Zastanawia mnie brak postaci Feyd-Rauthy w obsadzie.. Rabban-Drax jest, ale co z jego bratem?
Czyżby twórcy filmu zrezygnowali z tak kluczowej postaci?
Może czekają do ostatniej chwili i będzie to jakiś Floyd, zeby bylo kolorowo...
jakby nie wystraczylo juz tego zonka:
Sharon Duncan-Brewster jako Kynes (Liet) ??? ----- hahah to juz pozostawiam bez komentarza.
Brak słów
PS: Chen Chang - jako Dr Yueh -- - - za młody
Mnie nawet ten Yueh pasuje (z wyglądu), czytając książkę jakoś nie przywiązałam szczególnej wagi do jego wieku. Zaś co się tyczy Kynesa... nie zachwyca mnie to, ale cóż zrobić, takie czasy ;)
Trenuję się w sztuce dyplomacji ;)
A jeszcze w temacie Yueha (czy Yuego, jak było w książce :)) - czy on był przedstawiany jako Azjata, czy to tylko interpretacja filmowców?
Specjalnie dla Ciebie, w przełożeniu Marka Marszała:
"Paul uniósł głowę, spojrzał na sztywną postać stojącą w odległości kilku kroków i jednym rzutem oka objął wymiętą czarną szatę, kanciastą bryłę głowy z purpurowymi wargami i obwisłym wąsem, wytatuowany na czole romb najwyższego uwarunkowania oraz długie czarne włosy ujęte nad lewym ramieniem w srebrny pierścień Akademii Suk."
Więc to interpretacja filmowców.
Dalej (już na Arrakis) jest tez fragment: Jessika wodziła po nim wzrokiem, zatrzymując go na wystających kościach policzkowych, na ciemnych cekinach skośnych oczu, na kremowej cerze, na sznureczkach wąsów (...) :)
Specjalnie szukałaś tego fragmentu, czy akurat byłaś świeżo po/w trakcie pierwszego tomu i skojarzyłaś? :D
Byłam świeżo po przeczytaniu pierwszego tomu i akurat skojarzyłam ten fragment :) W trakcie czytania spojrzałam też na obsadę, bo byłam bardzo ciekawa jak dobrali aktorów do poszczególnych ról.
Rozumiem.
No nic pozostaje czekać do jesieni, ja się nie nastawiam, prawdopdoobnie ta ekranizacja to będzie wtopa.
Ja właśnie od początku wyobrażałam sobie jako azjatę i opisy mnie chyba na to nakierowały, może też kwestia imienia? Jak dla mnie cały casting jest rewelacyjny, czekam z niecierplìwością
Feyd podobnie jak Alia pojawią się w drugim filmie, jeżeli oczywiście powstanie, a chyba musi. Ta część filmu skończy się mniej więcej w połowie książki.