Diabeł

Devil
2010
6,1 50 tys. ocen
6,1 10 1 49647
5,3 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Jak dla mnie "Devil" był bardzo, ale to bardzo dobry. Dałem mu 10/10 co prawda tylko po to aby podwyższyć odrobinę średnią, ale na 9 na pewno zasluguje. W miarę oryginalny i jak na historie o ludziach zamkniętych w windzie to odziwo jednak trzyma w napięciu. Film oczywiście jak większość horrorów nie nadaje się do ponownego obejrzenia, ale jak nie zna się całej histori to do końca się nie wie jak się skończy i nie raz jest się poważnie zaskakiwanym nagłymi zwrotami akcji. Jednak nazywanie go horrorem nie do końca mi pasuje. Z jednej strony jest tematyka diabeł/szatan co wpasowuje się dość dobrze, jednak sytuacji, w których można było się bać nie było aż tak dużo. Jeszcze raz muszę powiedzieć, że film mimo to trzyma w napięciu. Szczerze z całego serca polecam ten go fanom dobrych thrilerów o tematyce bliższej horrorom! ;)

ocenił(a) film na 6
DeGreZet

10/10? I don't wanna live on this planet anymore...

ocenił(a) film na 4
maniek_2912

ktoś normalny!
Co do autora temaru: DeGreZecie opanuj się! Połowa Polski jak waha się czy obejrzeć jakiś film odpala filmweba i sugeruje się średnią. NIE MOŻNA wstawiać 10 takiemu czemuś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
DeGreZet

Zaraz 10/10 ale nie arcydzieło? XD To trochę bez sensu, dychy powinny dostawać filmy które właśnie są arcydziełami, wybitne jednostki spośród gąszczu ^^ Czy trzyma w napięciu? Szczerze to jest pełen błędów i niedomówień więc korzystanie z jakiejkolwiek logiki tam się mija z celem toteż nie ma nawet co dywagować kto zabija co jest jednym z najczęstszych zajęć podczas wspólnych seansów. A w pojedynkę oglądać nie trzeba bo nikt nie zmusi. A nie warto chyba. Wogóle odrobinę sztampowe to.

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Poczatek filmu ciekawy...niestety potem jakoś napięcie spada....no nie wiem...jak dla mnie to Ci ludzie w windzie za długo tacya spokojni byli...jakiś taki mało budżetowy..i nie chodzi mi o krew itp. ,ale można było troche dopracować scenariusz...dałem 7 dla zachęty..Pzdr.

ocenił(a) film na 6
DeGreZet

zgadzam się z wami, film moze ciekawy, pomysl z winda interesujacy, ale dac dziesiatke za takie cos? przesada..
ps. mnostwo bledow i niewyobrazalnych scen: od kiedy to strazacy wybuzaja sciane, aby dostac sie do windy? przeciez jakie sa tego koszta. tiaaa... budynek ubezbieczony.. tylko kto by na to pozwolił.. są od tego firmy ktore naprawiaja windy, jezeli nie ta, ktora zrobila winde, to inna. i tak przeciez w przyszlosci winda musialaby byc naprawiona wiec i tak i tak musieli by ja naprawic, a nie wiem po co wyburzali sciane, przeciez mozna bylo od gory sie spuścić i ich na linie wyciagnac lub jakos otworzyc drzwi do windy powyzej wysokosci zablokowanej windy a potem wyjsc przez szyb i ich stamtad zgarnac. PRZECIEZ SA NA TAKIE RZECZY SPOSOBY,m a nie od razu wywarzac sciane! krw! to jeden sposrod wielu bledow, o reszcie nie mam czasu i nerw aby napisac.

ocenił(a) film na 7
maniek_2912

film mi sie podobal chocoiaz arcydzielem nie jest, ale te wszystkie "minusy" ktore wyliczyles to jest takie czepianie sie na chama byle pierdow....

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Właśnie obejrzałem i daje 7/10. Początek obiecujący - jest napięcie i fabuła trzymająca się kupy ale czym dalej tym słabiej. Był dobry pomysł ale został trochę zmarnowany - a szkoda (może przez niski budżet). Obejrzeć warto.

ocenił(a) film na 6
hanek82

Podobało mi się zakończenie a konkretnie ostanie zdanie "Skoro Diabeł istnieje to Bóg również"

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Fajny wciągający film, średni jako horror ale super się go ogląda i tyrzyma w napięciu :)

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Film rzeczywiście trzyma w napięciu i jest wart polecenia, jednak mnie akurat się nie spodobała ta religijna otoczka. Nie wiem, może dlatego, że nie wierzę?

ocenił(a) film na 7
Micek09

"Religijna otoczka".Podobno całe zamieszanie było spowodowane przez "UPADŁEGO",to jak miało nie być "religijnej otoczki"Faktycznie nie wierzysz skoro takie głupie zdanie napisałeś.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Berith7777

Właśnie o to chodzi. Wolałbym, aby to był jeden z nich lub jakiś duch, ale diabeł, wiara, modlitwa? Po prostu nie mój gust (choć opętania i egzorcyzmy są dosyć ciekawymi zjawiskami).

ocenił(a) film na 8
DeGreZet

Mi sie podoba, pomysł oryginalny, bez zdeformowanych mutantów, bez kanibalizmu (to ostatnio było na czasie) dostaje 8/10 :)

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

" Film oczywiście jak większość horrorów nie nadaje się do ponownego obejrzenia"-dawno niesłyszałem tak głupiego stwierdzenia.

ocenił(a) film na 7
Berith7777

Żle to powiedziałem... ;)
Chodzi mi poprostu o to, że jednym z głównych zadań horrorów jest dostarczenie silnych wrażeń, a gdy już go obejrzymy to raczej ciężko jest tego doświadczyć w zadowalającym stopniu. CO innego jeżeli chodzi o dzieła wybitne, które oglądac można w nieskończoność np. ze względu na fabułe. ;)

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Ok;)W tym wypadku musze sie zgodzić-masz racje.

ocenił(a) film na 7
DeGreZet

Jesteś geniuszem zła.

Dajesz mu 10/10 a tu wyskakuje ,ze dałeš mu 7.

A Diablu bylo obojętne czy to złodziej,czy puszczalska czy kłamca...
Może nie jeździj windą.