Film oglądałem już jakiś czas temu, spodziewałem się czegoś gorszego na niższym poziomie a dostałem filmowe niebo, raj utracony, w mojej opinii Ten film to jeden z najlepszych filmów science fiction w historii, ma to coś, ma duszę, ma serce, film jest po prostu do oglądnięcia dla każdego kto lubi dobre kino, dobrą grę aktorską, dobry scenariusz, dobre efekty specjalne, nie mogę go inaczej ocenić jak na dziesiątkę, gdybym nie widział tego filmu to byłaby wielka strata szkoda że życie jest takie krótkie ale Ten film pokazuje że życie jest jednocześnie piękne nie wiadomo co może się stać, na przykład można trafić na taki dobry film, Szczerze polecam każdemu fanowi science fiction i nie tylko.
Jeden z najlepszych filmów science fiction w historii? co ty wiesz o kinie? widziałeś Diunę z 84r? Zachwycasz się chipsami i hamburgerem.
Film nie musi być zgodny z książką żeby być dobry. Nowa Diuna niczym nie różni się od setek seriali z netflixa. To jest słaby film nawet nie porównując go do pierwowzoru. Jest słaby pod każdym względem, słaba muzyka, bezpłciowa gra aktorska, aż się dziwię dlaczego bohatera nie zagrała czarnoskóra tęczowa osobopostać. Tylko dzieciakom z tiktoka ze zdolnością skupienia nie dłuższym niż 15 sekund może się podobać. Jakie czasy taka Diuna.
Oglądałem starą wersję diuny z 84 to dobry film, ale nowa wersja jest znacznie lepsza, w mojej opinii chipsy i hamburger mogą niektórym bardzo smakować.