Diuna

Dune
2021
7,6 200 tys. ocen
7,6 10 1 199627
7,4 82 krytyków
Diuna
powrót do forum filmu Diuna

na zdjęciu to co, kto to jest? On, ona, ono niebinarne? Czy inny wahadłowiec szturmowy Nowego Porządku?
Ten film to będzie porażka na całej linii z takimi aktorzynkami rodem z rodzimych Szpitali, tudzież 19+...

ocenił(a) film na 8
pigmejmen26

O ja pierdoIe, chłop co porównał obsadę tego filmu składającą się z Chalameta (kilka naprawdę świetnych ról choćby w "Tamte dni, tamte noce" lub w "Król"), Zendaye (rewelacyjna w Euforii), Issaca, Maome i Ferguson (oni też są solidnymi aktorami zaliczającymi regularnie role w topowych filmach i serialach) do obsady z ulicy z paradokumentów TVN. I wszystko na podstawie wyglądu Chalameta XD Ciekawe jak ty wyglądasz, obstawiam brzuszek i cofnięty podbródek + zakola. Jeśli to nie trolling z twojej strony to wygrałeś nagrodę przygłupa filmwebu za rok 2021.

ocenił(a) film na 8
WTTW_FILM

Zapomniałem o Brolinie i Skarsgardzie, zresztą Bautista też źle nie wypada raczej jako dopełnienie obsady.

ocenił(a) film na 7
pigmejmen26

jakaś holywoodzka gwiazdeczka nie wiadomo ile by zielonych zaraz chciała za gaże,a tak wzieli mniej znanych aktorow (co wcale nie oznacza ,że są jacyś gorsi,po prostu są mniej znani,kolega wyżej podał przykłady,że gdzieś tam już zagrali sobie i to całkiem nieźle),którzy zgodzą sie zagrać za mniejsze pieniadze,a oszczedności, z tego co widzę po zwiastunach mogły pójść w efekty itp.Jak dla mnie spoko,nie ujmuje nic Lynchowi ale może w końcu zrobią porządną Diune,bo poprzednie ekranizacje (była jeszcze taka całkiem znośna jak dla mnie produkcja telewizyjna) niektórych odstraszały od czytania książki.Ludzie wyobrażali sobie ,że "Diuna" Herberta to jakas nudna,trudna książka(nie raz słyszałem takie opinie po filmach) a tak nie jest

ocenił(a) film na 7
pigmejmen26

PS: Paul Atryda własnie był takim "piekną panią" z wygladu,żaden jakis kozak,taki chłopaczek własnie,tak było w książce i mi akurat pasuje ten aktor do tej roli.Rozumiem Twoje obawy,ale tu akurat się trzymają książki,a nie że "idą z duchem czasu i tolerancji" bo tak modnie teraz.To nie o to chodzi,bez obaw ;)

Troll23

Mi też on bardzo pasuje. Z opisu pamiętam, że miał szczupłą twarz, niby delikatną, ale z jakąś taką "twardością". Moim zdaniem świetnie obsadzona rola.

No, chyba że autor wątku zamierza się sadzić do każdego faceta z długimi włosami, tutaj znajdzie spore pole do popisu ;)