PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520084
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Jak myślicie będzie nominacja dla Leo, Waltza lub Tarantino ?

użytkownik usunięty
bartekcz92

Dla Tarantino za scenariusz

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
bartekcz92

a ja zgaduję że Christoph Waltz

bartekcz92

Ponoć Foxxa mają promować do nominacji.

bartekcz92

Ciekawa jestem czy jeżeli premiera jakoś tak w ostatnich dniach grudnia wypada to czy na nominacje do Globów ma szansę załapać się ????

ocenił(a) film na 7
agnieszka_kozinska

Tak. Pokazy dla krytyków odbywają się wcześniej. Pierwszy był wczoraj.

ocenił(a) film na 10
bartekcz92

I co wiesz może jakie zebrał opinie ???

ocenił(a) film na 7
matonio

Bardzo dobre. Świetne opinie zbiera obsada (Foxx, Waltz, Leo, Samuel, Don). Sam Tarantino podczas pokazu dla DGA zebrał owacje na stojąco. Zainteresowanym mogę podesłać link z reakcjami z twittera w jednym miejscu

ocenił(a) film na 10
bartekcz92

ja chętnie

ocenił(a) film na 7
matonio

http://www.tigerdroppings.com/rant/p/38137328/Django-Unchained---Early-Twitter-R eaction-to-screening.aspx

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

kiedy mogą się pojawiać pierwsze recenzje filmu?

ocenił(a) film na 7
qwertyu123

Gdzieś przeczytałem ,że 12.12

bartekcz92

ale juz jutro bedziemy duzo mądrzejsi bo oglosza nominacje do Critics' Choice Movie Awards. To najlepszy prognostyk przed oscarami

lerman89

Wydaje mi się ,że jednak najbardziej to Złote Globy wróżą oskary...chociaż nic nie jest przesądzone...nawet nie jesteśmy w stanie być pewni czy wszyscy liczący krytycy mieli już okazję widzieć film.
Moim zdaniem prawdziwy Oskarowy wyścig tak koniec grudnia/połowa stycznia

ocenił(a) film na 7
lerman89

Można się spierać ,czy lepszym prognostykiem są Critic's Choice, SAG czy Globy, ale faktem jest że najbliższe 3 dni powiedzą nam bardzo wiele ;)

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

A kiedy ogłoszą nominacje do Globów i Oscarów?

qwertyu123

do Globów 13 grudnia a do oscarów 10 stycznia

lerman89

ciekawe czy ktos dostanie nominacje za role drugoplanowa. Krytycy z Bostonu i LA wyroznili nominacją Waltza natomiast krytycy z Waszyngtonu nominowali Di Caprio

student22

http://www.usatoday.com/story/life/movies/2012/12/11/lincoln-les-miserables-crit ics-choice-movie-awards/1760375/

Jest Django w 10 nominowanych filmów ale nominacji aktorskich nie ma

ocenił(a) film na 7
lerman89

szału nie ma. Wychodzi na to, że marne szanse na którąkolwiek nagrodę.

ocenił(a) film na 7
qwertyu123

Pierwsze recenzje już w sieci ,na razie tylko dobre lub b. dobre ;)

bartekcz92

http://www.filmweb.pl/news/%22Lincoln%22%2C+%22Poradnik+pozytywnego+my%C5%9Bleni a%22+i+%22N%C4%99dznicy%22+faworytami+aktor%C3%B3w-91426

bez nominacji dla Django

ocenił(a) film na 7
najlepszy89

Myślę ,że to raczej dlatego że wielu członków SAG po prostu nie widziało jeszcze filmu. Dlatego tak bardzo bym się tym nie przejmował. Zobaczymy jutro.

bartekcz92

a Ci od Globów juz widzieli?

ocenił(a) film na 7
najlepszy89

Tego niestety nie wiem ,ale myślę że nie wypadałoby im nie obejrzeć. Jakby nie było, uważani są za najważniejsze przedoscarowe nagrody ,a już na pewno drugie pod względem prestiżu. Wczoraj odbyła się oficjalna premiera w Nowym Yorku (z udziałem Tarantino i całej obsady). Myślę ,że wielu członków stowarzyszenia na tym skorzystało ,ale to tylko takie moje luźne przypuszczenia ;)

bartekcz92

zobaczymy. Rok temu po kazdych nominacjach przecieralem oczy ze zdumienia nie mogac zrozumiec dlaczego Oldman jest przez wszystkich pomijany za role w Szpiegu ale na szczescie Akademia stanela na wysokosci zadania i przyznala mu nominacje do oscara. Moze z Django bedzie podobnie

ocenił(a) film na 7
najlepszy89

Nominacja za scenariusz już jest ;) Zobaczymy czy coś jeszcze wywalczy.

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

Pięknie !!!
DiCaprio, Waltz, Tarantino x2,
Lepiej być nie mogło :D

bartekcz92

Di Caprio ma juz wiele nominacji do Globow natomiast przede wszystkim cieszy nominacja dla Waltza bo to dopiero jego druga nominacja

bartekcz92

no i teraz przed nominacjami do oscarow robi sie naprawde ciekawie. Zakladam ze przy tak duzej konkurencji Akademia bedzie musiala wybrac miedzy Waltzem a Di Caprio. No ale przede wszystkim chcialbym juz ogladnac film:)