bardzo dobry film, co mnie nieco zaskoczyło, bo spodziewałem się raczej średniawy; świetnie poprowadzona fabuła, trzyma w napięciu; rewelacyjne zwroty akcji; klimatyczna muzyka; zaskakujące zakończenie
Moja ocena: 8/10
trochę żałosne to z tą babką, ona okazuje się diabłem, spodziewałem się czegoś mocniejszego i bardziej sensownego..
no i jest jeden obrzydliwie rażący moment, cały czas nie mieli kontaktu za pośrednictwem głośników (słyszeli ochroniarzy, ale ochroniarze ich niestety nie). skąd nagle Tony dorwał krótkofalówkę, czy co by to tam nie było?? raczej nie spadła od mechanika..
a i gratuluje uwaznego ogladania, krotkofalowka spadła gdy winda zaczela gwałtownie spadac.
SPOILER
Mam mieszane uczucia odnośnie tego filmu. Chyba podobałby mi się dużo bardziej gdyby zamiast tego całego motywu z diabłem, faktycznie jedna z osób uwięzionych w windzie byłaby mordercą. Bo sam klaustrofobiczny klimat, z ciasną windą, gasnącymi światłami bardzo mi się podobał. Za to końcówka z babcią, która okazała się być diabłem, wydawała mi się niedorzeczna. Ogólnie ode mnie 6/10.