Diuna

Dune
2021
7,6 200 tys. ocen
7,6 10 1 199548
7,4 82 krytyków
Diuna
powrót do forum filmu Diuna

Dystrybutor postanowił odebrać nam wybór i do iMAXU zagwarantować jedynie wersję 3D.
Jak wiadomo zabija to skalę i utrudnia seans osobom z wadą wzroku.
W tym celu powołałem petycję, którą zamierzam wysłać Warner Bros, jeśli zależy wam na tej wersji, podpisujcie się:
https://community.sumofus.org/petition/f7b978f9-a899-4930-93e9-8d83fe5ff7a5/?sou rce=copy

ocenił(a) film na 9
Analny_Wojownik

Podpisuję

ocenił(a) film na 8
Analny_Wojownik

Hej, a to nie jest tak, że wprowadzą wersję IMAX 2D po jakimś tygodniu, dwóch? Gdzieś czytałem wypowiedź osoby z zagranicy (nie wiem jaki kraj), że tak tam było. Cinema City też wypowiada się, że obecnie "starają się" zdobyć wersję 2D - bodajże na ich twitterze. Może ze względu na jakieś względy rynku najpierw chcą puścić 3D, a dopiero później 2D.

ocenił(a) film na 9
star_voyager

Jeśli tak jest, to więszosć ludzi i tak pójdzie do innego kina, jeśli nie chce oglądać filmu w 3D... Nie rozumiem tego marketingu.

ocenił(a) film na 8
wojtek8880

Ech, powiem tak. Czekałem na ten film parę lat. Jak tylko zobaczyłem, że jest przedsprzedaż, to poleciałem po bilety. Potem jeszcze była atmosfera taka, że to będzie jedyna możliwość w IMAX, więc tym bardziej. No a teraz zaczynają powoli puszczać IMAX 2D - ale nadal w mało atrakcyjnych terminach... Panie, oszukali nas :P

ocenił(a) film na 9
star_voyager

Tak, pojawiło się 2D, ale godziny słabe. No i na razie rozpisali 2D tylko na trzy dni... Wtorek - czwartek...

wojtek8880

To dosyc proste bilety na 3d sa drozsze ;) lepiej sprzedac 5000 po wyzszej cenie niz 2000 + 3000 po nizszej (gdy jest boom ;)

Analny_Wojownik

Omfg a ja kupiłam na to bilety.......co za ogromne niedopatrzenie o boże, o k636#-

ocenił(a) film na 9
LaraQrcze

W wtorek o 11 jest w Wrocławiu w 2d imax. Trzeba iść:)

ocenił(a) film na 8
Analny_Wojownik

No ale co ma Warner Bros do dystrybutora filmy w Polsce ?? Ta petycja chyba powinna być do niego.... ;)

ocenił(a) film na 3
gggggrzegorz

Dystrybutorem w Polsce też jest Warner bros