Dystrybutor postanowił odebrać nam wybór i do iMAXU zagwarantować jedynie wersję 3D.
Jak wiadomo zabija to skalę i utrudnia seans osobom z wadą wzroku.
W tym celu powołałem petycję, którą zamierzam wysłać Warner Bros, jeśli zależy wam na tej wersji, podpisujcie się:
https://community.sumofus.org/petition/f7b978f9-a899-4930-93e9-8d83fe5ff7a5/?sou rce=copy
Hej, a to nie jest tak, że wprowadzą wersję IMAX 2D po jakimś tygodniu, dwóch? Gdzieś czytałem wypowiedź osoby z zagranicy (nie wiem jaki kraj), że tak tam było. Cinema City też wypowiada się, że obecnie "starają się" zdobyć wersję 2D - bodajże na ich twitterze. Może ze względu na jakieś względy rynku najpierw chcą puścić 3D, a dopiero później 2D.
Jeśli tak jest, to więszosć ludzi i tak pójdzie do innego kina, jeśli nie chce oglądać filmu w 3D... Nie rozumiem tego marketingu.
Ech, powiem tak. Czekałem na ten film parę lat. Jak tylko zobaczyłem, że jest przedsprzedaż, to poleciałem po bilety. Potem jeszcze była atmosfera taka, że to będzie jedyna możliwość w IMAX, więc tym bardziej. No a teraz zaczynają powoli puszczać IMAX 2D - ale nadal w mało atrakcyjnych terminach... Panie, oszukali nas :P
Tak, pojawiło się 2D, ale godziny słabe. No i na razie rozpisali 2D tylko na trzy dni... Wtorek - czwartek...
To dosyc proste bilety na 3d sa drozsze ;) lepiej sprzedac 5000 po wyzszej cenie niz 2000 + 3000 po nizszej (gdy jest boom ;)
No ale co ma Warner Bros do dystrybutora filmy w Polsce ?? Ta petycja chyba powinna być do niego.... ;)