O ile wizualnie aspekty czy dźwięk to klasa sama w sobie o ile aktorstwo super w tym efekty specjalne też niezłe o tyle urwanie filmu dosłownie w 1/3 bez informowania że to jak Hobbit film trzy częściowy to SK......STWO ! Dosłownie 1/3 filmu i wiadomo że całość to trylogia. I dotyczy to samej Diuny bez Dzieci Diuny itd.
Ale co wy myśleliście, że w jednym filmie całą fabułę Diuny zmieszczą xD? Poza tym marketingowo też było mówione, że "to dopiero początek"
Ja też jestem z pokolenia apokalipsy, a jakoś potrafiłem ogarnąć, że to dopiero początek trylogii
Przecież wiadomo o tym, że ten film to tylko part1 od dawna. Sam nie śledziłęm specjalnie tematu, obejrzeć obejrzę z ciakwości i może natchnie mnie na przeczytanie książki, a jednak wiem już od dawna, że to ekranizacja zaledwie części bo cała książka miała się zmieścić w 2 filmach.
na openload siedzi od ponad 3 tygodni, dzisiaj ktoś mi akurat powiedział ,że dopiero w ten pt wychodzi do kin w polsce
Ale zdecydowanie polecam zobaczyć na dużym - bo to jeden z tych filmów które mają piękne efekty wizualne i najlepiej się ogląda na jak największym ekranie Imax z kinowym nagłośnieniem.
Już na początku filmu jest podane, że to pierwsza część. Jeśli to nie jakaś durna prowokacja to radzę walnąć baranka o ścianę.
Nie wiem czy baranka,ale sam rez mowil,ze jak nie bedzie sukcesu to drugiej moze nie bedzie robil,to by byly jaja :D
No to nie jest jakaś tajemnica. Jak pierwsza sprzeda się słabo to nikt mu nie da milionów na drugą. Ale raczej się na to nie zanosi.
No ksiazka "Diuna" to tez pierwsza czesc, bo ksiazek w serii jest wiele. Powinno byc "Pierwsza część... części pierwszej", wtedy bys mogl szczekac.
Daruj sobie chłopcze te teksty o szczekaniu, chyba że sam jesteś jakimś kundlem i masz taki nawyk, ale w to już nie wnikam.
Też myslalem, ze to cala 1 czesc ksiazki. Mysle, ze wiele osob da sie nabrac i sie niemile zaskoczy. "To tylko poczatek" lub "Part one" mozna roznie interpretowac, bo ksiazek tez jest wiele, wiec nie jest to wcale takie oczywiste jak reszta tutaj probuje implikowac. Odpuszczam sobie w takim razie seans.
To mogą różne interpretować tylko osoby mające ewidentne problemy z myśleniem, i dodatkowo nie wiedzące na co idą do kina.
Choć autorka tego debilnego komentarza, pisząca coś o sk...stwie przecież w kinie nie była, a widziała zapewne ten film po ściągnięciu z sieci. I ktoś taki jeszcze ma czelność mieć jakieś pretensje do twórców, brak słów.
byłam na pokazie przedpremierowym dodatkowo ekranizacja diuny z 84 zawierała cały film a nie urwanie go w połowie albo nawet w 1/3 bo przy tak wolnym tempie to możliwe że trzeba 3 filmy na cały obraz. Prymitywne są wasze personalne wycieczki szczególnie że część I mogła oznaczać ekranizacje diuny a część II odnosić się do dzieci diuny lub pomostu, szczególnie że sporo rzeczy reżyser mógł zmienić lub zamienić względem książek.
Czyli tak cię to wszystko interesuje, że poszłaś przedpremierowo, znasz Diunę Lyncha, a jednocześnie nie wiedziałaś na ile części rozbiją ten film. Myślenie, jak i kłamanie nie jest twoją mocną stroną :)
za to twoją mocną stroną są wycieczki ad personam typowe dla ludzi z małym rozumkiem i małym siusiakiem w realnym świecie ludzie tacy jak ja nie zwracają uwagi na ludzi takich jak ty więc pozostaje ci internet aby wyrzucić z siebie te wszystkie frustracje :)
Zwlaszcza, że żadnych takich wycieczek z mojej strony nie było, w przeciwieństwie do ciebie kłamczucho i hipokryto :)