PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037237}
4,5 8,8 tys. ocen
4,5 10 1 8812
4,0 12 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Kolejna w polskim kinie tragedia realizatorska. Sceny w ciemnych miejscach bez barw można wybaczyć. Jednak sytuacje kiedy nic kompletnie nie widać to wg mnie głupota. Oszczędzali na scenografii? Scena gdzie „pokazują” podpisy historii kompletnie niewidoczna. Sceny w „masarni” tak samo. Jak można dopuścić taki film do kin???

ocenił(a) film na 10
flashi1978

Co Ty pier%€#% człowieku?

ocenił(a) film na 6
Purpura_Bromokrezolowa

Gratuluję kultury…

ocenił(a) film na 10
flashi1978

To jest jedyna sensowna odpowiedź na bełkot pseudo znawców i Chińskich uczonych.

ocenił(a) film na 9
flashi1978

Ja wszystko widziałam, nie wiem o co chodzi, zdjęcia były bardzo dobre.. dźwięk również na zaskakująco wysokim poziomie, bo wszystkie dialogi zrozumiałe

ocenił(a) film na 8
raptornaglodzie

Wszystko było na wysokim poziomie! Ale Eryk miażdży system! Stworzony jest do bycia „Diabłem"!

ocenił(a) film na 4
flashi1978

Sto procent racji. Realizacja scen akcji to taki jeden wielki chaos. Kamera robi zbliżenie, się trzęsie i my mamy coś tam dostrzec w tym. Krwi praktycznie nie ma, więc można z dzieciaczkiem iść do kina.

Kiepska jest też scenografia. Ewidentnie nie było budżetu, bo nic scen w mieście nie ma. Trochę to standard polskiego kina się staje, że sceny dzieją się w lasach, na przedmieściach, że jest jeden dom i grajcie. A tu trzeba było pokazać, jak po tym mieście się bohater buja, pokażcie architekturę normalną, a tak to pachnie wioską.

Ogólnie mówiąc ten film jest słaby, fabularnie im dalej w las tym gorzej, finał to jakaś tragedia. No ale pod względem realizacyjnym też nie wyszło za wiele. Jeden dopakowany Lubos niesie tę tragedię na swoich barkach, ale nie ma na świecie tak dobrego aktora, co by uratował takie barachło.

ocenił(a) film na 1
flashi1978

Amatorzy zabrali się za zabawę w film i uraczyli nas wielkim gównem.