4,4 9,7 tys. ocen
4,4 10 1 9725
3,9 10 krytyków
Diabeł
powrót do forum filmu Diabeł

Niebywałe

ocenił(a) film na 9

Jestem w szoku, że w Polsce powstał tak dobry film sensacyjny. Vega nas przyzwyczaił do nędzy, a tu takie złoto! Serio warto iść do kina, nie wierzyłam, że to napiszę po seansie

ocenił(a) film na 10
Wrednabestia

Mam dokładnie takie same spostrzeżenia ☺️

Wrednabestia

Czy da się go porównać do jakiegoś amerykańskegoi lub koreańskiego sensacyjniaka? Większość w Polsce to przekleństwa co 3 słowo, patologia i markotny, wymęczony życiem bohater alkoholik.

ocenił(a) film na 3
siljesol

Jedyne do czego da się to porównać to do gówna w wygódce

ocenił(a) film na 4
Wrednabestia

Ile wam zapłacili? To jest marna, chaotyczna historia, pełna klisz, która w dodatku została kiepsko nakręcona. Teoretycznie to film idealnie dla mnie jeśli chodzi o tematykę, obsadę i wszystko, no ale po seansie to strasznie rozczarowany byłem.

Kobiety Mafii - serial, oba sezony, są zdecydowanie lepszym kinem sensacyjnym. A też jak ktoś chce przyzwoicie zrobione i nakręcone walki zobaczyć, no to lepiej sprawdzić serial Idź przodem, bracie. 

ocenił(a) film na 6
RipRoy

No i właśnie chyba o to chodzi. Szkoda że przepłaceni klakierzy uważają że słodzenie w naszych czasach coś daje, chociaż wiem że sztuczne zawyzanie ocen napewno pomaga :) śmieszy mnie jeszcze jedno. Robienie scen nocnych poprzez sztuczki obróbki video a nie prace wieczorem. Kręcono w dzień sceny nocne ;) hehe. Tylko zapomniano o tym że samo obniżenie jasności obrazu mocno go kastruje pozbawiając kontrastu i szczegółów :/

ocenił(a) film na 7
flashi1978

Przecież sam oceniles film bardzo wysoki

ocenił(a) film na 6
Hildefix

Wiem. Ale krytykuje go za jakoś realizatorską. Krytykuje za jakość dźwięków i scenografii. Bo to nie jest zły film. Płatni bronią przed krytykantami jakby bronili Częstochowy ;) i jednak 10 czy 9 to nie to samo co 6/7. Oceniać taki film na 10 czy 9 to obraza dla filmów które są naprawdę warte 10 czy 9 (Pluton, Czas Apokalipsy, Forest Gump czy filmy które nam pasują i z tego względu mają wysoką ocenę (jak u mnie np  Deadpool czy Na rauszu). A w sporej części przypadków takiej obrony podejmują osoby z niewielką ilością ocen lub oceniający na 10 czy 9 filmy z dużą kasą na promocję :) 

ocenił(a) film na 7
flashi1978

No dla mnie 9 czy 10 to taki absurd jak 2

flashi1978

Przecież prawie zawsze nocne sceny kręci się w dzień

ocenił(a) film na 7
RipRoy

No właśnie mnie te klisze cieszą bo doceniam je w kinie gatunkowym. Chaosu niezauwazylem, wszystko się spinalo. Sceny nocne rzeczywiście kiepsko zrobione.

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Iks de

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Dobra Stary, ja rozumiem - zainwestowałeś w film i próbujesz ratować sytuację, ale zastanów się na spokojnie - jakim cudem ktoś miałby uwierzyć w to, że ten film zasługuje choćby na trzy gwiazdki w dziesięciopunktowej skali… To jest nieporozumienie.

ocenił(a) film na 8
KazimierzDeyna

Nieporozumie to jest twój wpis

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Stary, oceniłeś Listonosza Pata wyżej niż ten film…

ocenił(a) film na 1
KazimierzDeyna

I słusznie ;)

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Nieporozumienie to jest ten film. Straciłem 90 minut życia bezpowrotnie…

ocenił(a) film na 7
KazimierzDeyna

Przecież Ty jesteś troll kontem które zostało założone by sztucznie zaniżać oceny konkretnych filmów xd

ocenił(a) film na 7
KazimierzDeyna

Stary. Nie ma logicznego uzasadnienia by dać temu filmowi 10 lub 1. Biorąc pod uwagę Twoja agresywną postawę wobec tych którym film się spodobał i sugerowanie bycia przekupionych - sam śmierdzisz kimś kto celowo zaniża ocenę filmu.

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Chyba coś ci się pomyliły filmy. Ten gniot diabeł jest nieporozumieniem. Serial idź za mną jest 9/10. To gie…no to jakieś 1/10. Nie porównuj tego nawet do gangstera bo to wstyd. Nie masz gustu czy ci zapłacili?

ocenił(a) film na 8
Lestko008

Szkoda,z Tobą nawet dyskutować. Sztucznie zaniżasz note filmu! Serio 1? Jesteś troll i tyle.

ocenił(a) film na 1
PIOTREK_7

Co ty ułomny filmowo jesteś?

ocenił(a) film na 4
Wrednabestia

Akurat Vega robi niezłe filmy, więc nie wiem o czym mówisz.

ocenił(a) film na 1
Wrednabestia

Po pijaku ogladels czy ułomny jesteś?

użytkownik usunięty
Wrednabestia

co wy ku....wa ciągle chcecie od tego Vegi , praktycznie wszystkie kryminalne są dobre, chyba wszyscy zazdroszczą że cokolwiek robi. Diabeł jest niezły ale bez rewelacji żeby szczać pod siebie

ocenił(a) film na 4

Daj spokój, dziewczyno! Pitbulla ocenilaś na 9 gwiazdek gdzie krytycy wystawili 2,8 . Po co w ogóle marnujesz swój czas.

użytkownik usunięty
darex2709

sram na krytyków i takich pseudo krytyków zwłaszcza z forum

ocenił(a) film na 4

To po co sama wystawiasz oceny, skoro opinie innych Cię nie interesują. Tym bardziej, że są to profesjonalni krytycy, którzy prowadzą tę stronę i niektórzy pokończyli jakieś szkoły. Jesteś od nich bardziej uczona i doświadczona?

Wrednabestia

Prawda

ocenił(a) film na 3
Wrednabestia

Idź do psychiatry