
typ wychodzi za kaucja a ta w polowie iflmu mu mowi ze jest w ciazy ? WTF
c

sk0lm4n

nom mnie to też zdziwiło, jakaś metoda invitro czy jak :P