PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037237}
4,5 8,8 tys. ocen
4,5 10 1 8757
4,0 12 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Nie kierujcie się opiniami tych zakompleksionych domorosłych krytyków z małymi jajkami ,których jedynym osiągnięciem w życiu jest wypisywanie swoich wypocin w internecie i na forach:) Bardzo dobry akcyjniak z bardzo dobrymi zdjęciami , super grą Lubosa,surowym Polskim klimatem Śląska gdzie na uwagę zasługują szczególnie świetnie przygotowane sceny walki. Tu widać ogromną pracę aktorów przy wsparciu konsultantów GROM i innych pewnie jednostek specjalnych. Te trolle niech se oglądają jakieś swoje inkluzywne seriale na platformach strimingowych,a dobre kino zostawią dla dużych chłopców;)Polecam samemu sobie przejść zobaczyć i wspierać rodzime kino.

ocenił(a) film na 10
Purpura_Bromokrezolowa

Dla tych co są zainteresowani jak powstał film https://polska-zbrojna.pl/Mobile/ArticleShow/42719

Purpura_Bromokrezolowa

Tak jak napisał główny krytyk,dobra historia źle opowiedziana.Nie wchodziłem w artykuł ale to mi wystarczyło. Zdjęcia walk w z tylu ujęć że nie wiadomo kto bije gdzie bije i jak bije. Bardzo ciężko się to ogląda,historia ciekawa, ale nie spójna, przeskakująca jak obrazki w komiksie.Lubos,aktor z charakterem i charyzmą ale właśnie tylko on chociaż trochę ratuje ten film. Moja ogólna ocena, tak jak w większości 3, i to naciągane.

ocenił(a) film na 1
Purpura_Bromokrezolowa

Co ty pierd…opisz? Nie jestem zakompleksiony i oceniam to gów…no na 1/10. Nosiłem mundur kiedyś, a dzisiaj jestem kimś więcej niż zakompleksionym gnojem i taki tekst to wyraz twojej glupoty. Oceniam to coś na „nie powinno nigdy powstać”

ocenił(a) film na 10
Lestko008

Mundur to ty może nosiłeś w call of duty srollu, na resztę twoich wypowiedzi kładę lachę bo jesteś małym smutnym dzieckiem:) i nie warto nawet dyskutować:)

ocenił(a) film na 1
Purpura_Bromokrezolowa

Mam 45 lat i nosiłem mundur, który Ty sobie możesz w tv zobaczyć. Lachę to możesz koledze zrobić. Chcesz podyskutować? Zapraszam do mnie do studia. Zobaczymy jaki jesteś wyszczekany.

ocenił(a) film na 10
Lestko008

Mnie nie interesuję co ty nosiłeś. jesteś zwykłym srollem i tyle.Ja zamykam z toba te niezwykłe ciekawą rozmowę. Możesz dalej się pocić przed ekranem:)

ocenił(a) film na 1
Purpura_Bromokrezolowa

Zamknąć możesz sobie mordę. Naprawdę z chęcią cię zobaczę i to jak się pocisz ale nie przed ekranem.

ocenił(a) film na 10
Lestko008

No to smyku mówisz i masz.Co Sobotę jestem przy Westerplatte w Gdańsku. Między 15 ,a 19 .Czerwona czapka z daszkiem new york yankees , gęsta broda, blizna pod lewyn okiem 180 na oko. Krępa budowa ciala , nie pomylisz, jakby co pytaj o Kowala tam mnie znają:) porozmawiamy o kinomatografi na spokojnie na luzie no chyba,że chcesz się spocić:)

ocenił(a) film na 3
Purpura_Bromokrezolowa

Ale ty jesteś żałośnie prymitywny

ocenił(a) film na 10
master_of_vinyl_donuts

Dostosowuję poziom do takich jak ty i twój poziom zawartości kibla po dwójce żebyś poczuł sie swobodnie:) 

ocenił(a) film na 10
Lestko008

No o co mysiu pysiu, czemu nie piszesz nie odpowiadasz? Tatuś i Mamusia nie puszczą? Nie chcesz mnie zobaczyć? Będę rozczarowany jak się nie zjawisz? :) możesz ubrać nawet swój mundurek 45 latku:)

ocenił(a) film na 3
Purpura_Bromokrezolowa

Zesrał się i tyle ; ]

Purpura_Bromokrezolowa

poki co to Ty wychodzisz na dziecko bo twoje komentarze wygladaja jak by pisal je ktos z Iq malpy

ocenił(a) film na 10
Buli_87

Dobrze Świnko Pepo;)

ocenił(a) film na 2
Lestko008

To ktoś z produkcji chce zawyżyć średnia, a prawda taka że oczy i uszy bolały od oglądania

użytkownik usunięty
Lestko008

tak jest,nic nad zwyczajnego,wczoraj oglądałam diabła a dziś totalnego średniaka i do tego Meksykański Kontratak z 2025 i bardziej mnie wciągnął niż Diabeł, gdyby nie Lubos całkowicie poszedłby do wora

ocenił(a) film na 8
Lestko008

No to słabo nosiłeś ten mundur a film to wcale nie gówno tylko może masz problem z myśleniem....tyle

ocenił(a) film na 4
marcin180

Wcale nie gówno ale do dobrego filmu również mu daleko

ocenił(a) film na 7
tobiasz_cyganik

Dlaczego administrator nie usuwa takich żałosnych kłótni, a tak ode mnie to takie rozmowy pokazują dojrzałość ludzi a film bardzo dobry jak zobaczyłem note 4,7 to się mocno zdziwiłem jak dla mnie to 7/10 ale za feministyczną końcówkę kompletne zero dla tej głupoty bo kto chcę latającej chudej baby w drugiej częściej wiadomo że każdy chcę Lubosa bo wymiatał jak Keanu w Johnie Wicku

ocenił(a) film na 4
Purpura_Bromokrezolowa

Bardzo dobre zdjęcia... Szczególnie w nocy gdzie ciężko było coś zobaczyć...

ocenił(a) film na 8
Purpura_Bromokrezolowa

10/10 to mają filmy Melville'a albo najlepsze wczesne Arnoldy, ale 8/10 z pełnym przekonaniem. Dobra historia, bardzo dynamiczna fabuła, solidna realizacja. Świetny fun a i chwilę się można na koniec zastanowić.

Franco_fan

Tak końcówka i opis dają do myślenia i pokazują jak wyj… na żołnierzy po zakończeniu przez nich służby ma wojsko i politycy. Zero opieki

ocenił(a) film na 4
Purpura_Bromokrezolowa

Kolejne konto z oceną dwóch filmów i dziesiątką wystawioną w konkretnym celu.

ocenił(a) film na 8
Bokciu

Nie pierd.... Jestem na filmwebie od lat i film mi sie podobał, przestań szukać dziuru w całym i idz ogladac na wspolnej to twoj poziom

ocenił(a) film na 4
marcin180

Z czym masz problem fąflu? Nie dość, że się wpie rdoliłeś, to jeszcze kompletnie nie na temat skrobiesz. Nie pytam się czy film się podobał czy nie, tylko piję do konkretnego konta.

ocenił(a) film na 10
Bokciu

Mylisz się założyłem to konto specjalnie dla ciebie:)

Purpura_Bromokrezolowa

Lepiej bym tego nie ujął . A wypowiedziami miekich faj którzy w wojsku nie byli, z broni nie strzelali a przyczepiają się o g… nie ma co się przejmować . Są w filmie błędy ale nie jest zły. To kino akcji . Niestety mamy teraz pokolenie jakie mamy i takie oceny. Rocznik 74 pozdrawia :)

ocenił(a) film na 10
VIOLATOR1974

Pozdrawiam Brachu:)

ocenił(a) film na 1
VIOLATOR1974

Film to gówno. Podobnie jak twoja wiedza o funkcjonowaniu wojska.

Purpura_Bromokrezolowa

Jak ty takie filmy oceniasz na arcydzieło to wspolczuje xD

ocenił(a) film na 4
Purpura_Bromokrezolowa

Słabo opowiedziana historia. Filmom akcji bardzo dużo się wybacza ale muszą czymś zaangażować. Tu niestety ani fabuła, ani sceny akcji, ani klimat nie dowożą. Całość wygląda jakby filmowcy od Ojca Mateusza próbowali przerobić jeden jego odcinek na mroczny akcyjniak. Nie wyszło.

ocenił(a) film na 3
w_ig

zgadzam sie -brakowało wszystkiego a diabełle na pewno nie ubiera sie w Tarnowskich Gorach

ocenił(a) film na 3
Purpura_Bromokrezolowa

"arcydzieło" powiadasz....? he,he... ok

Purpura_Bromokrezolowa

Arcydziełem to ten film nie jest, ale ktoś kto go ocenia na 1, to czy był w wojsku czy nie powinien się z całej siły jebnąć w łeb, chociaż nie wiadomo czy to coś pomoże. Ja oceniam film na 6, ale można dać trochę mniej lub trochę więcej. A główny krytyk niestety to taka "picka z gwizdkiem". Jedzie po filmie bo polski. Pamiętam jego niedawny wpis pod hinduskim filmem "Kill". Dał mu mocne 7. Chciałbym poczytać uzasadnienia, co sprawiło, że te dwa filmy dzieli od siebie, jego zdaniem, przepaść. Chyba, że wartość akcyjniaków mierzy hektolitrami krwi wylanej przez bohaterów albo metrami wyprutych jelit. Nie uważam żeby "Kill" był zły, ale nonsensami znacznie przebijał "Diabła".

ocenił(a) film na 2
Purpura_Bromokrezolowa

Ty to lubisz mieć atencję i dużo komentarzy pod swoim, albo jesteś z produkcji. To jest gniot nad gnioty i gniotem pogania. Dialogi w stylu: "-...w spisie była kamera S50, a znaleźli przy niej S51. Bingo! - Czyli podmienili sprzęt..." to nawet nie wiem jak określić, a tam prawie każda scena, składa się z takich tłumaczących świat. Powinni jeszcze kuźwa lektora zatrudnić przed każdą sceną, żeby opowiadał co w niej będzie. I jeszcze na koniec ta informacja o weteranach!!! Ręce nie mają gdzie opaść, co ona miała wspólnego z tym filmem... aż musiałem głęboki wziąć oddech!

Purpura_Bromokrezolowa

10/10 temu filmowi xD Beka z typa

Purpura_Bromokrezolowa

Nie ma to jak powiedzieć mi sie podobał, a jak Tobie nie to Cię zwyzywam. Ty z podstawówki się urwałeś? 10/10? Sprawdź sobie średnia ocenę, nastepnie sprawdź sobie ocene krytyków - tacy ludzie którzy maja jakies szare komórki w przeciwieństwie do Ciebie. Lepiej zmień tą swoją czapeczkę, bo może któregoś dnia karma Cie dopadnie.

ocenił(a) film na 10
kaziu_listonosz

Mam gdzieś zdanie twoje i krytyków, średnia filmów czy oceny recenzentów domorosłych tak jak ty.Oczytanych faj.Ten portal to DNO i coraz wieksza zbieranina właśnie takich pseudointelektualistów i mietkich faj co jedyne co w życiu potrafią to płakać i narzekać albo hejtowac.Najwiekszym pstryczkiem w nos całej tej zbieraniny Srolli może być fakt,że produkcja trafiając na streaming cieszy się ogromną popularnością i dobrym odbiorem.Przypomominacie mi takich wąsatych Januszy z piwskiem ,wielkim brzuszyskiem wylegujwcych sie przed telewizorem i komentujacych sport w tv.Ale gowno ale zjebał ale patalachy.Ja to bym strzelił itp. To jest właśnie wasz poziom i tego portalu.Nie strasz mnie karmą tylko pilnuj swojej:) Nie pozdrawiam i cytując Tuwima całujcie mnie wszyscy w dupe:)

ocenił(a) film na 4
Purpura_Bromokrezolowa

Odezwał się "krytyk", który ocenił dwa filmy. Nie szkoda Ci czasu na czczą pisaninę?

ocenił(a) film na 3
Purpura_Bromokrezolowa

Ja yebie ile ci zapłacili, żebyś zrobił dobrze temu filmowi, który ma tyle w sobie zalet, co zawartość kibla po dwójce

ocenił(a) film na 10
master_of_vinyl_donuts

Znalazłem na tym filmwebie kiedyś bardzo dobry komentarz.Cytuje:"Na tym forum są trzy grupy ludzi
1) trolle
2) niezrównoważeni psychicznie niedowartościowani ludzie, którzy udają tu pseudointelektualistów i doszukują się niewiadomo czego w zwykłych komercyjnych produkcjach a na jakikolwiek zarzut reagują agresją
3) garstka normalnych stonowanych użytkowników nie zabierająca zbyt często głosu"Ja kiedyś w ogóle nie zabierałem głosu ale teraz dla tego filmu zrobiłem wyjątek być może dlatego,że temat i klimat mi bliski.Stań sobie przed lustrem i odpowiedz do którego grona się zaliczasz? Co takiego w życiu osiągnąłeś lub zrobiłeś by porównywać film , czyjąś pracę notabene do zawartości kibla? Być może właśnie odpowiedź na to pytanie jest taka ,że zawartość kibla po dwójce to twoje życie:)

Purpura_Bromokrezolowa

Dokładnie, mega film!

ocenił(a) film na 1
heavygunner

Mega gówno, owszem

Purpura_Bromokrezolowa

Fejczur, po co na to odpowiadacie w ogóle.

ocenił(a) film na 3
Purpura_Bromokrezolowa

Achachacha idź do psychiatry

ocenił(a) film na 5
Purpura_Bromokrezolowa

Wypad bocie na Tindera

ocenił(a) film na 5
Purpura_Bromokrezolowa

Wypad bocie na Tindera,